Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hétvégén megcsaltam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hétvégén megcsaltam a feleségemet. Elmondjam neki, vagy ne abajgassam?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az ehhez a témakörhöz korábban feltett kérdéseket az oldalon, és meglepő módon eléggé megoszlottak a vélemények - ezért is bátorkodtam újra előhozakodni vele.

16 éve vagyunk együtt, ebből lassan 10 éve házasság. Mind a kettőnknek első szerelem (nekem konkrétan eddig az első nő az életemben), gyerekünk egyelőre, a feleségem egészségügyi okai miatt nincs. Alapvetően jól megvagyunk, szinte a legjobb barátom, nagyon jó társaság és társ. Ennyi idő alatt természetes módon kissé megkopott a tűz, de gondolom ez normális.

Szörnyen érzem magam, mert nem érdemelte meg. Akadtak csábító pillanatok a 16 év alatt, de ennyire még sosem gyengültem el. Azóta még hál' Istennek nem kellett a szemébe néznem, mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart.

Addig reméltem kitalálom, hogy mi legyen. Joga van tudni, hogy saját maga dönthessen a kapcsolatunkról - viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is. Így azt is mérlegelnem kell, hogy mivel okozok nagyobb kárt. Én az őszinteség mellett vagyok, egyrészt azért, amiért írtam, másrészt pedig, mert megérdemlem a retorziót. 99,9%, hogy sosem derülne ki, mégis úgy érzem, hogy képtelen lennék egy ilyen teherrel együtt élni. Fordított esetben én is szeretnék tudni róla, hogy mérlegelhessek.

Mi a véleményetek? Veletek történt már hasonló? Megérné a helyzetemben őszintének lenni?

Ő 36, én 35.

2021. júl. 12. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
100%

Uh, pont akartam kérdezni, hogy mi újság azóta, de látom, hogy teljesen vége. Őszintén szólva (bár továbbra sem szeretem a megcsalókat) nekem egészen eddig nagyon szimpatikus volt a kérdező, intelligensen leírta a történteket és választékosan fogalmazott, ami ezen az oldalon (is) ritka.

Azért csak eddig, mert ez a mondat sokat elárul: "Kalap sz*r volt ez az egész már amúgy is "

Ezt sosem fogom megérteni. Miért kell ennyi ideig húzni, ha már amúgy sem működött? Ez a mondat kicsit olyan érzést kelt az emberben, hogy még örül is neki a kérdező, hogy megcsalta a párját, mert így legalább vége lett a kapcsolatának.

2021. júl. 19. 14:21
 62/64 A kérdező kommentje:

61: ha ez a mondat sokat elárul, egyúttal láthatod, kedves válaszoló, hogy milyen nagy szerencséje van a feleségemnek. Időben kiderült, és még nem késett le egy új, szebb jövőről.

Pedig teljesen érhető és életszerű. Ahogy a nálam okosabbak már leírták előbb, az élet nem fekete és fehér - pláne nem rózsaszín. Lehet kommunikáció köztetek, de sosem lehetsz biztos abban, hogy mi a jó a másiknak, és mi a jó neked. Nagy tapogatózás az egész. Egy kis impulzus ismerősöktől itt, egy kis tanács barátoktól ott (pláne két oldalról), és rájössz, hogy mindenhol van kaka. Beleringatod magad az álomba; áh, nem is olyan rossz nekem. Szőnyeg alá söpörsz dolgokat, mert nem tűnnek olyan fontosan. Aztán egyik reggel egy idegen nő mellett ébredsz tudva, hogy múlttól függetlenül a párod nem ezt érdemelte volna.

2021. júl. 19. 14:43
 63/64 anonim ***** válasza:
78%

Ugyan már, az élet nem úgy működik, hogy te egyszer csak más mellett ébredsz. Ezzel a magyarázattal beállták azok mögé, akik mindenféle kifogást keresnek arra, hogy miért léptek félre. Persze, te csak megbotlottál a küszöbben és a kollegina nemi szervében kötöttél ki 😃

Én elhiszem, hogy mindenhol vannak gondok, problémák, hiszen hazudik, aki az ellenkezőjét állítja. De ha mindketten szeretitek egymást, akkor igenis tesztek érte, hogy a problémákat megoldjátok. Persze, szőnyeg alá seperni a legegyszerűbb.

2021. júl. 19. 15:38
 64/64 A kérdező kommentje:
Sajnálom, ha ilyen nehéz értelmezni azt, amit írok. Nem akarom felmenetni magam a felelősség alól, pont ezért osztottam meg. Nem tudom másképp megfogalmazni.
2021. júl. 19. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!