Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Tulajdonképpen mi a baj a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen mi a baj a megcsalással?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy furcsán hangzik kérdésem, ezért kifejtem.

Véleményem szerint úgyis megtörténik a dolog, ha akarja a két bűnös. Továbbá én úgy látom, hogy attól még szeretheti a megcsaló fél a párját, "egyszerűen" csak késztetést érzett tettére (persze az a tényező, hogy nem tudott nemet mondani, még nem mentesíti). Az ember lehet boldog egy hűtlen ember mellett is, ha nem derül ki a megcsalás, magyarul amiről nem tudunk, az nem fáj...

Olvastam már olyan kommenteket is, hogy ha megcsalta egy ember a párját, akkor legyen már olyan gerinces és mondja el a tettét annak. Azonban ha nem mondaná el, lehet, hogy még hosszú évekig élhetnének együtt boldogan, nem?

Fő ismerem már a legtöbb választ, pl. mert nem szeretek osztozkodni, nincs még egy embernek helye a kapcsolatban stb. Inkább a leírásomra reagáljatok, kulturáltan.

2013. máj. 18. 12:24
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

"És lehet újabb őrjítő testű csajokat/pasikat felszedni."

Mert az olyan egyszerűen megy, azt hiszed? Ne haragudj, de nem tudsz te semmit! Én egész életemben szerencsétlen voltam, soha nem szerettek a nők. volt évekkel ezelőtt két barátnőm, nem léptem félre, igaz, nem is tudtam volna. Amit mások meséltek, hogy milyen kelendőek lett, az nálam totál nem volt igaz. Még értük is keményen meg kellett küzdenem és sajnos nem is tartottak túlzottan sokáig.Most már hat éve, hogy egyedül vagyok. Nagy ritkán elmegyek egy prostihoz, egyébként semmi reményt nem látok rá, hogy legyen valakim. Tartok tőle, hogy ha lesz is majd barátnőm, az egy erősen kompromisszumkapcsolat lesz csak. Ebben a helyzetben, ha felkínálkozna egy csinos, kedves lány, az nekem körülbelül olyan érzés lenen, mintha a mennyország kapuja nyílna meg előttem. Ezt nem értheti meg, csak olyan ember, aki már maga is átélte/átéli azt a helyzetet, amiben én vagyok.

2013. máj. 18. 22:36
 42/48 Synesztro ***** válasza:
100%
25/F Nem maga a szex része a megcsalás problémája. Tételezzünk fel egy 3as szexet, tök mind1 milyen felállásban. Átengeded a párod/ő átenged téged, egy "idegennek".És nincs vele semmi probléma, mindenkinek élmény, mindenki élvezi. A hűtlenséggel nem ez a baj, anem, hogy egy kapcsolat alapja szerintem a feltétlen bizalom. Egy kapcsolatban erre kell építeni, másra nem igen tudsz. És éppen ez a pillér dől ki abban a pillanatban, amikor kiderül, hogy egy 3ik félt is a közelébe engedett. A másik: A 3ik féllel valahogy találkoznia kellett, valahogy el kellett jutniuk arra a pontra, hogy ez megtörténjen. (Ha spontán lezavarták volna, akkor egy r.bancal/sz@rrágó s.ggfejjel jársz, ez van:S) Ennek a dolognak viszont kell hogy legyen előzménye.3: Aki 1szer megtette, megteszi akárhányszor. Ez pedig azt jelenti, hogy nem te vagy az egyetlen számára, hanem jön-megy az életében mindeki,aki szimpatikus neki, és így sosem tudhatod, hogy mikor lesz az, amikor az aktuális 3ik lép a helyedbe, és Te távozol a színpadról.(Különben is, ha mindenkinek kölcsön adod a játékaid, vki egyszer vagy nem hozza vissza, vagy tönkreteszi;))és végül talán a legfontosabb: Hogy akarsz pl. így gyereket-hitelt, vagy bármi más életre szólót tervezni, mikor bármelyik pillanatban magadra maradhatsz? (Persze ez játtszik a normál kapcsolatban is, de jóval kisebb eséllyel.) Nekem pl. egy fiam van, ő tuti az enyém, mert a nejemmel apáméknál laktunk, mikor ő fogant, akkor még hű is volt, és nem is igen mozdult ki apámék házából, a körülmények miatt, ami most mellékes is. Viszont, miután saját házba költöztünk, rendre füleltem le megcsalásokat, randykat, titkos talikat,sms,msn beszélgetéseket.3 évig voltunk házasok.2 megcsalásáról tudtam 100%osan, hogy megtörtént, elnéztem, a fiam miatt, magam miatt, a házasság miatt. Nem akartam elhinni, hogy vége van. Közben 2 szer kiderült hogy terhes. Mind2nél kerek perec közöltem, hogy vagy elveteti, vagy válok, de az én nyakamba nem varrja más gyerekét. Megtette, de gyűlölt érte. Én viszont nem mertem bevállalni, hogy a nevemre veszem, és 6évesen kezd el látszani rajta hogy nem az enyém. Végül már el sem mondta, egy barátnőjétől tudtam meg, hogy hazudott, hogy abortuszra mehessen egy másik sráctól van a baba. Mire hazaért egy szó nélkül megfordulva a válóperes ügyvédtől az orra alá dugtam a papírokat. Nem szólt, nem sírt, nem könyörgött. Közölte, hogy átnézi. Én eljöttem még aznap este pár holmimmal, később visszamentem a maradékért, és váltunk. Meséld el nekem, hogy ebben mit kellett vna normálisnak látnom, vagy le kellett vna e élnem az életem, másik3 olyan kölyökkel, aki nem tőlem van, csak mert a nejem "késztetést érzett rá".:S
2013. máj. 19. 09:08
 43/48 anonim ***** válasza:

tegnap 22:36

Értem a problémát, de én arra írtam, hogy az egyik válaszoló írt, hogy mert néha késztetést érez az ember, hogy valami újat próbáljon ki, és ha jön egy szép/jóképű harmadik, akkor a legtöbben belemennének a megcsalásba. Szóval én ezt válaszként írtam. Tudom hogy nem ilyen egyszerű :D

2013. máj. 19. 09:50
 44/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is!

Soha nem szerettem ezeket a játékhoz hasonlítgatós dolgokat, szerintem még a legaljasabb férfi/nő sem "játék".

Valamint úgy vélem, hogy ha valaki megcsalja a párját, akkor az nem garancia arra, hogy többször is meg fogja tenni. Mert ha normális felfogású akkor bűntudata lesz és meg sem próbál még egyszer félrelépni, inkább szakít ha úgy hozza a helyzet. Persze lehet ezen gondolataimra úgy is reagálni, hogy "a vér nem válik vízzé" vagy "nekem ne mondd, engemet is megcsaltak!", mindegy.

A monológod végére pedig az a válaszom, hogy ha együtt maradtál volna a feleségeddel az nem lett volna normális, mert te tudtad hogy nem a te gyereked lett volna. De ha olvastad korábbi kommentjeimet akkor láthatod, hogy én arra az esetre gondoltam amiben NEM tudja a férfi, hogy a gyerek nem az övé.

2013. máj. 19. 12:30
 45/48 anonim ***** válasza:

"arra az esetre gondoltam amiben NEM tudja a férfi, hogy a gyerek nem az övé"

Ja, csak 5-6 éves kora körül kezd fura lenni hogy jobban hasonlít a szomszédra, mint az apjára :DDDD

2013. máj. 19. 14:01
 46/48 A kérdező kommentje:
Nem biztos. Sok olyan gyereket láttam aki egyik szülőjére sem hasonlított, vagy csak az egyikre.
2013. máj. 19. 15:17
 47/48 anonim ***** válasza:

(nem olvastam kommenteket)

Egy kérdésem lenne hozzád Kérdező, te hogyan reagálnál ha megcsalnának? Ha pl rájuk nyitsz?

Így:

"Nincs ezzel semmi baj" És kifordulsz a szobából és ugyanúgy nézel a párodra mint eddig.

Ha nem így reagálnál, akkor pontosan tudod, hogy mi ezzel a baj, és nem értem miért írtál ki ilyen provokatív kérdést.

Alapvetően szerintem sincs vele baj, nem érdekelnek más emberek meg a nyitott kapcsolatok. De aki engem csak meg az elég nagy bajba lesz.

Ja és még egy kérdés. Ha már erkölcsileg nincs is vele bajod, mit szólnál ha a párod megcsalna->elkapna valami betegséget (pl kiszakad a gumi, vagy nem védekeznek) ->elkapod te is? Még ezzel sincs semmi baj?

Egyébként egy nagy hülyeség, hogy amit nem tudsz nem fáj, ha sokszor csal a párod úgy is kiderül, csak van aki nem is akarja észrevenni. Én nem akarok egy olyan személyre éveket pazarolni az életemből aki megcsal. Ilyet bárhol találok.

2013. jún. 14. 12:12
 48/48 A kérdező kommentje:
Nem baj, hogy nem olvastad, legalább kifejtetted a véleményedet, de pontosan azt írtam az egyik kommentemben, hogy a személyeskedés nem válasz és nem is reagálok rá, próbálok pártatlan lenni.
2013. jún. 14. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!