Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Kedves Nők és Férfiak! Ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Nők és Férfiak! Ti állítotok-e fel valamilyen morális különbséget a férfi/női megcsalás között? Hozzáadtok-e a kérdéshez egyfajta személyes meglátáson alapuló kettős mércét? Valamint mi a véleményetek a többnejűségről, többférjűségről?

Figyelt kérdés

Természetesen bárki válaszolhat és elmondhatja meglátásait, a tizenéves fiúk/lányok is de azt hiszem egyértelmű miért főleg az érettebb korosztályt kérdezem.

Azt szeretném, ha a válaszaitokban érvekkel támasztanátok alá saját meglátásaitok, nem pedig csak pár szavas ítélkező választ írnátok, valamint a kérdés nem menjen át sem soviniszta, sem feminista elveket vakon ordibáló emberek cirkuszába.

Tehát, szerintetek van-e különbség a férfi és a női félrelépés között, ha nem akkor miért nem?

Tesztek-e különbséget azon poligám kapcsolatokban ahol egy nőnek van több férje vagy egy férfinak több felesége, melyik az elfogadhatóbb és miért?

Válaszaitokhoz kérlek írjátok oda a korotok és, hogy melyik nemet képviselitek.

2014. febr. 27. 10:52
 71/91 anonim ***** válasza:
92%

A megcsalás mindig is értelmezés kérdése volt. A közmegitélése pedig változik a korral, közösségeken belül, kulturákban, és egyénenként is.

Van aki szerint válóok egy bók, és van akik meg együtt mennek swingerezni. Mindkettőre elég szép számmal van példa.

Csak annyire megbocsájtható amennyire a megcsalt fél szerint az, és annyira megbocsájthatatlan, amennyire szerinte az.

Az tehát, hogy mi a megcsalás, azt hogyan kell kezelni arra nincsen egyértelmű modell, maximum többségi szubjektiv vélemény :) És vegyük hozzá, hogy az emberek nem tökéletesek, hibáznak. Sokszor kisebbet, néha nagyokat.

Ezért ha általános szemléletet akarnék az ügyben alkalmazni, akkor úgy fogalmaznék, hogy egy "igéret megszegése".

A párunknak tett igéretet szegjük meg ezzel, ezzel rombolva le a bizalmi státuszt.

Megállapodás amit nem tartunk be. Szeritnem ez az a fő irány ami ráhúzható az összes ilyenre. Elvégre a pár két tagja között ez a megállapodás lehet elég sokféle. Lehet itt itélkezni, hogy ilyen, meg olyan, de ha mondjuk nyitott kapcsolatban élnek, akkor máris nem "ilyen-olyan".

Ez azért is fontos mert a megcsalás majdnem mindig valaminek a következménye, nem pedig oka. Ennek a megállapodásnak a felrúgása valami olyasmiből szokott táplálkozni ami megoldandó probléma a két fél között.

Szexuális unalom,elhidegült kapcsolat,rossz szex, talán már nem is élnek meni életet, állandó stressz, stb...

A megcsalást tipikusan annak a problémának látom, amikor már kenyértörésre kerül egy probléma ami kimondatlan, és pláne megolatlan.

Mivel a közös szemléletű megállapodás flrúgása felől közelitem meg, a két nem között érdemi különbség nincsen.

Mindkettő felrúghatja, legfeljebb az okok specifikusak nem szerint. A nőknél az elhanyagoltság, és a törődés hiánya viszi a primet, a férfiaknál pedig a szexuális unalom, hirtelen fellépő vonzalom, szexuális kalandozás vágya.

Ez viszont már evolúciós tulajdonságunk. Biztos vagyok benne, hogy egy őszinte, de tényleg őszinte beszélgetéssel

ezek a kiváltó okok megszűntethetőek, a fellépő űrök betölthetőek, és számos példa van arra is, hogy újrakötik a megállapodást közösen.

Magyarul lehet élni a közfelfogásban élő monogám kapcsolatot, de lehet nyitott kapcsolat, swinger, ezer más kombináció. Ez tökmindegy mi, ha mindkét fél szerint ez rendben van, ez a megállapodás köztük, és azt tartják be amiben megállapodtak. Szemléletesebb példával: Hármaban lehet szexelni, de egyből a megállapodás felrúgásává válik (megcsalássá) ah az egyik fél titokban is találkozgat azzal a bizonyos harmadikkal.

Az a meglátásom, hogy ezek az őszinte beszélgetések egyáltalán nincsenek megejtve, mindenki belemegy a kapcsoaltba, és természetesnek gondolja, hogy az össztársadalmi modell szerint majd minden rendben lesz. És kiderül, hogy nem. És sokan egyáltalán nem beszélik meg a párkapcsolati gondjaikat, kérdéseiket, amik X ideig elsikkadnak a csendes tűrés folyamán, aztán egyszer csak megjelenik a harmadik fél igy vagy úgy.

Ez megint hosszú lett bocs :)

2014. febr. 27. 14:01
 72/91 anonim ***** válasza:
100%

63-as. Ugye nem gondolod komolyan, hogy az a gerinces ha eltitkolja?? Aki elmondja az meg gyenge??

Mi van ha valaki direkt akar fájdalmat okozni a másiknak és azért mondja el? Az is baromira gerinces dolog ugye? Az a gyengeség, hogy megtette és nem az, hogy vállalva a felelősséget és a következményeket elmondja mert azt szeretné, hogy együtt találjanak rá megoldást. Itt csak az a gond, hogy ezt előtte is megtehette volna. Megcsalás nélkül is le lehetne ülni beszélgetni, a többség mégis felcseréli a sorrendet. Ha már lúd legyen kövér.

Szerény személyem szerint joga is lenne tudni róla a másik félnek. "Bánts meg az igazsággal, ne szeress hazugsággal". IGEN, azt hiszem én szeretném tudni akármennyire is fájna. Had legyen már meg a lehetőségem, hogy eldöntsem hogyan akarom élni tovább az életem és kivel. A másik, hogy a megcsalással valamilyen szinten könnyen veszélyeztetheti az én egészségemet is. Amihez viszont egyáltalán nincs joga nekem viszont annál több, hogy erről tudjak.

Bár azért a gumi elég nagy védettséget garantál, nem igazán szoktak vele HIV-et kapni szájon át nem nagyon terjed, de HPV-t (alias méhnyakrákot) simán.

2014. febr. 27. 15:00
 73/91 anonim ***** válasza:
100%

Nem látok különbséget.

Mindkét féltől aljas húzás, becsapás,

a kapcsolat, és a másik érzelmeinek elárulása,

a tisztelet és szerelem teljes hiánya,

megaláz vele, és nem megbocsátandó dolog.

Ez persze az én véleményem, meg kb a férjem is így vélekedik a dologról. Aki nem képes a monogám kapcsolatra, az ne kösse magához a másik embert.

2014. febr. 27. 22:23
 74/91 anonim ***** válasza:
Látom, egy igencsak köznapi témát sikerült felvetnem. Amiről sokat beszélünk az egy megoldatlan probléma. Elemér-Matild esete számomra is megoldatlan, de nagyon örülök, hogy sokan próbáltak a számukra legerkölcsösebb véleményt alkotni. Én továbbra is kiállok az Elemér mellett. Hordozni a bűntudatot vagy átruházni másra a terhet és fellélegezni? Hozzátenném: Nem tudom, hogy én Elemér esetében hogyan cselekednék, annyi determinánstól függ, ugye. Ui: Nem gondoltam volna a Gyk látogatóiból, hogy ilyen sok jó gondolat születik! Pozitív csalódás! :)
2014. febr. 28. 00:12
 75/91 anonim ***** válasza:
Bocsánat, logikai összeütközés a kommentemben. Az alábbi mondatom tekintsétek semmisnek: "Én továbbra is kiállok az Elemér mellett." Nem akartam még leírni, kicsúszott a számon... :)
2014. febr. 28. 00:19
 76/91 anonim ***** válasza:
100%
megcsalás az megcsalás, nemtől függetlenül elítélem. aki kapcsolatban van, az ne akarjon mással, mert akkor hazudik a társának
2014. febr. 28. 00:58
 77/91 anonim ***** válasza:
100%

Nincs különbség. Emberileg árulkodnak rólunk a tetteink. Nem egy férfi csal meg, hanem az az ember, akinek egész lényét szeretem.

A monogámia működésében hiszek. Két lélek, két szív táncában... egy olyan szintű intimitásban két ember között, amelybe senki más nem fér bele.

23/N

2014. febr. 28. 01:38
 78/91 anonim ***** válasza:
24%

Hadd ne feleljek, hogy személy szerint mit gondolok, mert az hosszú lenne. Inkább azt mondom el, hogy a társadalmi megítélés miért ad felmentést a férfinak, s miért nem ad a nőnek. A szerelem, a szexualitás, noha a legszebb kincsünk, valójában a génjeink továbbviteléről szól. Ha én férfiként megcsalom a páromat, és valahol a világban elhelyezek egy sarjat, idegen család gondjira bízva, azzal messze nem okoztam akkora törést a saját családomnak, mintha 18-20 évnyi munkám/munkánk és keresetünk rovásáraa a feleségem hoz haza egy idegen porontyot.

Senkit ne tévesszen meg az 1/1-ben történő fogalmazás. Pusztán az egyszerűséget szolgálta.

2014. márc. 1. 21:43
 79/91 anonim ***** válasza:
41%
Az érzelmi vonulatot már kielemeztétek előttem, ahhoz azért nem szólok hozzá.
2014. márc. 1. 21:45
 80/91 anonim ***** válasza:
A te szempotodat figyelembe véve igazad van. De a feleségednek viszont az az előnyösebb, hogy a jobb génállományútól beszerezze a cuccot, aztán veled neveltesse fel. Amúgy szerinted egy férfinak joga van zabigyereket csinálni, ha családja van? Mert úgy néz ki, hogy ezt akarod védeni.
2014. márc. 1. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!