Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Tulajdonképpen mi a baj a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen mi a baj a megcsalással?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy furcsán hangzik kérdésem, ezért kifejtem.

Véleményem szerint úgyis megtörténik a dolog, ha akarja a két bűnös. Továbbá én úgy látom, hogy attól még szeretheti a megcsaló fél a párját, "egyszerűen" csak késztetést érzett tettére (persze az a tényező, hogy nem tudott nemet mondani, még nem mentesíti). Az ember lehet boldog egy hűtlen ember mellett is, ha nem derül ki a megcsalás, magyarul amiről nem tudunk, az nem fáj...

Olvastam már olyan kommenteket is, hogy ha megcsalta egy ember a párját, akkor legyen már olyan gerinces és mondja el a tettét annak. Azonban ha nem mondaná el, lehet, hogy még hosszú évekig élhetnének együtt boldogan, nem?

Fő ismerem már a legtöbb választ, pl. mert nem szeretek osztozkodni, nincs még egy embernek helye a kapcsolatban stb. Inkább a leírásomra reagáljatok, kulturáltan.

2013. máj. 18. 12:24
1 2 3 4 5
 1/48 A kérdező kommentje:
*Fő kérdésemre
2013. máj. 18. 12:25
 2/48 anonim ***** válasza:
98%

Véleményem szerint nincs annál megalázóbb, ha megcsal a másik felem, főleg úgy, hogy el se mondja. Én pedig abban a hitben élek tovább, hogy ő csak az enyém, őszinte velem, ő a másik felem. Közben pedig át vagyok vágva.

Ez is egyfajta hazugság, és én nem szeretem ha hazudnak nekem..

2013. máj. 18. 12:27
 3/48 anonim ***** válasza:
98%

Leginkább az van, amiket te is felsoroltál. A monogámia terjedt el elfogadott kapcsolati formaként, ha a poligámia lenne így, akkor a monogámokat cikiznénk meg piszkálnánk.

De hogy még mi a baj a megcsalással, azt csak akkor fogod tudni, ha valaki, akit igazán teljes szívből szeretsz, annyira, hogy lehozd neki a csillagokat, hogy nem egy de két szeletet is vágj neki a Holdból és ő mindezt eldobja pár pillanatért. A legrohadtabb érzés a világon. A szerelem eskü a hűségre, nem pedig elégni egy pillanatban.

Ez a baj a megcsalással.

2013. máj. 18. 12:29
 4/48 anonim ***** válasza:
98%

A szeretetében benne van a bizalom.

De ha ez jogtalan,akkor nem érdemli meg.

2013. máj. 18. 12:29
 5/48 A kérdező kommentje:
Ennyire elképzelhetetlen az, hogy valaki szereti a párját, de meg is csalta?
2013. máj. 18. 12:32
 6/48 anonim ***** válasza:
98%

Az, hogy hátba szúrod a szerelmedet, aki feltétlen megbízik benned, és egész testével-lelkével szeret, jobb esetben. Most nyilván olyan esetekről beszélünk, amikor legalább az egyik fél teljesen monogám, és tökmindegy, milyen okból, számára nem fér bele a kapcsolatba a megcsalás. Az meg hogy amiről nem tud, az nem fáj neki, egy igen gyatra és szánalmas érv, nem gondolod? A hazugság csak akkor bűn, ha kiderül? Mert szerintem nagyon nem...

Nincs azzal gond, ha valakit hajt a vére, sokan vannak ezzel így, de lehet ezt korrekten felvállalni, és nem hűséget hazudni valakinek (ha nem mondod, hogy mással is szeretnéd, akkor szavak nélkül is hűséget fogadtál), aztán meg álnokul félrelépni.

2013. máj. 18. 12:33
 7/48 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a logikád alapján, tegyük fel van egy barátnőd.

....HIRTELEN bejelenti, hogy terhes, te meg ott térden állva sírsz előtte.

Közben meg nem is a te gyereked, amire arra lehet következtetni, hogy félrek*rt.

A Barátnőd csendben marad valószínűleg élete végéig te meg majd szépen eléldegélsz abban a hittben, hogy a te gyereked valójában nem is a tiéd.

Magyarul amiről nem tudunk, az nem fáj.

"Olvastam már olyan kommenteket is, hogy ha megcsalta egy ember a párját, akkor legyen már olyan gerinces és mondja el a tettét annak"

Akkor ezek szerint téged csakis az érdekel, hogy boldogok lesztek, és mindegy-e, hogy megcsalt vagy sem.

(Persze erről nem tudsz hiszen nem mondta el, hogy megcsalt)

2013. máj. 18. 12:33
 8/48 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy akinek a megcsalás nem fér bele egy kapcsolatba, azt nem fogja megnyugtatni, hogy de azért engem szeret, még ha a az X.Y.-t du.gja is esetenként.
2013. máj. 18. 12:34
 9/48 anonim ***** válasza:
100%
Együgyű tudatlanságban hagyni a párodat, ezt nem érzem tisztességesnek.
2013. máj. 18. 12:35
 10/48 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj vele, hogy én végtelenül megbízom a páromban, imádom őt és felnézek rá, ő pedig kijátszik engem a hátam mögött.

Talán nem is az a legrosszabb ilyenkor, hogy megtörténik, hanem az, hogy nem törődik azzal, hogy én hűséges voltam, bíztam benne, tiszteltem és felnéztem rá. Tudtam nemet mondani más férfiaknak miatta, ő pedig erre nem volt képes. Számomra ez egyenlő azzal, mintha szembe köpne a párom. És igen, ha már megtette, legyen annyi gerince, hogy ezt a szemembe is mondja. A világ legkönnyebb és leggyávább dolga a másik háta mögött félremenni... Ha igazán szeretne, akkor nem lenne oka megtenni!

Egyébként nem tudom téged csaltak e már meg, de nincs annál megalázóbb érzés, mint amikor valakibe rendíthetetlen hitet fektettél, aztán kiderül, hogy ő ezt x ideje semmibe vette.

2013. máj. 18. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!