Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsal a feleségem? Ma a munkahelyemről nagyon korán el tudtam jönni, és gondoltam elmegyek a feleségem elé. Fel is hívtam kérdeztem mikor végez, hova megy utána meg hasonlók. Mondta megy a apehba, az önkormányzathoz valamit elintézni.
Oké, csak azért írtam az arányosság elvét, mert ebben az esetben is felkészülhetsz rá, hogy az ügyvédje azzal fog érvelni, hogy te nem tudtál volna annyit fizetni a megtakarításodra, ha ő nem járul hozzá a közös kiadásaitokhoz, etc. Így ezért igényt tart a megtakarításod egy részére. Viszont nem árt tudni, hogy jobb, ha megegyeztek, és ezt a megegyezést nyújtjátok be a vagyonmegosztás rendezése képpen a bíróságnak. A bíróság ugyanis ritkán hoz döntést ilyen kérdésben, inkább százszor is elnapol, amíg meg nem egyeztek. Az idő pénz, a bíróságnak is.
Fontos tudni, hogy a bíróság viszont csak akkor hagyja jóvá az ilyen felek közötti megegyezést, ha az nem csorbítja egyik fél érdekeit sem. Tehát a bíróság sem nem hozhat olyan döntést, sem nem hagy jóvá olyan megegyezést, amely az egyik felet jelentős hátrányba hozza a másikkal szemben. Valószínűtlen, hogy a bíróság úgy ítélne, hogy te mondd fel ezt a hosszútávú szerződést, ezzel jelentős anyagi veszteséget okozva neked, és a maradékot ilyen-olyan arányban osszátok meg. Ésszerűtlen, a bírságnak nem célja, hogy megkárosítson. Az, hogy a nejed ezt szeretné, az csak egy lila köd. Nem fogják megítélni. Azt viszont igen, hogy egy ésszerű és elfogadható összeget fizess meg neki, amennyivel ő bizonyíthatóan hozzájárult a megtakarításodhoz. Én ezt járható útnak látom, hiszen beadhatjátok ti a keresetet holnap is akár, az első tárgyalás - területtől függően - több hónap, mire kitűzik. Ha nem közös megegyezéssel kívánjátok felbontani a házasságot, akkor nem ússzátok meg egy tárgyalással. Akkor elsőre meghallgat a bíró, egyértelművé válik a szándék mindkettőtök részéről, anyagi vita esetén a bíróság úgyis kikényszeríti, hogy ti magatok egyezzetek meg. Ez megint hosszú hónapok egyezkedése, pláne 3 hónapon belül úgysem tárgyalják, addigra ugye tudod az összeget kb. amivel meg tudod váltani az "ő részét", az ügyvéded segít kb. kalkulálni számokkal, idővel, tudod mennyit kell félretenned erre, azt kuss. Nem kell felbontanod a megtakarítási számládat.
Azt meg senki sem vitatja, hogy a bankszámla és tartalma közös. Csak éppen nem mindegy az arány. Mivel gyermek nincs, egyel kevesebb hivatkozási alap, hogy miért is vinne többet, mint amit hozott. Persze ha önként támogatod az más. De elég jelentős a jövedelmi különbség, azért ezt gondold át mégegyszer. Illetve te tudod, hogy korábban mi volt a helyzet, ezt mi nem tudhatjuk. Sok szerencsét hozzá, kívánom neked, hogy a lehető legkevesebb macerával túl legyél ezen, és rendezhesd az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!