Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hétvégén megcsaltam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hétvégén megcsaltam a feleségemet. Elmondjam neki, vagy ne abajgassam?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az ehhez a témakörhöz korábban feltett kérdéseket az oldalon, és meglepő módon eléggé megoszlottak a vélemények - ezért is bátorkodtam újra előhozakodni vele.

16 éve vagyunk együtt, ebből lassan 10 éve házasság. Mind a kettőnknek első szerelem (nekem konkrétan eddig az első nő az életemben), gyerekünk egyelőre, a feleségem egészségügyi okai miatt nincs. Alapvetően jól megvagyunk, szinte a legjobb barátom, nagyon jó társaság és társ. Ennyi idő alatt természetes módon kissé megkopott a tűz, de gondolom ez normális.

Szörnyen érzem magam, mert nem érdemelte meg. Akadtak csábító pillanatok a 16 év alatt, de ennyire még sosem gyengültem el. Azóta még hál' Istennek nem kellett a szemébe néznem, mert egy céges úton történt az affér, ami még jelenleg is tart.

Addig reméltem kitalálom, hogy mi legyen. Joga van tudni, hogy saját maga dönthessen a kapcsolatunkról - viszont úgy érzem, egyszeri eset volt, mert nem nyújtott akkora érzéki örömöt, hogy ez megérje máskor is. Így azt is mérlegelnem kell, hogy mivel okozok nagyobb kárt. Én az őszinteség mellett vagyok, egyrészt azért, amiért írtam, másrészt pedig, mert megérdemlem a retorziót. 99,9%, hogy sosem derülne ki, mégis úgy érzem, hogy képtelen lennék egy ilyen teherrel együtt élni. Fordított esetben én is szeretnék tudni róla, hogy mérlegelhessek.

Mi a véleményetek? Veletek történt már hasonló? Megérné a helyzetemben őszintének lenni?

Ő 36, én 35.

2021. júl. 12. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
66%
Aki megcsalta a párját, és nem mondja el neki, az hogy tud így élni? Komolyan kérdezem. Én "csak" egy kezdő vagyok a kapcsolatosdiban a párommal 4 év után gyerek nélkül. De valaki kérem mondja el, hogy lehet úgy leélni tizen huszon évet a másikkal úgy, hogy nem mondod el neki, hogy megcsaltad. A majd megtudom és hasonló válaszok nem érdekelnek. Fogalmazzátok meg, hogy az egyszerű ember is megértse.
2021. júl. 15. 13:28
 42/64 anonim ***** válasza:
45%
Úgy, hogy az illető szereti a párját, és tudja, hogy érzelmileg hozzá kötődik kizárólagosan. Továbbá tisztában van vele, hogy az alkalmi szexnek nem volt érzelmi töltete, és nem is akarja a párját sem megbántani. Azt is elfogadja, hogy az élet nem egy film, ahol mindig minden tökéletes, hanem mindenki emberből van, hibákkal, tévedésekkel és problémákkal. Ennek tudatában pedig nem fogja a másiknak fájdalmat okozni és felrúgni az egyébként jólműködő kapcsolatát, hanem vállalja a hallgatást és éli tovább az életét normálisan.
2021. júl. 15. 14:01
 43/64 anonim ***** válasza:
49%
Ez szep felelossegharito mese, de nem tobb. Az ember nem allat, az osztonei ellenere is tudatos tud maradni. Ezert nem mesz oda az utcan es vered meg a nalad kisebbeket, hogy elvedd tole az uzsonnajat, ha ehes vagy. Marpedig az eves durvabb oszton barminel, leven letszukseglet. A kanosodast es a kancasodast le lehet vezetni potcselekvesekkel. Kell hozza egy mentalis tartas, de nem tobb annal, hogy ne lopkodj a boltbol. Az osszes tobbi csak belemagyarazas.
2021. júl. 15. 14:15
 44/64 anonim ***** válasza:
87%

Hát persze, ezen az oldalon a problémák megnevezése csak rinyálás, a magyarázat pedig felelősséghárítás és kifogáskeresés.

Ez hogy nem jutott eszembe?!

Egyébként de. Az ember ugyanúgy állat csak intelligenciával rendelkező állat.

2021. júl. 15. 14:21
 45/64 anonim ***** válasza:
82%
Igen azt a részét értem, hogy nem akarja a párját megbántani. De a megcsalás nem csak úgy becsúszik, mint egy csokoládé ha megkívánod. Ráadásul ha tudod, hogy megbántod a megcsalással a másikat miért döntesz mégis úgy, hogy megteszed? Igen értem ösztönlények vagyunk, de a szex nem végig úgy zajlik, hogy teljesen önkívületi állapotban végigcsinálod, hanem valahol valamikor döntesz, hogy megteszed. Másik: Arra senki nem gondol, hogy a megcsalás egy jel, hogy valami nem jó a kapcsolatban? Igen engem is csaltak már meg, és mostmár látom, hogy az már a végső jel volt arra, hogy valami elromlott, és talán ha időben megbeszéltük volna, elkerülhető lett volna. Hozzáteszem én anélkül is éreztem, hogy elmondta volna, megváltozott a viselkedése. Szóval ilyenkor érdemes arra is gondolni, ha valaki titkolja a másik elől, lehet lesznek olyan jelek amiből rájön a másik. Akkor már nem jobb előbb túlesni rajta és kitálalni?
2021. júl. 15. 15:07
 46/64 anonim ***** válasza:
85%
Nem, a ketto kozul az az ember, amelyik tud uralkodni az osztonein. A masik az allat, amelyik nem. Meglepo modom sok allat beidomithato olyan dolgokra, amit osztonbol gondolkodas nelkul megtenne. Oket kiemelten kezeljuk, okos allatok. Most mit mondjunk azokra az emberekre, akik alapveto dolgokat sem tudnak a tudatukkal legyurni? Milyen allati szint az?
2021. júl. 15. 15:08
 47/64 anonim ***** válasza:
86%
Plusz még egy dolog: Aki azt állítja, hogy nem kell elmondani a másiknak hisz az a kapcsolatot teszi tönkre. Ha a párotok csal meg és titkolja előletek, ti meg tudtok neki bocsátani? Oké lehet soha nem tudnátok meg, az is igaz. De megint csak annyit tudok mondani, ha együtt élsz valakivel x éve, már ismered annyira a másikat, hogy észrevedd ha valami megváltozik. Ismétlem: Nekem csak egy 4 éves kapcsolatom van, de én rögtön észreveszem minden rezdülését a páromnak, és ő is az enyémet, sőt én annyira nem tudok hazudni neki, hogy már az arckifejezésem elárulná neki.
2021. júl. 15. 15:11
 48/64 anonim ***** válasza:
76%

a 45-ös és 47-es voltam.

Nem csak az, hogy megteszik a szexet vagy sem, hanem utána az, hogy a párod elé állsz mosolyogva, lefekszel mellé, szexeltek, ő azzal a tudattal, hogy csak te vagy neki, te meg azzal, hogy volt valaki más is. Én ezt nem értem. Lelkileg én nem bírnám ki.

2021. júl. 15. 15:14
 49/64 anonim ***** válasza:
41%
Mert puhány vagy, és tapasztalatlan.
2021. júl. 15. 15:17
 50/64 anonim ***** válasza:
83%
Oké és az, hogy lehet érzi a másik azt, hogy megváltozik az ember megcsalás után? Arra mi a válasz? Nem az a puhány illetve a gyáva, aki inkább hazudik a párjának ahelyett, hogy vállalná a felelősséget? Tapasztalatlan pedig miben? Abban, hogy hogyan hazudjunk a párunknak évtizedekig? Eddig normális választ nem kaptam a kérdéseimre. Lécci. :D
2021. júl. 15. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!