Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak ha a barátnőm nem tudja elviselni a testvéremet akit én ápolók?
Nézd, abban biztos lehetsz, hogy értelmes, dolgozó nő nem fog egy ilyen felállású kapcsolatba belemenni, és veled együtt egy skizofrénnel leélni az életét. Látod, még az sem bírja elviselni, akinek teljes mértékben eltartod a se.ggét, és nem árultál zsákbamacskát atekintetben, hogy ez veled jár csomagban. Most lett elege, és nagyon elege lehet, ha ilyen felállás mellett (azért valljuk be, itt neki van vesztenivalója, mert se lakhatása, se megélhetése) így ki merte mondani. Igen, egyrészt valóban nem normális, hogy kvázi beáldozod az életedet arra, hogy a testvéreddel élj, akinek a létezéséért és problémáiért nem te vagy a felelős, hanem a szüleiteknek kellett volna önállóságra nevelni, vagy az intézeti elhelyezését megoldani. Másrészről, van aki meg az anyjáék nyakán ragad , és így anyóshoz kell költözni, önálló életről álmodni se lehet, szóval van nálatok rosszabb is (az előző kapcsolatból való gyereket szándékosan nem említem, mert az nem ez a kategória, annak a "problémának" a létrehozása a szülő felelőssége, amitől nem szabadulhat).
Neked kellene végiggondolni, hogy mi a fontosabb, milyen megoldások léteznek, pl. olyan házat kialakítani, ahol külön lakrésze lenne a tesónak, vagy akár külön kis háza az udvar másik végében, és akkor felügyeled is, de mégsincs a szátokban, de azért azon elgondolkodnék, hogy mitől kapott maga alá egy kitartott nő ...neki is megvan a joga, hogy úgy éljen, ahogy akar, meg neked is, csak lehet, hogy akkor nem együtt.
19-es ez a másik oldala:
- a kérdező tartja el a csajt, fedelet ad a feje felé
- így, hogy a csaj nem dolgozik, van ideje ilyeneken agyalni plusz össze van zárva a tesóval
- a kapcsolat elején korrekten tisztázásra került a dolog
- 7 év kapcsolat után a kérdező gyereket szeretne, a csaj a tesóra hivatkozva nem hajlandó
A barátnő jelenleg adut tart a kezében, és ő diktál, ami nagyon gáz annak fényében, hogy évek óta eltartják. A kérdező meghozott egy döntést anno, hogy ő fogja ápolni a tesóját, miért dobja el magától? Azért, mert a kitartott barátnő másképp nem hajlandó vele családot alapítan? Ez érzelmi zsarolás és még ha van is igaza a baratnonek, undorító viselkedés. Nem ultimátumokat kéne adni, hanem normálisan kommunikálni és ha ő nem tud így élni, akkor szakítani, de persze a fejőstehenet meg nem engedné.. Na ezért nem szimpatikus a csaj az itteni többségnek.
22, Nem tudjuk mióta tartja el. Nem tudjuk a testvér állandó felügyeletet igényel e. Nagyon gyanús, hogy igen, és ezt szülők híján a barátnőnek kell megoldani. Így pedig már egészen más a történet.
Ha mégsem, akkor is a kérdezőt lehet valamilyen szinten hibáztatni, hiszen csak le kell ülni, és megbeszélni, hogy irány melót keresni (ha esetleg az az eset áll fenn, hogy a csajnak nem jut magától eszébe). A csajnak sem lehet olyan baromi jó dolga, 1 fizuból -hacsak a kérdező nem szállodalánc igazgató- nem hiszem, hogy túl jól élnek 3-an.
Valahogy úgy tűnik, hogy ők ketten nem tudnak egyáltalán egymással kommunikálni. A kérdezőnek úgy tűnik a testvére fontosabb, ami egy párkapcsolatra soha nem lesz jó hatással, márpedig ez az a helyzet lesz, hogy neki kell eldönteni, hogy barátnőt/feleséget, és gyereket akar, vagy beáldozza az egész életét a testvéréért. Ugyanis egy skizofrén ember mellett aligha lehet majd biztonsággal babát vállalni, csakhogy ebbe a kérdező sem gondolt bele.
Nem kellett még soha belegondolnom ebbe a helyzetbe, de nagy valószínűséggel én nem bírtam volna ennyire sok időt hármasban. 1-2 évet talán, de családot biztos nem terveznék.
Amúgy ha nem otthonról dolgozol, nem költözhetne el tesód a közelbe?
En pl. szemely szerint ossze sem koltoznek olyannal, aki egy skizofrennel lakik egyutt. Gyereket pedig biztosan nem szulnek abba a hazba.
És ez nem is baj, ha az elején kijelented. De ez a nő odaköltozött, stb. Most meg kitúrná a testvért.
Ez a nő erkölcsileg egy nulla. Lebolondozza a pasiját, amiért belé szorult némi felelősségérzet, és gondoskodik a beteg testvéréről.
És gondoskodik róla is, eltartja a seggét mikor egyáltalán nem lenne kötelessége, a nő egy egészséges felnőtt ember, el tudna menni dolgozni mint mindenki más.
Ritka és tiszteletre méltó a mai lelketlen világunkban mikor valaki nem hagyja cserben a családját, a kérdező pedig egy igazi jó EMBER, így, nagybetűvel. Gondoljatok bele milyen kemény élete lehet. Eltart két embert, akik közül az egyik beteg, a másik pedig érzelmileg zsarolja. És milyen rosszul eshet neki mikor a csaj az öccsét szapulja akivel ő együtt nőtt fel.
Tudta jól a csaj hogy ez a helyzet, de mégis beköltözött, azaz elfogadta. Persze egyértelműen csak azért hogy eltartsák a seggét és ingyen élhessen, de akkor viszont ne rinyáljon.
Kérdező, én nem tűrném el hogy így beszéljen velem, meg ilyen ellenséges legyen a testvéremmel. Szerintem igenis vannak még normális, intelligens nők akik fel tudják fogni hogy mit jelent ha valaki beteg, nem direkt ilyen az öcséd, nem tehet róla. Ahogy te sem tehetsz róla hogy ilyen helyzetben vagy, nyilván ha választhatnál akkor te is azt választanád hogy az öcséd egészséges legyen.
Én a helyedben kitenném az élősködő, ingyenélő hárpiát, mert ennél még egyedül is jobb.
Aztán keresgélnék egy normális nőt, aki nem csak lehúzni akar, és aki nem sérteget sem engem, sem a beteg testvéremet.
Én megértem a csajt. Egyrészt nem akarja feláldozni egy beteg ember gondozásáért az életét, és neki nem is kötelessége. Azt meg pláne megértem, hogy ebbe a kapcsolatba oda nem szült. Kérdező ha nem kamu a sztori, akkor nagyon is tisztában kell lenned vele, hogy az, szedi a gyógyszereit és pillanatnyilag nincs vele probléma, az nem azt jelenti, hogy később sem lesz. A skizofrének ön és közveszélyesek tudnak lenni. Te most komolyan veszélybe sodornád a gyerekedet, hogy egy rossz pillanatban, mikor esetleg nem is vagy otthon ,elboruljon az agya, és bántalmazza vagy a párod, vagy a gyereked, és a gyerek ebben így nőjön fel, hogy a nagybácsi őrjöng időnként?
Nagyon szép, hogy gondoskodsz róla, de mellette sosem lehet nyugodt családi életetek. A testvéred nagyon fiatal, elélhet 40-50 évig simán. Addig akkor a családoddal sosem lesz egy szabad percetek? Sosem mentek nyaralni, szórakozni? Ha a testvéred a fontosabb, akkor engedd el a párod, de együtt így, nem fog menni. A gyerekvállalást meg nagyon gondold át. Én egy gyermeknek sem kívánok ilyen kiszámíthatatlan rokont, akivel egy fedél alatt kell élnie.
Hogy megfordult a kocka az általános véleményben a kommentelőknél :)
Tények: a barátnő tudta mit vállal, a barátnőt eltartják. A barátnő az, aki most ultimátumot adott. Szerintetek ez tényleg jogos? Nem azzal van a baj, hogy nem bírja elviselni a kérdező tesóját,hanem hogy érzelmileg zsarol, ahelyett, hogy értelmes felnőtt módjára mérlegelje a saját helyzetét. Ha a kérdező nem adta be 7 évig otthonba (amúgy ilyen skizofréneknél nincs is,plusz nem magatehetetlen, nem kell ápolni, azt kell ellenőrizni, hogy szedje a gyógyszereket, nyilván szar vele együtt élniez tény) akkor most tegye meg? És még meg se született a gyereke, de már eszközként használná? Azért komoly, hogy ezt ti ennyire véditek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!