Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha sokallja a párom a műtétem árát?
Figyelt kérdés
Térdemben el van szakadva a meniscus, illetve egy Baker-cisztám van, hosszabb séta elteltével nagyon fáj, a mindennapokban akadályoz. Eddig 6 alkalommal voltam vizsgálaton ezzel kapcsolatban (ortopédus, reumatológus neurológus, izületi ultrahang, volt ahova többször vissza kellett menjek). Mindannyiszor magánrendelőben, az állami rendelésekre ugyanis elképesztő hosszú várólista van, legtöbb helyen egy vizsgálatra 4-7 hónapot kell várni. Ma kiderült, hogy műteni kell, az orvos artroszkópos műtétet javasolt, ami náluk 460 ezer Ft-ba kerül, és még idén sor kerülhetne a műtétemre. Eddig a vizsgálatok ára 115 ezer Ft volt. Barátommal külön kasszán vagyunk, így mindent én fizettem ki. Mégis felrója, hogy minek költök erre ennyit, miért nem várom ki az államit, amikor elmegyünk valahova és mondom neki, hogy nem bírok már többet gyalogolni, akkor is szerinte túlreagálom a helyzetet,nyávogok. Nem érti meg,hogy nem szeretnék még évekig ilyen problémával élni, hogy 29 évesen úgy érzem magam, mint egy rokkant, ennyi pénzt nekem megérne, hogy újra egészséges legyek, ne legyenek naponta fájdalmaim.
Ne dühből hozz döntést, de gondold végig, ha lenyugodtál."
Ezen nincs mit végig gondolni !!! Komoly fizikai problémái vannak amik erős fájdalommal járnak, ha erre sajnálja az a soher gci a pénzt, megérdemli a lapátra tételt !! Rohadjon ki a bele az ilyennek !
2021. nov. 11. 22:33
32/100 A kérdező kommentje:
Leírtam többször, hogy nem anyagi támogatást várok tőle, hanem érzelmit, illetve némi segítséget a rehabilitációm tartama alatt, úgy látszik a legtöbbetek ezt mindig nem értette meg. Nemcsak sétálás közben fáj, van hogy napközben hirtelen belenyilall a fájdalom, így nem tudok rendesen edzeni, amit korábban tudtam. Elmondtam neki mindent részletesen a problémámról, illetve az orvosi papírjaimat, leleteimet is mind elolvasta. Azt sem hallgattam el előle, hogy az orvos rám bízza, hogy szeretném-e a beavatkozást, ő csak javasolja, elmondta, hogy vannak emberek, akik ezzel együtt tudnak élni műtét nélkül is, ezt nekem kell eldönteni.
2021. nov. 11. 22:52
33/100 anonim válasza:
#31 Szerintem van. Nem ismerjük a szituációt. A fiatalok gyakran nem fogják fel, hogy a másiknak fájdalmai vannak, mert sosem élték át ők maguk.
Nekem eleinte a férjem gyakran legyintett, ha fájt valamim. Kellett néhány vita, mire megértette, hogyha fáj a lábam, akkor az első lehetőségnél hívunk taxit, vagy egy hetekig fájlalom a lábam utána és addig takaríthat egyedül. Ma ha felpisszenek, hogy fáj a lábam, átveszi a táskám, nehogy bajom legyen.
Más családból jövünk, össze kellett csiszolódni. Nem ismerjük a helyzetet, felelőtlenség rámondani, hogy szakítson.
2021. nov. 11. 22:54
34/100 anonim válasza:
Ő nem támogató társ. A kapcsolatban pont az a legfontosabb, hogy lelkileg, és ha baj van, betegség támogasson, segítsen. Ezek alapok. Mentegetheted, de ha még nagyobb betegséged lesz, akkor is magadra maradsz majd. Ha valami miatt nem lesz majd pénzed anyagilag sem fogsz tudni rá támaszkodni.Ilyen pasival ne kösd össze az életed, rossz vége lesz.
2021. nov. 12. 05:29
35/100 anonim válasza:
Mi közös kasszán vagyunk. Mikor mondtam neki, hogy van egy hiperszuper doki, aki állítólag tud nekem segíteni, DE a vizsgálat 30e, elküld vérvételre, ami 50e, és lecseréli a gyógyszerem egy másikra, ami havi 40e, tudod mit mondott? És, menj el, ha meggyógyít a pénz nem számít.
Szerintem itt nem az a baj, hogy sokallja az árát, hanem hogy nem társ. Nem érdekli, hogy fájdalmaid vannak- nyávogsz??? (Ez a szó mondjuk nálam instant kiveri a biztosítékot)
Ha erre így reagál, szerinted mi lenne, ha valami nagyobb baj történne? Hogy állna ki mellette és hogy támogatna? Tényleg ezt várod a társadtól, akivel összekötöd az életed?
2021. nov. 12. 07:37
36/100 A kérdező kommentje:
11 évet sportoltam versenyszerűen, ahol belém nevelték a nagyon erős küzdőszellemet. Úgy ismert meg, hogy erős nő vagyok, aki mindenre képes, mindent meg tud csinálni. Mióta együtt vagyunk (ezt leszámítva) semmire nem panaszkodtam, én tényleg az a típus vagyok, akinek a menstruációs görcsök meg sem kottyannak, kis izomlázhoz,fájdalomhoz hozzá lettem szoktatva. Akkor szólok,hogy valami baj van, amikor már tényleg elviselhetetlen a fájdalom (pl.10 éve egy nyaki gerincsérvem volt vagy a mostani eset). Mindent megcsinálok most is (edzéseket leszámítva), gyűlölök kifogásokat keresni, inkább a megoldást keresem. Ha nagyon erős fájdalmaim vannak, akkor hazaérve be szoktam jegelni a térdem, utána egy pár óráig jobb a helyzet, de sajnos jégpárnát nem tudok magammal vinni minden helyre.
2021. nov. 12. 07:54
37/100 anonim válasza:
Te valami martir vagy ? Olyan nevetsges ez az egesz ! A hapsid nem normalis! Le se szrja , hogy mi van veled. Tudod miert nem akar teged ilyen allapotban latni? Mert nyűg neki! Nem erdekli! Mentegessed . Kinlodjal , csak minket ne farassz! Nem is kellett volna kiirni a kerdest , hiszen te mindent megtudsz magyarazni ! Jajj jujjj, te nem anyagi segitseget kersz , te anyagilag fuggetlen vagy , mi lenne ha ralennel szorulva a segitsgere?! Anyukadat zaklatnad, elvarnad tole , hogy tobb szaz kilometerre utazzon , esetleg szabadsagot vegyen ki , csak a kandurkadnak ne kelljen igy latni, mert magad is tudod ppntosan, hogy nyűg vagy neki ! De , persze, te jatszod az onallot ,az eros not, majd ide jossz nekunk panaszkodni , es ha valaki megmeri mondani az igazat , akkor felhaborodsz ! Osszeilletek! Ket hulye , egy par!
2021. nov. 12. 08:12
38/100 anonim válasza:
Jah es meg egy dolog, ha te annyira eros onallo vagy , akkor nem kerszxengedelyt a hapsidtol , hogy a sajat penzendbol megmutesd magad, es arra sincs sukseged , hogy valaki apoljon a beavatkozas utan! Van net pincer ..stb. tudsz rendelni.
2021. nov. 12. 08:16
39/100 anonim válasza:
Na most, végig olvasva minden választ, a kérdezőét is, elengedtem a sztorit.
Itt egy csaj, a kérdező. Egészségügyi műtétre szorulna, amire a PÁRJA, nem ad pénzt, mert smucig. Erre ez az ostoba jószág, még a srácot védi...azt a barmot.
Aki hülye, az haljon meg!
2021. nov. 12. 08:19
40/100 anonim válasza:
Nézd ez egy olyan döntés ( a műtét), ami átvitt értelemben őt is érinti.
De te fizeted magadnak, a saját pénzed " dobod ki" ..
Nálunk pl barátnőmnek is van betegsége, segitettem neki nagyon sok mindenben ( orvos keresés, sportolás, étkezési tanacsok stb) de ő ezeket " lesz.rta" és össze vissza vett mindenféle vackot ( rezgos tapasz, fogyasztótea kozmetikai kezelés sok 10ezerert) de a valódi elszántság hiányzott, mintha tetszett volna neki hogy ő vele foglalkoznak..ennek ellenére az étkezési szokások maradtak a régiek..
Azóta feladtam nem szólok, nem éri fel ésszel hogy ha maximálisan nem követi a magan dokit , kudobja a pénzét az ablakon..
Nálam ez vezetett ahhoz a fajta hozzá álláshoz mint barátodé
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!