Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hétvégén megcsaltam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hétvégén megcsaltam a feleségemet. Elmondjam neki, vagy ne abajgassam?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az ehhez a témakörhöz korábban feltett kérdéseket az oldalon, és meglepő módon eléggé megoszlottak a vélemények - ezért is bátorkodtam újra előhozakodni vele.

16 éve vagyunk együtt, ebből lassan 10 éve házasság. Mind a kettőnknek első szerelem (nekem konkrétan eddig az első nő az életemben), gyerekünk egyelőre, a feleségem egészségügyi okai miatt nincs. Alapvetően jól megvagyunk, szinte a legjobb barátom, nagyon jó társaság és társ. Ennyi idő alatt természetes módon kissé megkopott a tűz, de gondolom ez normális.

Szörnyen érzem magam, mert nem érdemelte meg. Akadtak csábító pillanatok a 16 év alatt, de ennyire még sosem gyengültem el. Azóta még hál' Istennek nem kellett a szemébe néznem, mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart.

Addig reméltem kitalálom, hogy mi legyen. Joga van tudni, hogy saját maga dönthessen a kapcsolatunkról - viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is. Így azt is mérlegelnem kell, hogy mivel okozok nagyobb kárt. Én az őszinteség mellett vagyok, egyrészt azért, amiért írtam, másrészt pedig, mert megérdemlem a retorziót. 99,9%, hogy sosem derülne ki, mégis úgy érzem, hogy képtelen lennék egy ilyen teherrel együtt élni. Fordított esetben én is szeretnék tudni róla, hogy mérlegelhessek.

Mi a véleményetek? Veletek történt már hasonló? Megérné a helyzetemben őszintének lenni?

Ő 36, én 35.

2021. júl. 12. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
100%

Legyél őszinte, de rosszul fog neki esni és lehet, hogy vége lesz.

Mások szerint hallgatni kell, hogy ne bántsd meg....

Szerinted melyik a jobb? Te életed!

2021. júl. 12. 12:55
 2/64 anonim ***** válasza:
88%

Aki egyszer megteszi, megteszi mégegyszer, és azzal nyugtatni magad, hogy egyszeri eset volt az nettó butaság.

Mint ahogyan írod. A feleségednek joga van tudni még akkor is, hogy csak "egyszeri" eset volt, mert ez igencsak nagy változó tényező.

Ha ahhoz volt tököd, hogy megcsald, akkor ahhoz is legyen, hogy elmondod neki, mielőtt mástól tudja meg.

2021. júl. 12. 12:56
 3/64 anonim ***** válasza:
100%

Én is szeretnék róla tudni és valóban igazad van abban, hogy az lenne a leggerincesebb lépés, ha őszintén elmondanád neki, mi történt és miért.

Abban viszont ne legyél biztos, hogy "99,9%, hogy sosem derülne ki", mert az élet produkál nagyon érdekes dolgokat és néha olyan módon derülnek ki az ilyesmik, amikre senki nem számít.

2021. júl. 12. 12:56
 4/64 anonim ***** válasza:
73%
És most minden női GYK olvasó, akinek a hétvégén a férje céges úton volt, elkezd kombinálni 😁
2021. júl. 12. 12:58
 5/64 anonim ***** válasza:
62%

Őszinte leszek,próbálok nem bántóan fogalmazni. Nekem egy dolog nem világos,ezeket írod:

"mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart."

"viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is"

Ez ellentmondásos. Akkor most még tart,vagy már nem?

Ha egyszeri alkalom és soha nem derülne ki,de őszintén megbántad és többet soha nem tennél ilyet,mert a feleségeddel akarsz lenni,akkor ne mondd el.

Viszont nekem úgy jön le amit írsz,hogy nem bánod te ezt igazán,csak azért nem folytatnád a viszonyt,mert alulmúlta a számításaidat. Azért ez gáz. Viszonyt folytatni már nagyon gáz,az meg még inkább,ha csak azért nem teszed,mert nem volt elég jó a kaland. Ebben az esetben már el kéne mondanod a feleségednek,hogy dönthessen. Lehet,hogy el fog hagyni, de végülis te vagy az,aki már fél lábbal kint van a kapcsolatból. Ilyenkor már szerintem az sem akkora baj,ha inkább elváltok.

2021. júl. 12. 13:00
 6/64 anonim ***** válasza:
94%

Én vennék egy gerincet és elmondanám.

Joga van tudni, dönteni a hogyan továbbról. Ha nem mondod el, az azt jelenti, innen folyamat hazudsz neki.

Ha ahhoz volt batorságod, hogy megtedd, akkor legyen ahhoz is, hogy elmond. Illetve a következményekhez is.

És totál egyet értek. Aki 1x megteszi, az megteszi többször is.

2021. júl. 12. 13:02
 7/64 A kérdező kommentje:
Mármint, a céges út, az tart. Mea culpa, ha félreérhetően fogalmaztam meg.
2021. júl. 12. 13:04
 8/64 anonim ***** válasza:
50%

Azt írod, hogy egyszeri eset volt, úgyszólván csalódást okozott,nem fog megismétlődni. Én úgy gondolom, nem kellene elmondani a feleségednek. Értem, hogy őszinte akarsz lenni, de vannak helyzetek, amikor jobb hallgatni. Ha beszámolsz erről az egyszeri "botlásról", nagyon megbántod vele, soha többé nem fog megbízni benned. Nem pártolom a hazudozást, de ne okozzunk fájdalmat, ha nem muszáj. Tanulj az esetből, vond le a következtetéseket, és ne csinálj többet ilyet.

74N

2021. júl. 12. 13:07
 9/64 anonim ***** válasza:
83%
Ohh akkor lesz ott tobb alkalom is
2021. júl. 12. 13:07
 10/64 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem ez kamu, amit nő talált ki.

Egy férfi nem agyal ilyeneken.

2021. júl. 12. 13:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!