Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak ha a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha a barátnőm nem tudja elviselni a testvéremet akit én ápolók?

Figyelt kérdés
37eves vagyok testvérem 32eves fiú skizofréniaval küzd a barátnőmmel 7eve vagyunk együtt mi együtt élünk egy lakásban már 6eve így hárman és a barátnőm nem bírja elviselni a testvéremet mert hogy nem tudunk kettesben lenni, folyton engem okol hogy én miért apolom öt, de a barátnőm nem dolgozik én tartom el, enyém a ház és amikor osszejottunk se titkoltam ezt előle és most hogy gyereket szeretnék ő azzal büntet engem hogy azért nem szül mert itt van a nyakunkon a testvérem. Szerintem ez igazságtalan. Szüleink nem élnek már. Testveremmel egyébként nincs sok gond szedi a gyógyszereket egész nap a tévét nézi.Baratnom szerint én bolond vagyok hogy apolom a testvéremet.
2020. aug. 20. 00:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
39%

28, Szóval te támogatnád, hogy egy veszélyes környezetbe, önmagára, és másokra is veszélyes ember mellé kerüljön egy baba, miközben csak az érzelmi zsaroláson kattogsz? Az igen!

Az meg sem fordul a fejedben, hogy ez nem zsarolás, hanem megfontolt döntés? Te szülnél ilyen ember mellé gyereket?

A skizofrénia egy folyamatosan romló állapot, most még kordában tartható valamennyire a gyógyszereivel, na és utána?

2020. aug. 20. 10:42
 32/73 anonim ***** válasza:
74%

Ha a barátnö elmegy, a kérdezö felfogadhat a skizofrén testvér mellé egy erre szakosodott ápolót, aki nem fog kevesebbe kerülni neki, mint a barátnö eltartása!

(Ugyanis NEM A KÉRDEZÖ gondozza a testvérét, HANEM A BARÁTNÖ! És NEM INGYEN él a kérdezö pénzéböl, hanem keményen megdolgozik egy pszichiátriai eset ellátásával!)

Másrészt egyetlen értelmes ember sem vállal gyereket skizofrénnel közös lakásba, mert azzal veszélyezteti a gyerek testi és szellemi épségét, a barátnö felelöségteljesen gondolkodik!

2020. aug. 20. 10:47
 33/73 anonim ***** válasza:
29%

Ha valakinek ez nem fér bele, akkor eleve ne költözzön oda eltarttatni magát a két testvérhez akik mindig is együtt éltek. Ő lépett be ebbe a háztartásba, nehogy már ő túrja ki a beteg testvért! Főleg hogy mivel nem dolgozik, pontosan egyenrangú a másik eltartottal, kivéve hogy a másiknak nincs lehetősége elmenni dolgozni, neki viszont lenne, mert ő egészséges felnőtt ember. Nincs rászorulva hogy másokon élősködjön.

Ha ez a kapcsolatra menne ki, akkor a nőnek két lehetősége lenne kiszabadulni ebből a számára elfogadhatatlan élethelyzetből. De ez bizony a pénzre megy ki. Nem tetszik neki hogy a kérdező nem fordít hátat a testvérének, de fél hogy nem találna még egy olyan madarat aki eltartja.

1. Ha szereti a barátját és fontos neki ez a kapcsolat, akkor elmegy dolgozni, bérel magának egy kis albérletet a közelben, és kitart a párja mellett, csak külön háztartásban.

2. Ha nem fontos neki a pasi akkor egyszerűen lezárja a dolgot és keres olyat aki megfelel neki.

De ez a lehető leggusztustalanabb dolog hogy megpróbál megszabadulni a testvértől érzelmi zsarolással.

2020. aug. 20. 11:18
 34/73 anonim ***** válasza:
71%
33-as: nem barátnö tartattja el megát a kérdezövel, hanem a kérdezö használta ki eddig a barátnöjét, 6 évig ingyen ápolója volt a beteg teestvér mellett!
2020. aug. 20. 11:20
 35/73 anonim ***** válasza:
67%
Hol a Kérdező?
2020. aug. 20. 11:23
 36/73 anonim ***** válasza:
64%
34, ugyanezt akartam írni, csak megelőztél. Az egész nézőpont kérdése. Csak a 33-as több válaszából is ordít a szűklátókörűség, és csak az érzelmi zsarolást képes mantrázni. Mintha csak az ő agyával is lenne valami. Elsiklik felette, hogy a csaj 6 éve él így, nyilván besokallt, mert talán mégsem olyan egyszerű eset a kisöcsi, és most lett elég.... Kíváncsi vagyok, ő tudna-e folyamatosan egy dilinyóssal együtt élni, vagy csak itt szájal.
 37/73 anonim ***** válasza:
65%

31 és mindenki más, aki nem tudott értően olvasni: Nem támogatom, hogy skizofren melle szüljön, azt támogatom, hogy a leendő anyuka hozzon felelős döntést és ha a párja nem akarja feladni a tesóját, akkor keressem magának vki mást, akivel családot alapíthat. A kapcsolat elején volt egy szituáció, a kérdező ezt nem akarja feladni. Innentől két opció van: marad és felelőtlenül bevállalja a gyereket, vagy megy és keres vkit akivel probléma nélkül vállalhat gyereket.

A kérdező a kérdésében eléggé világos volt abban, hogy ő nem akar lemondani a tesójáról, innentől kezdve értelmet veszti az egész beszélgetés, ami megy itt a hozzászólásokban, mert egyszerűen ez a párkapcsolat elért a végére. Ezért van az, hogy a kérdezőnek nehéz lesz új párt találni, a barátnő meg felelős döntést hoz azzal, hogy nem szül gyereket ilyen kapcsolatba. Az viszont nagyon-nagyon nem korrekt, hogy most érzelmileg zsarolja a kérdezőt.

38/73 anonim ***** válasza:
76%

Hol írta a kérdező hogy a csaj látja el a testvért? Ne magyarázzatok már bele olyat amit nem is írt!

Azt írta, hogy ő ápolja a testvérét, egy szóval sem írta hogy ebben a csaj segít.

2020. aug. 20. 11:32
 39/73 anonim ***** válasza:
64%
38, Ki lehet következtetni, nem?
2020. aug. 20. 11:39
 40/73 anonim ***** válasza:
84%

Nekem azért vannak kérdéseim.

A testvére skizofrén, valószínűleg olyan fokban, hogy nem tud dolgozni, mivel írta, hogy egész nap tv-t néz, otthon van. A kérdező viszont dolgozik, mert el kell tartani a tesót és ezek szerint a barátnőt is. Akkor ki ápolja a beteg testvért napközben? Ki van vele?

És ha a barátnő elmegy, ki lesz a tesóval napközben?

2020. aug. 20. 11:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!