Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Nők és Férfiak! Ti állítotok-e fel valamilyen morális különbséget a férfi/női megcsalás között? Hozzáadtok-e a kérdéshez egyfajta személyes meglátáson alapuló kettős mércét? Valamint mi a véleményetek a többnejűségről, többférjűségről?
Természetesen bárki válaszolhat és elmondhatja meglátásait, a tizenéves fiúk/lányok is de azt hiszem egyértelmű miért főleg az érettebb korosztályt kérdezem.
Azt szeretném, ha a válaszaitokban érvekkel támasztanátok alá saját meglátásaitok, nem pedig csak pár szavas ítélkező választ írnátok, valamint a kérdés nem menjen át sem soviniszta, sem feminista elveket vakon ordibáló emberek cirkuszába.
Tehát, szerintetek van-e különbség a férfi és a női félrelépés között, ha nem akkor miért nem?
Tesztek-e különbséget azon poligám kapcsolatokban ahol egy nőnek van több férje vagy egy férfinak több felesége, melyik az elfogadhatóbb és miért?
Válaszaitokhoz kérlek írjátok oda a korotok és, hogy melyik nemet képviselitek.
Szia
Számomra a megcsalás nem elfogadható elítélem akár nő akár férfi az illető. Értem én, hogy talán a pasikba genetikailag bele van kódolva a magszórás de ez nálam nem enyhítő körülmény. Azért van az esze, hogy az ösztöneit uralni tudja. Ha még erre sem képes akkor miben különbözik az állatoktól? Abban, hogy két lábon jár? Kicsit kevés..miközben minden másban kikéri magának, hogy ő valaha is a fáról mászott volna le hisz ő annyira intelligens...
A megcsalásra nincs bocsánat. Kifogás van, érdekel is, de nem valószínű, hogy bármelyiket enyhítő körülményként tudnám értékelni. Kivéve ha én is "sáros" vagyok. Nem sok különbséget érzek a "Részeg voltam" vagy a "Beleszerettem valaki másba" indokok közt. Az, hogy pusztán fizikai vagy érzelmi megcsalás számomra a lényegen nem sokat változtatna. Mondom ezt úgy, hogy én is megcsaltam a párom csókkal egy buliban "mert részeg voltam??". Foggal körömmel tiltakoztam az ellen, hogy az ember a pia hatására sem csalja meg azt akit szeret. Még mindig nem látok teljesen tisztán ebben a kérdésben de most úgy gondolom ha részegen képes volt érdekelni más akkor az a kapcsolat bizony nem volt az igazi. Lehetett apró hullámvölgy de valami nem stimmelt. Miközben szakítás után hónapokig padlón voltam mert úgy éreztem az életemnél is jobban szerettem. De akkor hogy voltam képes ezt tenni? Amiért józanul szembeköpném magam???? Tényleg ennyit számít az ital??
Épp ezért az a véleményem ami. Ahol ilyen előfordul ott szerintem szinte biztosan gond van (persze az hol nincs?) Én még teljesen 100%-os kapcsolatot nem láttam. Ha aznap nem értettek egyet akkor máris csak 95%. Valószínüsítem, hogy ha nem is mindegyik de a megcsalások többsége abból fakad, hogy valami probléma van, valami hiányzik. Lehet, hogy az illető magának sem meri ezt bevallani, de érzi és nem tud vele mit kezdeni. Illetve aláírom létezhetnek olyan primitív szinten megragadt, ösztönszerű lények akiket kizárólag a puszta vágy irányít de véleményem szerint ott meg az probléma, hogy ő ilyen és valamilyen oknál fogva nem képes érzelmileg elköteleződni. Nem alakul ki ragaszkodás. Nem úgy szeret ahogyan a többség. Nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan egyéjszakás kaland ami nem okoz további eltávolodást egy kapcsolatban. Tényleg külön tudjátok ezt választani?? Mert szerintem ez azért nem mindenkinek megy...még ha úgy is érzi, valahol azért csak motoszkál benne, hogy milyen lehet a kapcsolat többi része azzal a nővel.
Egy kapcsolatot azonnal felbontok bármilyen természetű legyen is a megcsalás. Viszont egy több évtizedes házasságot nem biztos, hogy felrúgnék egy egyéjszakás viszony miatt. Persze ha szerelmes és épp lelépni készül a titkárnőjével az más mert így nem sok esélyt látok az együttmaradásra. De amíg látnék esélyt próbálkoznék.
Ezért úgy gondolom egy eset létezik amikor szemet tudnék hunyni a hűtlensége felett..(elméletben persze) Gyakorlatban nem tudom mennyire lennék erre képes. Nem is akarom soha megtudni!!!
A szemet szemért elvről van szó. Visszacsalás. Nem azért mert hajt a vérem, még csak nem is azért mert kicsinyes és primitív bosszú hadjáraton törném az agyam, hanem egyszerűen mert így érezném kiegyenlítettnek az erőviszonyokat. Úgy érzem az a kapcsolat, az az ember akivel összekötöttem az életem és akit igazán szeretek sok sok éve megérdemel annyit, hogy ne hagyjak ott csapot papot. Viszont ez akkora csapás lenne, olyan fokú megalázás, hogy sehogy máshogy nem lennék képes feldolgozni ezt az árulást csak úgy ha én is zöld utat kapok azokban a dolgokban amik eddig tiltólistán szerepeltek a másik viszont úgy döntött, hogy neki ez jár. Akkor nekem is jár valami kárpótlás. (nem feltétlenül kell fizikai megcsalásra gondolni). De nem fogok gondolkodni azon, hogy általa tiltott dolgokat megtehetek-e vagy sem. Nem a szex a lényeg elég egy titkos kis flört. Egyedül persze mindig a lehetőségre vonatkozik. Nem arra, hogy visszavágásként gyorsan össze kell feküdni valakivel. Tudom, hogy ez a felfogás némileg ellentmond annak, ahogy valójában gondolkodom a hűtlenségről. Muszáj úgy lennie, hogy aki elítéli az minden szín alatt elítéli??? Talán vannak kivételek. A házasság nálam ilyen.
Kapcsolatban ez a dolog nem is játszik. Ott azonnal vége és mehet ahova akar. Nem gondolkodom semmilyen megoldáson és a sérelmek enyhítésén.
Viszont ha a megoldás a tét fontos, hogy ne érezzem magam félkarú madárnak, egy áldozatnak hisz nem én voltam aki a házasság szentségébe belepiszkítottam. Onnantól, hogy ő ezt tette új szabályok lépnek érvénybe részemről. Egy nyitott kapcsolatba nem biztos, hogy bele tudnék egyezni főleg mert ha ilyet kérne az már az érzelmi eltávolodását is jelentené ahonnan már sokkal kisebb eséllyel lehet visszahozni egy kapcsolatot. Ebben az egészben furcsa, hogy nem egy házasságot, párt láttam itt és a környezetemben is akiket pont a megcsalás (ők úgy hívják " frissítés, újítás" ) hozott újra közelebb egymáshoz. Rádöbbentek, hogy nekik bizony egymás mellett a legjobb. Nem 100%, hogy így cselekednék és vissza tudnám csalni vagy hogy, egyáltalán akarnám de abban biztos vagyok, hogy nagy része elveszne mindannak amit a férjem felé a sok év alatt felépítettem. Ha rendbe akarjuk hozni ezzel lesz munka. Ez lenne így az én oldalam. Nagyban függ persze minden a másik féltől.
Nálam nincs kettős mérce. Óriási az igazságérzetem. Vagy mindkettőnknek tilos adott dolog, vagy mindkettőnknek szabad.
Elemér egy gyenge ember, aki nem képes uralkodni önmagán és a farka vezérli, nem az agya. Igen, helyesen tette, hogy elmondta, ami ez után következik az mind az ő hibája lesz és jobb, ha megtanulja viselni a saját hülyeségének következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!