Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Hűséges vagy a párodhoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hűséges vagy a párodhoz?

Figyelt kérdés
vagyis lépnél már félre mióta vagytok együtt és hány évesek vagytok?
2017. dec. 7. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:
Azt nem szereted ha màsokat bàntanak...de azt nem fogod fel kérdező, hogy a megcsalàs bizony bàntja a legtöbb embert. De egyszerűen hiàba írjuk le neked szàzszor, hogy mi a baj vele és miért rosszak az ilyen emberek. Kevés vagy, hogy megértsd. Ennyi.
2017. dec. 21. 16:06
 82/85 anonim ***** válasza:
64%

Igyekszem röviden leírni a magam véleményét. Ugyanis jó magam is szeretem a pszichológiát, és a témában is olvasgatok. Reagálnék pár pontra:

1.” Ha mongámok lennénk választanánk egy párt és egy egész életet élnénk vele - ÉS NEM CSAK EGY ÉVIG VAGY 20 ÉVIG és utána ujra valaki mással lennénk monogámok, az nem monogámia. „

Akkor már az elején félremegy a te és az én fejemben a dolog, már a legelején, a monogámia fogalmánál:

Nekem- és szerintem a legtöbbünknek- nem az a monogámia, hogy életed első párjával éled le halálodig az életed. Ilyen valóban szinte nincs, másrészt talán nem is kell. Harmadrészt nekem NEM ez a monogámia. HA valami rossz, nem működik, másfele változik egyik fél a másik nem, stb, és nem tudnak már együtt boldogok lenni, igenis külön lehet válni, lehet szakítani. Ezt mondjuk még nem hallottam és irtó butaságnak is tartom, hogy akkor nem lennénk monogámak, hülyeség.

Akkor nem vagy monogám, ha a kapcsolatoddal PÁRHUZAMOSAN másokkal is kapcsolatot létesítesz.

(Romantikus vagy szexuális, stb, de az egyszerűség kedvéért maradjunk a tettlegességnél).

Szóval nem az nem monogám, vagy poligám aki szakít ha és nem marad egy rossz kapcsolatban, amit mondjuk nem tudtak megjavítani. HA nem csalta meg a párját, akkor ő attól még ugyanúgy monogám.

Nem kötelező szenvedni, a monogámira tökre nem erről szól.. Nem hittem volna, hogy valaha magyarázni kell, a 21. században embereknek a monogámia fogalmát.. Vicces. Vagy inkább sztoikusan”vicces”….

2. „ami számomra érdekes h megcsalásban inkább felháboritja a tény h valaki nem korrekt és elárulta, mint maga a történés(szerintetek). Tehát nem az igazi fájdalom az h mást puszilgat ölelget stb, hanem h nem volt korrekt, nem szólt hogy elmegyek mást ölelgetni . „

Megint baj van az értelmezéseddel, és számomra ez hihetetlen, hogy értheted félre az embereket, ha későbbi állításod szerint te meg akarod ismerni az emberek álláspontját. Mégsem sikerült..

És én ezt tök objektíven mondom, ugyanis engem szenvedélyesen érdekelnek az emberek viselkedésének motivációi, okai. épp ezért beszélgettem itt is hosszabban már egy emberrel, aki nyitott volt a poligámiára. – Egyébként elárulom, ott is ez az érv hangzott el, ez nem a monogámia jellemzője, hogy „ hú, én most kisajátítalak”, hanem ez egy kapcsolatbeli megállapodás 2 ember között, uyganúgy. Ergó, a poligám srácot is zavarta volna, ha megcsalják, sőt! A poligám kapcsolatban nem zavarta volna, tudod miért? Pontosan azért, amiért egy monogám embernél a LEGJOBBAN az árulás bántja.

Kitérve rá, hogy tudd értelmezni a sorokat:

A megcsalásban nem azt mondták itt sem az emberek, hogy őket nem is megcsalás bántja, hanem csak az, hogy „nem közölték velük”. Nyilvá az is fáj, hogy a PÁRJA mással megcsalja, ez is szar egy érzés, hiszen ez már azt jelenti, hogy ő nem egyedüli, nem különleges a kapcsolatban, abban a kapcsolatban, amiben ők ketten megállapodta. (!!) De még jobban fáj valóban még ennél is az, hogy a másik hazudott, becsapta őt, hülyére vette. Az árulás a legrosszabb, igen. Hogy a megállapodás csak egyoldalú volt. Ennek a falnak a ledőlése valóban még fájdalmasabb, hiszen csupán az addigi a világképed omlik össze. – Hogy nem érti ezt valaki, aki állítólag kutatásokat olvas a témában és foglalkozik az emberekkel??

3.”Ha van jobb parti aki kedvesebb, figylmesebb, stb elmennek vele az emberek, mert olyat ad amit a párja nem tud megadni. És ez nem jellemző a monogámiára „

- ??? Ki megy el? Én pl elég „kapós” vagyok a körömben, mindig udvarolnak a pasik, sajnso olyanok is, akik igen, kapcsolatban vannak. De x év alatt SOHA nem mentem el egyikkel sem, pedig lett volna ám nem is egyszer lehetőségem.. ;) Aztán mégis 90%-ban kiderült, hogy ezeknek a pasiknál, akik így is bepróbálkoztak hogy párjuk van, annyira nem jó az a kapcsoalt: 3-ból 2 már véget ért, a másik meg vergődik. De az én nevemben nem beszélj. ÉS mást is ismerek, aki ilyen, mint én. Én nem megyek el mással.

Figyelmedbe ajánlom az elköteleződés fogalmát is: ami arról szól, hogy hűséges maradsz illetve kitartasz a választott párod mellett akkor is, ha konkurens, vagy „jobb” egyedekkel találkozol később.

De egy rossz kapcsolatban meg megint csak visszatérek: nem kell vergődni, hanem ki lehet még idejében lépni. Ha választasz hogy megcsalod a párod vagy szakítasz vele, lehet mérlegelni..

4. „Ha megcsalja valaki a párját akkor sem tartom rossz embernek

Ha több partnere van akkor sem tartom rossz embernek …

m itélkezek mert valaki hűtlen, hanem megkeresem h mi vitte oda, és mindent elkövetek h meglássam a nézőpontját „

- Egyébként én a megcsalásnak nem sok értelmét látom.

Ismerek én is ilyen embereket, igen. Egy közös van bennük amúgy: az alacsony önbecsülés. ÉS itt nem az egóról beszélek, ne keverd a kettőt! (sőt, a 2-nek köze sincs egymáshoz, vagy a legtöbb esetben fordított arányban állnak)

Én pl épp ezért nem is fogok soha összejönni alacsony önbecsülésű emberrel.

Nincs velük bajom nekem sem, jól el is haverkodok némelyikkel.

változatosság: igen, ez a legújabb divat maszlag a megcsalásra. Olvastam én is.

Csernus mondta egyszer, hogy a férfiaknál szokott lenni gyakori válasz, amikor megkérdezi a férfit, hogy miért csinálta? A „változatosság”.

Saját maga mondta, férfiként: „maguk ezt értik? Mi újat tud mutatni a másik nő, ugyanolyanja van neki, mint a másiknak. Többnyire erre rá is jönnek kis idővel…”

Egyébként biztos vagyok benne, hogy akad ilyen is, aki egyszerűen poligám. De ez a kisebb hányada, mert amikor én kérdezgetek olyanokat, akik csalják a párjukat, akkor ott 90%-ban az oka a „sokat csalódtam régen”, fájt neki, megcsalták, szenvedett. Sérült és emellett döntött.

Na most el lehet képzelni, hogy a sérülésből fakadó önvédelmi mechanizmus vajon mennyire teszi boldoggá? Szerintem, amíg a sérülés határozza meg valakinek az életét, addig ez kizárt.

De amit még olvastam hozzá, hogy azén másik oldalának megélése, meg a változatossághoz nem csak a megcsalás a mód, és talán nem is a legjobb. Sokszor elég, ha tényleg csak változatosságot viszel az életedben, és az nem feltétlenül a dugást jelenti.

A poligámiával sincs bajom: ha nyílt egyezség a partnerek között. Csinálják így emberek, és tőlem csinálják is, én ugyan nem ítélem el. Látod, nem feltétlenül kell megcsalni, lehet nyugodtan élni poligám kapcsolatba is, ha így szeretnél, van ilyen.

A megcsalás már más tészta, ott te egyezséget szegsz, amit a partnereddel kötöttél. ÉS te inkább erről beszélsz, ahogy kivettem.

Hát bocs, nem sikerült röviden leírni. :)

2017. dec. 21. 17:18
 83/85 anonim ***** válasza:
Hat ezt nem hiszem hogy sokan elolvassag,ezt a kisregenyt,en is kihagyom,bocsi...
2017. dec. 21. 18:30
 84/85 anonim ***** válasza:
#82-es: ne fáradj, a Kérdező gyenge elméjű, esélytelen, hogy megértse a dolgokat.
2017. dec. 21. 20:28
 85/85 anonim ***** válasza:
# 83 cuki vagy meg minden, de akit valóban érdekel a téma, az majd elolvassa. És ez annak ment. ;)
2017. dec. 21. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!