Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hétvégén megcsaltam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hétvégén megcsaltam a feleségemet. Elmondjam neki, vagy ne abajgassam?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az ehhez a témakörhöz korábban feltett kérdéseket az oldalon, és meglepő módon eléggé megoszlottak a vélemények - ezért is bátorkodtam újra előhozakodni vele.

16 éve vagyunk együtt, ebből lassan 10 éve házasság. Mind a kettőnknek első szerelem (nekem konkrétan eddig az első nő az életemben), gyerekünk egyelőre, a feleségem egészségügyi okai miatt nincs. Alapvetően jól megvagyunk, szinte a legjobb barátom, nagyon jó társaság és társ. Ennyi idő alatt természetes módon kissé megkopott a tűz, de gondolom ez normális.

Szörnyen érzem magam, mert nem érdemelte meg. Akadtak csábító pillanatok a 16 év alatt, de ennyire még sosem gyengültem el. Azóta még hál' Istennek nem kellett a szemébe néznem, mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart.

Addig reméltem kitalálom, hogy mi legyen. Joga van tudni, hogy saját maga dönthessen a kapcsolatunkról - viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is. Így azt is mérlegelnem kell, hogy mivel okozok nagyobb kárt. Én az őszinteség mellett vagyok, egyrészt azért, amiért írtam, másrészt pedig, mert megérdemlem a retorziót. 99,9%, hogy sosem derülne ki, mégis úgy érzem, hogy képtelen lennék egy ilyen teherrel együtt élni. Fordított esetben én is szeretnék tudni róla, hogy mérlegelhessek.

Mi a véleményetek? Veletek történt már hasonló? Megérné a helyzetemben őszintének lenni?

Ő 36, én 35.

2021. júl. 12. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:

Na most igazodjak el fejben, ha tudok.

Nagyon sok, kiváló meglátásotok volt, lesz min gondolkodom az elkövetkező pár napban. Egyelőre, ahogy nézem; 50-50% - ráadásul kiválóan megindokolva mindkét oldalról.

Köszi, hogy gondozásba vettetek, örök hála 🙏

2021. júl. 12. 16:23
 22/64 anonim ***** válasza:
83%
Remek. Tehat ha jobb lett volna a masik no az agyban, akkor mar megerne megcsalni a feleseged? Hmhm. Vajon mikor fog eszedbe jutni, hogy ott van a masik maca, aki a fogaival tepne le rolad az inget, csak ki kene probalni nem? Nekem az jott le, hogy egy szamito dog vagy, aki raadasul meg vallalni sem meri a tettenek a kovetkezmenyet. Te mar meghoztad a dontesed, most ideje atadni neki is ezt a lehetoseget.
2021. júl. 12. 16:45
 23/64 anonim ***** válasza:
58%
Én biztos nem mondanám el a helyedben. N
2021. júl. 12. 18:15
 24/64 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem legitimálni akartam ezzel a tettem - egyáltalán nem az aktus minőségével volt gond. Magával az érzelmi körítéssel. Ebből az okból kifolyólag állítom, hogy nem fordul elő többet - nem nekem való. Ez persze csak akkor tisztázódott, miután megtettem. Itt a gond.
2021. júl. 12. 18:45
 25/64 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik régi barátnőm volt úgy, hogy szerette a párját, de állandóan azt hallgattam tőle, hogy nekem milyen jó, mert szingliként sok pasit kipróbálhatok. Lett is ebből baja, hisz utána a pasi elhagyta és hiába sírt utána, a srác talált mást. Azt hiszem azóta ezerszer megbánta, hogy mások után áhítozott. Átfordítva ezt a te életedhez, lehet hogy tényleg rájöttél hogy te a feleséged szereted és nem lesz olyan jó mással, viszont ettől az nem változik meg, hogy megcsaltad.
2021. júl. 12. 20:47
 26/64 anonim ***** válasza:
77%
Mondd el.
2021. júl. 12. 21:36
 27/64 anonim ***** válasza:
14%

K

A

M

U

2021. júl. 12. 21:50
 28/64 anonim ***** válasza:
46%

szerintem sem kellene elmondani, ha egyszeri alkalom. 23 évesek véleménye még más, ők még nem építettek fel a párjukkal másfél évtized alatt egy közös múltat. nem jó dolog a sunnyogás, és biztos nehéz is lesz egy darabig, így hogy lelkiismeret furdalásod van, de ha ez egyszeri alkalom, akkor énszerintem sem kellene elmondani. szerintem egy ilyen eset megrendítheti alapjaiban a kapcsolatot.

én nem hiszek abban, hogy aki egyszer megtette, megteszi máskor is. ez nem mindenkire igaz.

44N

2021. júl. 13. 16:29
 29/64 A kérdező kommentje:

Sziasztok srácok!

Látom azóta többen is írtatok, szóval egy kis update:

Végül úgy döntöttem tegnap, hogy mivel nincs se gyerekünk, se hitelünk, ami miatt bármelyikünk kényszerítve lenne az együtt maradásra, elmondtam.

"Hát, jól van." - Ennyit mondott, sírva összedobált pár cuccot, aztán lelépett itthonról. Hogy hová megy, nem válaszolt rá, azóta pedig nem kerestem.

Adódik a következő kérdésem: szerintetek mikor keressem? Várjam meg, amíg ő jelentkezik?

Persze, megérdemlem a szenvedést, de rettenetes, hogy nem tudom, mi van vele.

2021. júl. 14. 08:36
 30/64 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint (bár nagyon utálom a megcsalókat) gratulálok ahhoz, hogy elmondtad neki, megadva az esélyt neki arra, hogy dönthessen, ezek után veled akar-e maradni.

Azt tanácsolom, hogy próbáld megkeresni és jelezd neki, hogy szeretnél vele személyesen beszélni.

2021. júl. 14. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!