Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A várandós, ukrán menyasszonyom haza akar költözni. Vagy vele megyek, vagy sosem látom a kicsit. Mitévő legyek?
Egyelőre senkit sem találtam, aki tudna ebben segíteni nekem érdemben (ügyvédet sem) - így arra gondoltam, megkérdezlek titeket, hátha van ötletetek. Google sem feltétlen a barátom.
Az a helyzet, hogy egészen egy héttel ezelőttig arról volt szó, hogy itthon tervezzük a közös jövőnket, már az esküvőnk időpontja is megvolt. Erre derült égből a villámcsapás, életem értelme kijelenti, hogy ő januárban hazaköltözik Harkovba. Ha szeretném őt és a picit még valaha látni, akkor vele kell költöznöm. Köpni nyelni nem tudtam, és nagyjából azóta sem. Semmi papírunk nincs hivatalosan arról, hogy mi valaha együtt voltunk, kapcsolatban voltunk. Rohadt kétségbeejtő a helyzet.
Itthon van egy remek karrierem, jó egzisztenciám, gondolom nem kell taglalnom nektek, hogy miért nem akarok Ukrajnába költözni. Ráadásul nem is tudnék olyan egyszerűen, ha akarnék sem. Az oroszt úgy ahogy beszélem, ukránul csak pár szót.
Mit tennétek a helyemben? Kihez tudnék fordulni így december végén? Menjek ki pár hónapra, aztán meglátom?
14 hetes, semmiféleképpen nem szeretném stressznek kitenni, vagy nekiállni sz*rt dobálni. Minél békésebben, annál jobb. Neki nem igazán kellek, maximum a gyerektartás, ez világos - viszont a születendő gyermekemet nem akarom elveszíteni. Fogalmam sincs a következő lépésről, hiába próbálom türelemmel, szeretettel meggyőzni.
A munkahelyemen is vannak egész jó ukrán nők, de nem ejteném teherbe egyiket se!
Rosszul esne ha nem látnám a gyereket!
(nem vagyok érzelgős egyébként)
Nekem is van egy ismerősöm, aki így járt. Bár talán az aljasabb volt, ott a nő azt állította, nem lehet gyereke. Persze láss csodát, teherbe esett, a srác szintén megpróbált mindent megteremteni a születendő gyereküknek és maguknak, végül egyik nap munkából hazajövet már csak az üres lakás várta egy levéllel, a nő terhesen a szerb határ közelébe települt. A nőnek csak arra volt szüksége, hogy találjon egy jól kereső, bepalizható pasit.
Ők végül ügyvédnél egyezséget kötöttek (ne haragudj, nem vagyok jogász, nem tudom, hogy mi a szerződés pontos neve, de a lényeg, hogy írásba foglalták és nem voltak házasok előtte), hogy az apuka, ha hajlandó 2 hetente kb. 250 kilométert utazni, akkor viheti a gyereket illetve a szünidők felét nála töltheti illetve gyerektartást fizet.
Próbáld meg vele megbeszélni, hogy maradjon, gondoljon a születendő gyereke jövőjére, ha ez lehetetlen, akkor valami egyezséget írásban kötni vele a gyerek láthatásáról.
Nagyon nehéz eset, sajnálom!
Nem akarom kétségbe vonni a kapcsolatotokat, de szerintem az a nő már eleve ezért jött ide. Vannak nők akik gyereket akarnak, és egy külföldi pasasról így gombolnak le pénzt. Hiába nem vagy gyerektartásra kötelezhető, de azt tudják hogy érzelmileg kötődni fogsz a gyerekhez. Ezért fizetsz mint a katonatiszt. Gondolom nem tetszettek neki az ukrán férfiak és kitalálta, hogy jobb élete lesz a gyerekének, ha az apja külföldi.
Sajnálom :(
#13 Köszönöm a segítséget, ha minden kötél szakad, én is ebbe az irányba indulok el!
Illetve, köszönöm szépen mindenkinek a segítő szándékú, támogató szavakat! Méretes nagy baromnak érzem magam, de a helyzet sajnos már adott
Engedd el!
Aztán ha kell a gyerek, majd elhozod. Ő meg...Ukrajna veszélyes, bármi érheti. >:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!