Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hétvégén megcsaltam a feleségemet. Elmondjam neki, vagy ne abajgassam?
Olvasgattam az ehhez a témakörhöz korábban feltett kérdéseket az oldalon, és meglepő módon eléggé megoszlottak a vélemények - ezért is bátorkodtam újra előhozakodni vele.
16 éve vagyunk együtt, ebből lassan 10 éve házasság. Mind a kettőnknek első szerelem (nekem konkrétan eddig az első nő az életemben), gyerekünk egyelőre, a feleségem egészségügyi okai miatt nincs. Alapvetően jól megvagyunk, szinte a legjobb barátom, nagyon jó társaság és társ. Ennyi idő alatt természetes módon kissé megkopott a tűz, de gondolom ez normális.
Szörnyen érzem magam, mert nem érdemelte meg. Akadtak csábító pillanatok a 16 év alatt, de ennyire még sosem gyengültem el. Azóta még hál' Istennek nem kellett a szemébe néznem, mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart.
Addig reméltem kitalálom, hogy mi legyen. Joga van tudni, hogy saját maga dönthessen a kapcsolatunkról - viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is. Így azt is mérlegelnem kell, hogy mivel okozok nagyobb kárt. Én az őszinteség mellett vagyok, egyrészt azért, amiért írtam, másrészt pedig, mert megérdemlem a retorziót. 99,9%, hogy sosem derülne ki, mégis úgy érzem, hogy képtelen lennék egy ilyen teherrel együtt élni. Fordított esetben én is szeretnék tudni róla, hogy mérlegelhessek.
Mi a véleményetek? Veletek történt már hasonló? Megérné a helyzetemben őszintének lenni?
Ő 36, én 35.
Szerintem így ahogy leírtad mondd el neki. Én a feleséged helyébe képzelem magam és örülnék, ha megtudnám. Ez nem jelenti 100%-ban azt, hogy vége lesz. Mögöttetek van lassan 2 évtized, ezt az emberek nem dobják csak úgy el. Írtad, hogy a tűz kialudt, ez azért többnyire okozhatta azt, amit tettél. Mármint ne érts félre, nem mentséget keresek neked. Szerintem is undorító a megcsalás, de ha a feleséged úgy döntene, hogy ad neked még esélyt, akkor ezen kell dolgoznotok. Visszahozni a tüzet. Igen, természetes, hogy hosszú idő után kialszik, de ha megvan mindkettőtökben az akarás, akkor vissza tudjátok szépen idővel hozni akár csak ideiglenesen is, ami biztosan segítene abban, hogy ne máshoz fordulj a jövőben.
Szerintem a hűség az nem érzés, hanem döntés kérdése. Mivel te egyszer már döntöttél úgy, hogy hűtlen leszel, semmi garancia nincs rá, hogy később nem teszed meg ugyanígy. Amit mérlegelned kell, hogy nagyon őszintén, legbelül azt érzed-e, hogy a feleségeddel szeretnéd megjavítani a dolgokat, vagy ehhez nincs erőd és a későbbiekben is félrekacsintgatsz majd. Ha valóban, őszintén szereted őt, mint társat, barátőt, NŐT, és vele akarsz maradni, akkor legyél hozzá őszinte és dolgozzatok a házasságotokon. Persze ez csak akkor fog menni, ha ő ad neked 2. esélyt, ami egy nagyon húzós időszakot von maga után. Bizonyítanod kell, 200%on. Nem pár hétig, nagyon sok ideig. Jóvá kell tenned a tettedet és ehhez sok-sok küzdelem fog kelleni, erre te készen állsz?
Ha tőled tudja meg, azonnal amint hazajöttél, van esélyetek még együtt mert a tetted ellenére vállalod a felelősséget és vele akarsz maradni. Ha eltusolod, és idővel máshogy kiderül (mert sajnos ki fog, látni fogja rajtad, hogy emészt) akkor biztos, hogy vége a bizalomnak, mert hazudtál is neki.
Nem könnyű, én igazából a szüleimnél néztem ezt végig, rengeteget tanultam belőle.
23L
Nőként mondom, ha szeretnél a feleségeddel maradni és valóban egyszeri botlás volt, akkor ne tedd rá át ezt a lelki terhet. A bizalomnak annyi lesz, semmi nem lesz már a régi köztetek. Én legalább is voltam megcsalt fél és hiába a sok év, sok emlék, a szeretetem. A bizalmatlanság ölte meg a kapcsolatunkat.
Gondold át, mit szeretnél a párodtól és vagy hagyd el korrekt módon, vagy cipeld a terhet. Magadnak okoztad.
Megcsalást NEM mondunk el. SOHA.
Szépen befogod a pofádat és eléd tovább az életedet.
annyira kamú sztori..
Totál női írás az egész, csak az nem veszi észre aki nem tudja hogyan írnak a nők ! :D
Akik azt mondják titkolja el, azoknak még sosem volt nemi betegsége? Általában akkor derülnek ki az ilyen 'csak most az egyszer esetek'. Nálam is egy random rákszűrésen derült ki, hogy másfele kacsintgat a másik, műtét lett a vége.. Volt itt korábban egy lány, akinek a szüleinél úgy derült ki a megcsalás, hogy anyuka rákos lett a HPV-től, amit apuka vitt haza. Anyuka meg is halt..
A műtétem óta rohadt komolyan veszem az ilyeneket, semmi kedvem kitenni magam egy műtétnek mert a pasim 'elcsábult egyszer'. Mondd el, màrcsak az ilyenek miatt is...
Ebben a mondatodban benne van minden: "úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is"
Magyarán ha akkora érzéki örömöt nyújtott volna, megtennéd máskor is?
Igen mond el neki, joga van tudni, azért is, mert ebből a mondatodból úgy érzem már nem akarsz igazán vele lenni. Az egy dolog, hogy a tüzes szerelem átalakul valami mássá. De attól még el tudod dönteni, hogy a másikkal akarsz lenni vagy sem. Ha igen, nem gondolkodhatsz úgy, hogy máskor is megteszed ha elég örömet okoz neked az együttlét valaki mással.
Ezen szerintem gondolkodj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!