Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért a harmadik felet hibázta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a harmadik felet hibáztatják sokan?

Figyelt kérdés

Rengetegszer találkozni olyan sztorikkal, hogy miután a férj/barát megcsalta a feleségét/barátnőjét, utóbbiak szinte kizárólag arra a félre haragszanak, akivel a párjuk flörtölt, lelkizett, szexelt, akármi...

Ezt sosem értettem, hogy miért?

Gyakran hallani olyanról, hogy ezek a párjuk által megalázott, hónapokig/évekig átvert, hazugságban tartott nők, amikor szembesülnek a valósággal, miszerint a párjuk mással cicázik, szabályosan megvédik ebben a szuituációban a hapsijukat, és minden dühöket a harmadik félre rányítják, csak ő a hibás, csak övé a felelősség.

Hogy lehetnek ilyen ostobák? Elsősorban a párjuk tartozik feléjük hűséggel, lojalitással, nem pedig a harmadik fél. Plusz mindig kettőn áll a vásár, elég nehéz elhinni, hogy a férfi ártatlan, és semmivel nem buzdította, semmivel nem hitegette vagy nem vezette félre a harmadik félt.

Mit gondoltok?

2018. nov. 10. 12:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:

"Nehogy már a harmadik felet kelljen sajnálni... "

de, vannak olyan esetek, mikor a 3. felet átverik, egy alternatív valóságban él, hála a gerinctelen pasinak, aki mondjuk azt kamuzza, hogy éppen válni készül, és amikor a 3. fél azt mondja, csak azután folytassák, hogy elváltak ők, a férfi azt mondja, hogy belepusztulna, ha elveszítené, és ne lépjen ki a nő. magyarán manipulálja! nézz utána a szó jelentésének!

"Csak azért, mert két embernek gondjai vannak, az a harmadik felet nem jogosítja fel és nem mentség rá, hogy belépjen a kapcsolatukba, házasságukba."

ez egy oltári nagy butaság! helyesen a mondat úgy hangzik, azért mert egy párnak gondjai vannak, egyik felet sem jogosítja fel, hogy megcsalja a párját! a 3. fél soha nem csak úgy megjelenik, hanem azért válhat észrevehetővé, azért figyelhet rá fel a férfi, mert odahaza nincs valami rendben.

és milyen férfi az, aki azt mondja a 3. félnek, hogy ők már terápiára sem mennek, mert annyira szarnak érzi a kapcsoltukat a párjával, hogy az sem menti meg őket? milyen férfi az, aki udvarol, és a harmadik félnek kell rá emlékeztetnie, hogy ne tovább, mert párod van?

itt a 3. fél nem élt vissza a helyzettel, hanem kiállt a képből, bármennyire is szeretnéd az ellenkezőjét hinni! kiállt a képből, nem élt vissza a helyzettel, ezt próbáld felfogni!

"Tetszik vagy sem. Lehet, hogy nem ő tartozik felelősséggel, de ha tudta, hogy van férj/feleség, akkor neki onnantól kezdve azt kellett volna mondania, hogy NEM."

megintcsak tévedsz! a férfinak nem szabadott volna megtennie az első lépést, és udvarolnia! soha nem a harmadik fél, hanem mindig a férfi tartozik hűséggel, felelősséggel a párjáért. ha te ezt másként gondolod, nagy baj van a fejedben, és megérdemelnéd, hogy egyszer megcsaljanak, akkor majd megértenéd a különbséget!

"Felelőssége neki ott van, hogy egyrészt semmi köze más emberek kapcsolatához, másrészt tudta jól, hogy a megcsalt félnek mekkora fájdalmat fog ez okozni, tudta és tett rá."

megint buta vagy, de nagyon! ha van egy 3 szög helyzet, az mind a 3 félre tartozik, és a mind a 3 félnek felelőssége van benne.

a 3. félnek az, hogy ne váljon szeretővé (ez sikerült), és az is a felelőssége, hogy ne őrizgesse ezt a titkot, mert akkor bűnrészessé válik.

ha a 3. felet az elejétől fogva megvezette a pasi, szidta a párját, panaszkodott a kapcsolatára, és azt hintette el,hogy ki fog lépni belőle hamarosan, akkor a 3,. félnek kötelessége ezt tisztázni a pár mindkét tagjával, mikor ráébred, hogy átverték.

nagyon sok ember nem ennyire gerinces, könnyebb sunnyogni, titkokat őrizgetni, de akinek van gerince, az szereti az egyenes beszédet, és vállalja a konfrontációt.

te ezek szerint a gerinctelen, némán tűrök táborába tartozol, egészségedre.

engedd meg másnak, hogy másmilyen legyen, mint te.

"Derék. Ha két embernek megromlott a kapcsolata, akkor két megoldás van: szakítani, vagy megbeszélni és javítani rajta."

már csak röhögök, hogy ennyire naiv vagy! vannak emberek, bszki, akik egyiket sem csinálják, hanem csak keresnek maguknak vkit, és mindenkit becsapnak.

hol élsz te, hogy fekete-fehér panelokban gondolkozol?!

"Nem a harmadik fél tartozik hűséggel, de igenis partner volt abban, hogy egy másik embernek fájdalmat okozzon."

akkor még egyszer, hátha felfogod! fájdalmat a 3. fél akkor okozott volna,ha hagyja, h. a pasi meghúzza, ha titkos randikba megy bele stb.

ebben az esetben a 3. fél egyiket sem csinálta, hanem kilépett.

nehéz ezt felfognod?

azzal pedig, hogy tisztáza a nő felé is a helyzetet, nagy büdös tévedés azt hinni, hogy a nőnek ő okozott fájdalmat.

a fájdalmat, az árulást, a megalázást a párjától kapta a nő!

ő volt az, aki tojt a fejére, és lazán benne lett volna egy titkos viszonyba.

és ha már itt tartunk, a közös felelősségvállalásban hiszek: minden nőnek van abban felelőssége, ha a párja félrenéz, valami már elromlott kettejük között.

ha a férfi boldog lenne, nem kéne neki más.

"Mindennek következménye van, csak divatos ma kibújni alóla, ha az kellemetlen. Bánt, ha a megcsalt fél neked esik? És téged ki jogosított fel, hogy cinkos legyél fájdalmat okozni neki..?"

épp azt pofáztam eddig, hogy én nem bújtam ki semmilyen felelősség alól, hanem felvállaltam a dolgokat, és tisztázni igyekeztem.

nagyon nagy bajok vannak a fejedben, az értő szövegértelmezés nagyon nem megy.

itt valaki kívánta másvalakinek, hogy legyen megcsalva.

nem szeretek ilyeneket kívánni, de bszki, azt mondom, legyél ebben a helyzetben, és utána gyere vissza okoskodni.

és majd megnézzük, hogy ha a párod néz félre, az a bizonyos 3. kihasználja-e a helyzetet, és lesz-e annyira gerinces, hogy eléd álljon.

2018. nov. 13. 10:15
 52/64 A kérdező kommentje:

#53 köszi, de tényleg itt a pont, és nem folytatnám már privátban sem, ha ezek nem akaszkodnának rám, és nem irkálnának be újabb hülyeségeket.

igen a tegnapi #49-es válaszadó jól felfogta és leírta a saját nézőpontjából a helyzetet, annak én is örültem.

de ahogy neki is írtam, ritka az ilyen bölcs nő, a legtöbb csak addig jut el, mint ez a szerencsétlen #51, akinek habzik a szája és projektál.

egészségére.

hülyékkel nem foglalkozom már és ezennel zárom ezt a kérdést.

jöhettek fröcsögni, el sem olvasom már.

amit akartam, megmondtam.

2018. nov. 13. 10:33
 53/64 A kérdező kommentje:

#53 még annyit, hogy nem tudom, hogy te átmentél-e hasonlón vagy simán ennyire empatikus vagy? :)

mindenesetre sztem nagyon sok téves mítosz él a fejekben a 3. emberről, örülök, ha valamit sikerült eloszlatni belőle.

a nagy lecke az,hogy aki hűséges a párjához és szereti meg tiszteli, nem kezdeményez titkos kapcsolatot és ennyi, ennyi.

nem kell ezt ragozni, mert minden ragozás a megcsaló fél malmára hajtja a vizet.

minden más csak ürügy számára.

ha szeretünk valakit, nem nézünk félre.

ezt kéne nagyon sok feleségnek és barátnőnek felfognia, és megéertenie, ha belépett a képben egy 3. személy, az elsősorban, főleg, leginkább azért van, mert a párja már nem szereti, nem szerelmes belé és nem is tiszteli.

csak a legtöbb feleség/barátnő képtelen ezzel szembenézni, könnyebb haragudni a 3.félre, könnyebb őt utálni, mint szembenézni azzal, hogy a párotok éppen elárult és átvert.

2018. nov. 13. 10:39
 54/64 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, nagyon szuperül megfogalmaztad, ott a pont nálad sokszorosan!Nem , tudtommal nem csaltak meg, de aztán ki tudja, lehet, hogy igen, csak nem derült ki.

De úgy érzem, egy átlagos intelligenciaszinttel és csöppnyi jóérzéssel az ember abszolút megérti amit mondasz te meg a 49-es, és én inkább tisztellek mindkettőtöket. Őt a józanlátásáért és az általad is említett bölcsességéért, hogy nem a szeretőt hibáztatja, téged meg a tisztességedért, hogy volt erőd leállni még idejében. Mindketőttöket sajnállak a történtekért és most csak az a közhely jut eszembe, hogy ami nem öl meg, az erősít.

2018. nov. 13. 10:48
 55/64 anonim ***** válasza:
38%

A kiírt kérdésedre válaszoltam, ugyanis az a vége, hogy "Mit gondoltok erről?" Elmondtam, minősítgetések és sértegetések nélkül.

" engedd meg másnak, hogy másmilyen legyen, mint te." Akkor ezt te is engedd meg.

2018. nov. 13. 10:58
 56/64 anonim ***** válasza:
33%

57!! Szerintem te éppen hogy minősítgetted elég durván a kérdezőt és úgy erőlködtél beállítani a képet hogy ő a hunyó, bezzeg szegény férfi, szegény feleség. Lepontozhatsz, ezzel is csak azt bizonyítod, hogy nem akarsz a valósággal szembekerülni. Mindenki hibás, csak te nem, meg a párod. Valami azt súgja, nem véetlenül kattantál rá a témára és valamilyen szempontból érintett vagy, és böki a csőrödet, hogy szembesülsz egy olyan történettel, ahol a 3. maga is áldozat.

Ez maga volt a sértégetés, direkt igyekeztél úgy forgatni a sztorit, hogy hibáztathasd a kérdezőt.

Mondom, mondtuk, ha megcsalnának, akkor gyere ide visssza, megnézzük mekkora arcod lesz.

2018. nov. 13. 11:10
 57/64 A kérdező kommentje:

Helyesbítés: 56-nak szóltak a fenti soraim.

Az 57 az én számom volt.

2018. nov. 13. 11:20
 58/64 A kérdező kommentje:

59 folytassuk priviben, plíz.

a fentit a nem tudom hány %-os kommentelőnek szántam.

2018. nov. 13. 11:33
 59/64 anonim ***** válasza:
Te most két profilról írogatsz, kérdező? :DDD "Az 57 az én számom volt." - Az 57-es kommentnél nincs, hogy a kérdező kommentje.
2018. nov. 13. 11:47
 60/64 A kérdező kommentje:

az #56-nak szólt.

veled mi beszélnivalóm lenne?

2018. nov. 13. 11:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!