Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai, modern nők hogyan értékelnék a római férfiakat?

Figyelt kérdés

Már ennek a cikknek a címe is elmond mindent erről a harcos népről:

"Róma mindig ellenséget keresett, hogy harcolhasson"

Link: [link]

Vergilius így tanította a népét:

"Ám a te mesterséged, római, az, hogy uralkodj,

El ne feledd – hogy békés törvényekkel igazgass,

És kíméld, aki meghódolt, de leverd, aki lázad!"

Link: [link]

Ezek a római pasik eléggé dominánsak voltak. A modern nők azt mondják a rosszfiúkra, hogy "izgalmasak".

Mit lehet akkor mondani Vergilius népére? 😀

2021. szept. 23. 00:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
100%

Még régebben olvastam, de azt hiszem akkoriban a családapák törvényileg eladhatták a gyereküket rabszolgának (asszem max 3x), a feleségüket meg max 1x. Ez általában akkor történt meg ha nagyon kellett a pénz, de pontosan nem tudom hogy zajlott ez a folyamat. A lányuk szeretőit törvényileg megölhették, de ha gazdag család sarja volt akkor előbb engedélyt kellett kérni a srác apjától.

Teljesen más világ és kultúra volt, nem érdemes összehasonlítani a maival.

2021. szept. 23. 00:42
 2/68 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk igaz.
2021. szept. 23. 00:47
 3/68 anonim ***** válasza:
53%

Na, ilyen az, amikor egy történelemben semennyire sem jártas idióta föltesz egy kérdést.

Az ókori Róma egy bonyolult társadalom volt, tele a lehető legkülönbözőbb társadalmi, anyagi helyzetű és műveltségű emberrel.

Csak a műveltséged bővítése gyanánt ajánlanám figyelmedbe Plautus "A hetvenkedő katona" című színdarabját, ami remekül tanúskodik arról, hogy a sima katonákat mennyire bunkónak tartották és lenézték a finom, művelt polgárok.

2021. szept. 23. 00:48
 4/68 A kérdező kommentje:

Ilyen pedig amikor egy Dunning–Kruger-hatásban lévő hímsoviniszta nő beszól egy ilyen kérdés alá.

Nem a történelmi ismereteimmel van a baj, hanem azzal, hogy nem tudsz, (és nem akarsz válaszolni) erre a kérdésre. Teljesen mindegy, hogy milyen kultúra volt akkoriban, mert a kérdés nem a római kulturára irányul, hanem arra, hogy az a fajta kemény mentalitás, amit a római férfiak képviseltek, mennyire vonzó. Csak az, és semmi más.

Mivel viszont tisztában vagyok azzal, hogy így sem érted a kérdésem, ezért mutatok egy illusztrációt.

Tegyük fel, te megkérdezed tőlem, hogy bejön-e VII. Kleopátra, mint intelligens nő, én meg azt felelném erre, hogy "hülyeség a kérdés, hiszen az a csaj a XII. Ptolemaiosszal (az öccsével!) is volt együtt ami ebben a Nagy Sándor utódállamban normális volt."

Ugyanmár, kit érdekel, hogy Kleopátrát esetleg megdugta a kb. 12 éves öccse? A kérdés arra vonatkozott, hogy mint intelligens nő bejött-e. A többi rizsa.

Na, kb. így lehet válaszolni az én kérdésemre is.

2021. szept. 23. 00:59
 5/68 A kérdező kommentje:
Hogy pontosítsam a kérdésem: nem az átlag római polgárról kérdezek, hanem a katonákról.
2021. szept. 23. 01:05
 6/68 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idos vagy kerdezo? Nem..nem bantasbol.. csak erdekel.
2021. szept. 23. 01:05
 7/68 anonim ***** válasza:
100%

5

Nem tudom láttad e a Passio című filmet de szerintem remekül bemutatja milyen kegyetlenek tudtak lenni a római katonák főleg a megszálllt területeken. Egy mai nőnek nem hiszem hogy ez imponálna.

2021. szept. 23. 01:10
 8/68 anonim ***** válasza:
49%
#7: mondjuk egy eléggé vegyes megítélésű (khm), 21. században készült fikciós művet ne tekintsünk már történelmi dokumentumfilmnek, ha lehet.
2021. szept. 23. 01:17
 9/68 anonim ***** válasza:
100%

"az a fajta kemény mentalitás, amit a római férfiak képviseltek, mennyire vonzó. Csak az, és semmi más."

Mint kifejtette a #3-as, ott sem mindenki volt egyforma, és magasabb társadalmi státuszú nő lenezte az egyszerű katonákat.

Ha nem bírod a válaszokat, ha nem azt hallod, amit szeretnél, akkor ne kérdezz, de legalábbis ne rendez felmuvelt, agresszív kirohanásokat. Hülyegyerek 😊

2021. szept. 23. 02:03
 10/68 anonim ***** válasza:
94%

Ott tuti nem voltak nyivákoló incelek. A rendszeres háborúk alatt elég rendesen kiderült, hogy ki életképes. Ne aggódj, ott nem volt elfogadott kifogás, hogy szteroid nélkül nem tud izmot építeni, és nem kell a csajoknak. Egyszerűen levágták az első ütközetben.

Viszont vehetett nőt! Rabszolgát. Igaz, hogy neki kellett eltartania, sőt elég komoly összeg volt a beugró is. Cserébe csak puncit kapott, vagy csak főzött-kosott-takarított, és megcsúnyult 30 évesen. De akkor vett másikat. Valószínűleg nem sírtak volna, ha az ő költségükön iszik egy nő egy pohár bort.

Az meg alap volt, hogy amíg nincs saját ház, addig nincs nő.

2021. szept. 23. 02:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!