Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A várandós, ukrán menyasszonyom haza akar költözni. Vagy vele megyek, vagy sosem látom a kicsit. Mitévő legyek?
Egyelőre senkit sem találtam, aki tudna ebben segíteni nekem érdemben (ügyvédet sem) - így arra gondoltam, megkérdezlek titeket, hátha van ötletetek. Google sem feltétlen a barátom.
Az a helyzet, hogy egészen egy héttel ezelőttig arról volt szó, hogy itthon tervezzük a közös jövőnket, már az esküvőnk időpontja is megvolt. Erre derült égből a villámcsapás, életem értelme kijelenti, hogy ő januárban hazaköltözik Harkovba. Ha szeretném őt és a picit még valaha látni, akkor vele kell költöznöm. Köpni nyelni nem tudtam, és nagyjából azóta sem. Semmi papírunk nincs hivatalosan arról, hogy mi valaha együtt voltunk, kapcsolatban voltunk. Rohadt kétségbeejtő a helyzet.
Itthon van egy remek karrierem, jó egzisztenciám, gondolom nem kell taglalnom nektek, hogy miért nem akarok Ukrajnába költözni. Ráadásul nem is tudnék olyan egyszerűen, ha akarnék sem. Az oroszt úgy ahogy beszélem, ukránul csak pár szót.
Mit tennétek a helyemben? Kihez tudnék fordulni így december végén? Menjek ki pár hónapra, aztán meglátom?
14 hetes, semmiféleképpen nem szeretném stressznek kitenni, vagy nekiállni sz*rt dobálni. Minél békésebben, annál jobb. Neki nem igazán kellek, maximum a gyerektartás, ez világos - viszont a születendő gyermekemet nem akarom elveszíteni. Fogalmam sincs a következő lépésről, hiába próbálom türelemmel, szeretettel meggyőzni.
Ötletem sincs, kérdező. Volt külföldi barátnőm, én odaköltöztem az országába és évekig éltünk ott, de nem voltam boldog mert én nem vagyok egy kalandozó hadjáratos, bőven jó nekem itthon.
Ha te is hozzám hasonlóan röghöz kötött vagy, akkor az nem opció, hogy kiköltözöl vele, mert szenvedni fogsz és ez a gyerekedre is rányomja majd a bélyegét. (és előbb-utóbb haza akarsz majd jönni, ami nem biztos, hogy könnyen fog menni, ha feladod itthon az egzisztenciádat). Lehet, hogy a legjobb az lenne, hogy megpróbálod meggyőzni, hogy maradjon, aztán ha nem, költözzön, fizeted a gyerektartást és amennyiszer csak tudod, meglátogatod őket.
Semmi jele nem volt annak, hogy csak spermadonornak akar téged? Fura ez az egész.
Az egyetlen ország a régióban - meg még talán Bulgária, ha ide soroljuk - ami rosszabb, mint a mienk. A többi "close enough" vagy már bőven jobb.
Ki akar Ukrajnába menni? Senki. Onnan menekülni szokás.
#2 Jó ég tudja, annyi minden történt az elmúlt időben. Biztos egy elemi, naiv balf*sz vagyok, de semmit nem fedeztem fel. Nem voltak red flagek, őszintén boldog voltam. Mindenesetre köszönöm, próbálkozom minden nap
Egyébként Ukrajna alapvetően nem rossz hely. Persze nekem, akinek maximum pár hetet kellett eltöltenie ott. Ha nem lenne itt semmim, azt mondanám hajrá, én bírom az ukránokat és a kalandot is. De így, főleg gyerekkel, felejtős
Kérdező! Én őszinte leszek: szerintem bármennyire is fáj, ne menj.
#4 Azért Moldova is bőven rosszabb hely, mint Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!