Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom hozzám fog költözni, emiatt az exe tajtékzik,jogilag tehet valamit vagy ne foglalkozzunk vele?
Eddig távkapcsolatban voltunk pàrommal. Már tervezgettük az összeköltözést, de még vártunk nem forrta ki magàt, felmerült az is én megyek oda. Most viszont páromnak megszűnt az állása, nem is igazán vannak lehetőségei. Én édesapám segítségével intéztem neki egy állást és most költözne ide. Az exe tajtékzik, mert eddig kétnaponta babyszitternek használta ezután pedig ettől elesik.
Meg mondja neki, hogy feljelenti....
Rendben, egyik fő ok, hogy miattam jön, de ha én nem lennék akkoris mozdulnia kellene munka miatt. Nem akar hónapokat otthon ülni 33 évesen. Jól gondolom, csak a szája jár az exnek és nem tehet semmit?
Milyen messzire költözik?
Mennyi időnként tervezi, hogy találkozik a gyerekkel?
A gyerek mennyi idős?
270km, 6 éves a gyerek.
Passz, elsején kezd a munkahelyen ,projektek szerint fog dolgozni így nemtudom mikor és hogy lesznek szabadnapjai. De fogunk menni a gyerekhez és a párom anyukájához is ha az idő engedi.
23 És a gyereknek az a jó ha az anyja , apja otthon ül ??
Irtam ki az aki tud jobb megoldást, de érdekes olyanra nem felelt senki.
Például apuka kereshetne a közelben is munkahelyet. Oké, hogy falun lakik, de csak van egy város a közelben, ahol van munkalehetőség.
Ha meg nagyon speciális a párod munkája, és csak és kizárólag azon a településen tudja végezni, ahol Te laksz, akkor is kezelhetnéd kicsit nagyobb empátiával a helyzetet.
Úgy gondolkodsz a gyerekről, mintha egy zsák krumpli lenne, aminek mindegy hová teszed vagy kivel van. Tudod ha két ember gyereket vállal, akkor illik közösen gondoskodni róla minimum 18 éves koráig. Akkor is, ha a szülők idő közben szakítanak.
És igen, meg kell beszélni a jogi részét is. Fogja-e tudni tartani apuka a megállapodást, amit a láthatásról kötöttek? Ki fogja állni a láthatás költségeit? Ki fogja fizetni a gyerekpszichológust? Ezek bizony kardinális kérdések, le kell papírozni.
Ne haragudj, de miért csak most lett kérdés a hogyan tovább? Miért nem az elején tisztáztátok, hogy mi lesz, ha 270-km-re kell költöznie a gyerekétől? Miből terveztek utazgatni havonta 1000 km-t? Az sincs ingyen. Az időről nem is beszélve. Mi van, ha a vészhelyzet miatt azonnal oda kell utaznia? Akár a gyerek, az ex, vagy a szülei miatt
Nem adok egy évet, és legfeljebb karácsonykor fognak találkozni.
Nem értem, hogy miért nem beszéltetek erről, vagy miért nincs már kész terv erre az esetre.
25. A közelben sem talàlt, mehetne a hivatalba 50 ezer Ft-ért , kiközvetíti a munkaügyi. Ne én legyek már sz.rnak beállítva aki csak jót akar neki és aki segít rajta.
A làthatási megállapodás eddig sem volt tartva, ad hoc működött. Volt hogy kétnaponta, volt, hogy egy hétig nem ment. Eddig sem úgy működött ahogy az le volt írva.
Pszichológushoz nem jàr a gyerek.
Mivel pàrom anyukájàhoz is fogunk menni így ez egyszerre lesz megoldva, egy faluban élnek,ez a mi költségünk.
Én sem igazán értem ezt a sztorit. Ez a pasas a gyerekkel meg exanyucival 270 km-ről valóban megér ennyit?
Jobb ha tudod, ez nem lesz egyszerű dolog és RENGETEG konfliktust fog szülni.
Számomra egyszerűen hihetetlen, hogy egy kis falubeli pasas egy gyerekkel meg anyucival munka nélkül opció lehet bárkinek is.
26 Tőled is megkérdem, ha elvállalja amit ajánlottak 50 ezres hivatali közhasznú az jobb? Nem volt terv erre mivel mint írtam, megsürgette a dolgot a párom munkanélkülisége. Később lett volna aktuàlis.
Ha az idő engedi fog/fogunk menni. Így mivel lesz munkája , megoldható lesz, számolunk a költséggel.Ott hiába lenne helyben ha egy kg kenyérre lenne pénze. Hónapokat pedig nem akar otthon ülni, nem is teheti meg.
28 Ebben a korosztályban már művészet olyat találni akinek nincs gyereke. Másik kérdésnél leírtam beàllítottam a szűrést társkereső oldalon : életkor , megye , és nincs gyerek..... maradt 4 találat .
A távolság ma már mikor minden családban van autó, nem akkora téma. Így inkább engedtem ebből ha kettőnk kapcsolata terén klappol minden akkor miért ne? Nekem is van múltam , attól mert éppen gyerekem nincs. Az meg, hogy munkanélküli ... előfordul , egy honapja és már elsejétől kezd itt ahol én lakom. Nem évek óta ül tétlenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!