Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha sokallja a párom a műtétem árát?

Figyelt kérdés
Térdemben el van szakadva a meniscus, illetve egy Baker-cisztám van, hosszabb séta elteltével nagyon fáj, a mindennapokban akadályoz. Eddig 6 alkalommal voltam vizsgálaton ezzel kapcsolatban (ortopédus, reumatológus neurológus, izületi ultrahang, volt ahova többször vissza kellett menjek). Mindannyiszor magánrendelőben, az állami rendelésekre ugyanis elképesztő hosszú várólista van, legtöbb helyen egy vizsgálatra 4-7 hónapot kell várni. Ma kiderült, hogy műteni kell, az orvos artroszkópos műtétet javasolt, ami náluk 460 ezer Ft-ba kerül, és még idén sor kerülhetne a műtétemre. Eddig a vizsgálatok ára 115 ezer Ft volt. Barátommal külön kasszán vagyunk, így mindent én fizettem ki. Mégis felrója, hogy minek költök erre ennyit, miért nem várom ki az államit, amikor elmegyünk valahova és mondom neki, hogy nem bírok már többet gyalogolni, akkor is szerinte túlreagálom a helyzetet,nyávogok. Nem érti meg,hogy nem szeretnék még évekig ilyen problémával élni, hogy 29 évesen úgy érzem magam, mint egy rokkant, ennyi pénzt nekem megérne, hogy újra egészséges legyek, ne legyenek naponta fájdalmaim.

2021. nov. 11. 19:21
 71/100 anonim ***** válasza:
100%
A problémádra a megoldás egy normális társ lenne.Te valójában egyedül vagy lelkileg is, anyagilag is.Csak ott él egy lakótárs Veled, aki segítség helyett beleszól mire kölsd a pénzed.Azért nem tudom a szüleid boldogok e, hogy van párod, akivel együtt élsz, de nekik kellene ápolniuk.Szüleid sem lesznek örökre, hogy legalább távol is, de ott vannak. Sajnos Neked sem az utolsó ágynak döntős betegsége,műtétje, legalább is kevés aki egy életet alatt megússza, akkor ki fog ápolni, segíteni a bajban? Gondolom fiatalok vagytok, 25-30 max., ha most ennyibe vesz a párod, ilyen kevés idő után, majd 20 év múlva támogat a bajban? Most tényleg kamu kérdés, vagy ennyire nem látod miben élsz?
2021. nov. 12. 20:45
 72/100 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem műtetsz, jobb nem lesz, csak rosszabb, szakadással főleg.Ciszta sem kellemes.
2021. nov. 12. 20:47
 73/100 A kérdező kommentje:
Nem beleszól, én kérdeztem meg,hogy ő mit tenne a helyemben. A válasza elég mellbevágó volt, nem erre számítottam, de mindig jobb,hogy őszinte velem. Többször akart anyagilag segíteni, ennél jóval kisebb kiadások kapcsán korábban, sosem engedtem, anyagilag mindig is független szeretnék maradni párkapcsolatban is, ez az egy olyan dolog van, amiből soha nem fogok engedni. Lelkileg egyáltalán nem vagyok egyedül, nála senki nem ismer jobban, rengeteget beszélgetünk egymással, nagyon sok közös pontunk van. Nem tudom elképzelni az életem nélküle. A szüleim is nagyon szeretik, első találkozássukor is szimpatikus volt nekik. Az anya ápolta szabadidejében pár évig a dédimet, van benne némi rutinja, ellentétben a párommal. 51 évesen nem tartom még annyira öregnek, hogy arra gondoljak, mi lesz,ha már nem lesz nekem. 29 éves vagyok. Tudom, hogy nem lesz jobb,ha halogatom a beavatkozást.
2021. nov. 12. 21:33
 74/100 anonim ***** válasza:
88%

Ha nézne valamibe a párod, nehogy lebeszélne, hanem bátorítana. Sőt anyagilag is segítene a műtét árában, hiszen, ha táppénzen leszel bevétel kiesésed lesz.

Valaki írta, h ostoba jószág vagy...és sajnos igaza volt. Csak üríteni használ téged ez a férfi, a bajban meg otthagy.

2021. nov. 12. 22:23
 75/100 A kérdező kommentje:
Épp van annyi tartalékom, hogy ez ne jelentsen gondot, megoldom. Egyébként is közel azonos a keresetünk, valamint én sem segítettem neki anyagilag, mikor tavaly ő nem dolgozott 1,5 hétig. Egyáltalán nem csak szexen alapul a kapcsolatunk.
2021. nov. 13. 06:40
 76/100 anonim ***** válasza:
100%
😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
2021. nov. 13. 06:51
 77/100 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte sajnáltalak, de menthetetlen Vagy. Amúgy,de azon alapul, másra nem kellesz a srácnak, és a kényelem miatt. Gyakorlatilag pénzt nem kell rád áldozni, segítenie nem kell semmiben, van kocsid, van hol laknia. Van ingyen punci és ingyen szolga neki, akivel elérte,hogy még azt is higgye, hogy milyen szerencsés, hogy ilyen pasija van. Azt furcsállom,hogy nincs egy barátnőd, ismerősöd aki őszintén megmondja mennyire nagy balek Vagy? Amiket eddig leírtál még mellbe vág, hogy így áll hozzá a műtétedhez, és azt sem hiszi el,hogy Neked annyira fáj vagy probléma. Amikor leírtál abszolút várható volt,hogy így áll hozzá, neki csak saját maga fontos, az Ő kényelme.
2021. nov. 13. 07:57
 78/100 A kérdező kommentje:
Az albérletet közösen béreljük, fele-fele arányban fizetjük, ahogy a rezsit is. Az autómat ő is használja néha-néha, de egy 19 éves autóról van szó, kizárt, hogy emiatt lenne velem, ilyen értékű autót ő is tudna venni. Nem vagyok a szolgálja, kezdetben lefektettem a határokat, hogy például ha nem rakja be a szennyesbe az összes ruhát, amit ki szeretnék mosni, hanem a székre dobálja, akkor azok nem lesznek kimosva, ha nem mondja el, hogy mit szeretne enni, akkor kitalálok valami kaját én, ha ő abból nem kér, akkor nem kezdek másfajta kajához, ehet a fagyasztóból valamit, napi 1 óra legyen, ami csak kettőnké, nincs telefonozás stb. Ismerőseim, barátaim, szüleim mind szeretik, volt már olyan párom korábban, akiről nem voltak jó véleménnyel. Fontos vagyok neki, meghallgatja, megkérdezi a véleményemet, ha ritkán ő megy bevásárolni, akkor kérdezi, hogy hozzon-e nekem valamit.
2021. nov. 13. 08:21
 79/100 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj kérdező, vegigolvastam az összes válaszodat, a többiek válaszait is, és kialakult bennem egy vélemény.

Az, hogy ez egy langyos kapcsolat, amolyan langyos szarban dagonyázás, mikor azthiszi az ember biztos helyen van, de igazából van ennél sokkal jobb is.

Volt nekem is egy ilyen kapcsolatom, de mivel már más van összetudom hasonlítani.

Az előző párom is, pl megkérte a kezem, de orvosi vizsgálatokra nem kísért el. Volt az az érzésem, hogy ő nem az igazi... Mert nem volt köztünk "testvériség" és ez lehet morbidul hangzik, de nem tudom másképp megfogalmazni.

Most már eltelt azóta 7-év, ahogy megkérte a kezem azonnal tudtam hogy szakítani akarok vele. Nem sokkal később ismertem meg a férjem, 6-éve vagyunk együtt, és 4-éve vagyunk házasok.

Nos, mivel én eléggé beteg vagyok, cukorbeteg és hashimoto-s, illetve van egy gerinccisztám amit többször tárták már fel, de a vérzés miatt még egyszer se tudtak kivenni, tudom hogy ő ott áll velem jóban rosszban.

Egyszerűen a kérdés se fogalmazódott meg bennem, hogy nem segít majd, mert természetesen magától értetődő volt. Hozott-vitt, szabadságot vett ki kérés nélkül, fürdetett, a házimunkat is megcsinálta, azt amúgyis közösen csináljuk... sírt, amikor vittek a mütőbe, és nem volt hajlandó mozdulni a műtő elől hiába kérték többször is, ott állt órákig.

Én ezt hívom jóban-rosszban jelenségnek, ő tényleg az nekem akivel szeretnék leélni egy életet.

De veled mi lesz? Ha tényleg együtt maradtok, öreg korban mikor majd lehetséges téged pelenkázni kell majd, szükséged lesz a támogatásra, vagy ha megmütenek most a térded idős korodban akkor se lesz az igazi, és tolószékbe, vagy örökös mankó használatra kényszerülsz, borzalmasan egyedül fogod érezni magad.

Én úgy érzem valamiért nem érzed belül értékesnek magad, és inkább a biztosban maradsz, mert talán kockázatosnak érzed azt hogy egyedül legyél, és tényleg találj magad mellé egy olyan férfit, aki tenyleg nem csak a szerelmed lesz, hanem a partnered mindenben amit az élet éled görget.

Lehet azt gondolod, egy olyan ember van melletted, de láthatod hogy azért ezt lehetne még boostolni...

Ja és azt gondolom ez nem az ő hibája. Talán csak neki se te vagy az az elsöprő szerelem, valahogy nem alakult ki ennél több köztetek. A leírtak alapján, mivel nem látok bele más kapcsolataiba, de amit írtál abból én ezt látom ki.

Menj el a műtétre, és beszélj vele tényleg mélyen az erzeseidről. Tudd meg valójában mit gondol erről, és az egész kapcsolatról.

Jó lenne ha mégis ápolna, nyilván azért mert így lenne a legkönnyebb, meg azért is hogy lásd, milyen ilyenkor is mikor kiszolgáltatott helyzetben vagy.

Szerintem...

2021. nov. 13. 09:45
 80/100 A kérdező kommentje:
Nem, ha nem érzem jól magam egy kapcsolatban, akkor szakítok. Egyáltalán nem félek az egyedülléttől bármire képes vagyok egyedül is. Előtte 6 komolyabb kapcsolatom volt, mindnek én vetettem véget pár hónap-1,5 év elteltével,mert nem éreztem azt, hogy a párom is annyira akarja, szeret, mint én őt, a beszélgetések hatására sem volt semmi változás. Ő az első, akibe igazán szerelmes vagyok, érzem, hogy nála is kölcsönös az érzés, számít rám, tervez velem hosszútávon. A vizsgálatokra nem is jöhetett volna be a koronavírus miatt,csak kisgyerekkel mehet be kísérő. A műtéttől nem tartok igazán, úgy érzem jó kezekben vagyok. 29 évesen borzasztó fiatal vagyok ahhoz, hogy azon lamentáljak, hogy mi lesz az egészségemmel 70-80 évesen. Egyébként ez rutinműtét, teljes életet tudok utána élni, akár az élsporthoz is visszatérhetek majd.
2021. nov. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!