Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai, modern nők hogyan értékelnék a római férfiakat?

Figyelt kérdés

Már ennek a cikknek a címe is elmond mindent erről a harcos népről:

"Róma mindig ellenséget keresett, hogy harcolhasson"

Link: [link]

Vergilius így tanította a népét:

"Ám a te mesterséged, római, az, hogy uralkodj,

El ne feledd – hogy békés törvényekkel igazgass,

És kíméld, aki meghódolt, de leverd, aki lázad!"

Link: [link]

Ezek a római pasik eléggé dominánsak voltak. A modern nők azt mondják a rosszfiúkra, hogy "izgalmasak".

Mit lehet akkor mondani Vergilius népére? 😀

2021. szept. 23. 00:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
#20 Viszont hamarabb tanul a római birodalomról "büfészakon" mint mérnökin, szóval....
2021. szept. 23. 14:49
 22/68 anonim ***** válasza:
#20 nekem egy mérnöki és egy programtervező informatikus diplomám van, de én meg annak a szavát nem veszem figyelembe, aki szerint a munkapiaci felkapottság árazza be, hogy kinek mennyit ér a tudása.
2021. szept. 23. 14:54
 23/68 anonim ***** válasza:
#22 Végzett bölcsészként, nyelvészként én sem úgy gondolom, hogy ez számítana.
2021. szept. 23. 14:59
 24/68 anonim ***** válasza:
#23 számtalan tudóst hallgathattam humán területről, akiket nagyon tisztelek, mondhatni az életüket áldozták a tudomány oltárán. Attól még, hogy a mai profitorientált világ a technikai tudást díjazza, nem azt jelenti, hogy ezek az emberek nem foglalkoznak fontos témákkal.
2021. szept. 23. 15:03
 25/68 anonim ***** válasza:
Tudom, én is ezt mondom :-)
2021. szept. 23. 15:07
 26/68 anonim ***** válasza:
7%
Mi viszi előre a világot? A technikai fejlesztések vagy a filozófia? Egyébként tapasztalataim alapján a normális diplomával rendelkezők jobban otthon vannak történelmi témákban is, mint pl. a bölcsészek (a történészeket leszámítva) vagy egyéb büfészakosok.
2021. szept. 23. 16:53
 27/68 anonim ***** válasza:
92%

Talán nincs gyűlöletre méltóbb a férfiakban, mint az, hogy addig csavargatják a nők érdemeit, és a saját inkompetenciájukat, hogy úgy tűnjön, hogy minden esetben a nő a buta, a hozzá nem értő, ők pedig az általános intelligenciával megáldottak.

A természettudományok és bölcsészet (pláne szociológia) régebben kifejezetten férfias, megbecsült szakok voltak míg pl az informatika teljesen nőies; le is nézték azt a férfit, aki azokkal a buta gépekkel akar foglalkozni.

Mára ez full megfordult; ami értékes, intellektuális tudomány volt, amikor férfiak érdeklődtek irántuk, most semmitérő kis női hobbik, miközben a férfiak tanulják az IGAZI értékeket.

Arról meg nem is beszélve, hogy amikor a férfiak voltak a tanultabb népréteg, akkor a diploma automatikusan tartást adott mindenkinek. Most pedig, hogy a nők nem csak hogy megelőzik a férfiakat, de egyre inkább kiszorítják őket a felsőoktatásból, a diploma már csak egy felesleges papír,és még véletlenül sem jár érte elismerés.

A szavatok semmit sem ér, csak annyit bizonyítottatok, hogy fájó pontra tapintottam a diplomás kijelentésemmel. Amit nem is csodálok; vagy itt, vagy az emberek kategóriában kb napi szinten remeg valaki félelmében, hogy diploma nélkül nem viszi semmire/senki sem fogja tisztelni.

(Amivel egyébként nem feltétlenül értek egyet - még mielőtt megint megforgatnám a kést valaki sebében. Csak annyi lenne a lényeg, hogy ha férfi vagy, és úgy ámblokk le akarod szólni a nők mentális képességeit, akkor inkább kuss. Mert ez is szexizmussal kezdődött, nem mással. Ha egy szexista kis takony akarsz lenni ezen a téren, akkor csak feldobsz egy labdát valakinek, aki szíves-örömest lecsapja)

2021. szept. 23. 17:20
 28/68 A kérdező kommentje:

Ennek a kommentednek lesz a mai napon következménye.

2021. szept. 23. 17:26
 29/68 anonim ***** válasza:
26%

#27 Ti feminácik csavargatjátok a dolgokat. Tény, hogy a férfiak között sokkal többen rendelkeznek kiemelkedő intelligenciával, mint a nők között. Egyébként senki nem akadályoz meg titeket abban, hogy normális, értékes diplomát szerezzetek, amivel ti is jól kereshettek és a világot is jobbá tehetitek. Csak éppen kevés nőnek van meg hozzá az esze.

Kiszorítják a nők a férfiakat a felsőoktatásból? Mesélj még! Mérnöki szakon végeztem, alig találkoztam lánnyal, de azoknak is a nagy része kibukott első évben.

2021. szept. 23. 18:15
 30/68 anonim ***** válasza:
89%

#29 Tény? Akkor kérek linket is, mert tanárként nagyon nem ezt látom. És nem vagyok buta, tisztában vagyok azzal, hogy nem a tanulmányi eredmény számít. De látom, ki milyen értékű hozzászólásokat, gondolatokat produkál. Megnézem a képességek szerint felbontott matematika csoportokat. Az, hogy a tudósok közt több a férfi nem a férfiak kiemelkedő intelligenciája miatt van, hanem a nők társadalmi szerepe miatt.

Én ismerek női mérnököket, a családban is van női hídépítő mérnök, de a fenét se érdekel a mérnöki munka. A legtöbb nő inkább orvosként, ügyvédként, jogászként, tanárként tud kiteljesedni. Mi emberekkel szeretünk foglalkozni első sorban.

Ja, és egy másik szimpatikus vonás az emberekben: nem a pénz dönti el, mit csinál, hanem, hogy mit szeret csinálni. Süt a hozzászólásodból a merev, beszűkült, szakbarbár ostobaság, kár is szót vesztegetni rád.

2021. szept. 23. 18:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!