Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tulajdonképpen mi a baj a megcsalással?
Lehet, hogy furcsán hangzik kérdésem, ezért kifejtem.
Véleményem szerint úgyis megtörténik a dolog, ha akarja a két bűnös. Továbbá én úgy látom, hogy attól még szeretheti a megcsaló fél a párját, "egyszerűen" csak késztetést érzett tettére (persze az a tényező, hogy nem tudott nemet mondani, még nem mentesíti). Az ember lehet boldog egy hűtlen ember mellett is, ha nem derül ki a megcsalás, magyarul amiről nem tudunk, az nem fáj...
Olvastam már olyan kommenteket is, hogy ha megcsalta egy ember a párját, akkor legyen már olyan gerinces és mondja el a tettét annak. Azonban ha nem mondaná el, lehet, hogy még hosszú évekig élhetnének együtt boldogan, nem?
Fő ismerem már a legtöbb választ, pl. mert nem szeretek osztozkodni, nincs még egy embernek helye a kapcsolatban stb. Inkább a leírásomra reagáljatok, kulturáltan.
"Mert ha szeretne akkor meg se fordulna a fejében, hogy megcsaljon..."
Ez olyan biztos?
Igen ez olyan biztos, mert ha szeret akkor velem van, nem mással! Nyilván mégsem szeret annyira ha megcsal... akkor meg nem kár érte.
Én azért alapvetően elválasztanék két esetet:
Az egyik a tipikus üzleti utas/kollégával sokat voltál együtt és összemelegedtetek és utána egyszer megtörtént. Ez a tipikus hiba volt, nem kellett volna, tegyünk úgy mintha nem történt volna meg.
A másik, amikor rendszeresen csalja valaki a párját és gyakorlatilag mindegy is, hogy kivel, na ez a görénység. Persze ez szubjektív vélemény.
Már volt hasonló kérdés és az ismerőseim közt van is olyan pár, akik kapcsolata csak baráti alapokra épül és akiket nem zavarna a megcsalás.
Ez típus, jellem, értékrend kérdése. Én ha szeretek valakit, testileg sem vágyok másra és hasonló értékrendű párt választottam. Nekem az intim pillanatok az intim kapcsolat részei, velejárói, tehát azzal élem meg, akivel ilyen kapcsolatba kerülök és nem érezném elfogadhatónak, ha ezeket a párom mással is megosztaná. Ha én szeretek valakit, akkor testileg is lelkileg is őt szeretem és nem mást. De ez emberfüggő, szerintem olyan párt kell választani, akivel hasonlóan látjuk az ilyen fontosabb kérdéseket.
Én úgy gondolom, hogy a gerinctelenség az, amikor átverjük a másikat, hazudunk neki, tudjuk, hogy megbántjuk vele, mégis megtesszük, és a megcsalás általában így zajlik. Ha a felek közül senkit sem zavar a nyitott kapcsolat, az már nem gerinctelenség, hanem az ő magánügyük.
rém egyszerű a dolog.
vázolok két esetet
1. van ugye a pár. teljesen boldogok együtt, minden rendben van, élik az életüket. egyszer csak jön egy harmadik, aki befészkeli magát valamelyik életébe. bepróbálkozik , míg a pár egyik tagja beadja a derekát, lefekszenek. netán még viszony is kialakul. akkor a harmadik személy , és az aki párkapcsolatban/házasságban él, bujkálnak, szexelnek, sunnyognak.
(szándékosan nem írtam nemeket)mert szerintem ugyanúgy feleség is csal, nem csak a pasik.
2. adott ugyanez a pár. amikor összejönnek szerelmesek lesznek, de lazább felfogásúak, megbeszélik, hogy mindketten ugyanolyan jogon lefekhetnek másokkal is, mert az csak szex,viszont érzelmek csak kettejük között vannak.
remélem érezni a különbséget. nincs a mással való szexxel semmi de semmi probléma, ha azt előre megbeszélik a felek.
és akkor nincs az az érzés, hogy mennyire megalázott a párunk/házastársunk, mert össze vissza szexel másokkal, miközben arról volt szó, hogy hűségesek leszünk.
szerintem ha monogám a kapcsolat akkor mindenki tartsa magát ahhoz
ha pedig nyitott kapcsolat, és ezt elfogadja mindkét fél, akkor pedig ahhoz
vagy van egy harmadik lehetőség is: mondjuk a pár megegyezett a monogám kapcsolatban, de az egyik fél úgy érzi 5-8-10 x év után, hogy másra vágyik, akkor beszéljék meg. és vagy váljanak el, vagy ha a másik fél nyitott akkor nyissák a kapcsolatot.
de egymás háta mögött sunnyogva félremenni szerintem undorító dolog.
ilyen egyszerű.
27/N
Szerintem az embert az választja el az állattól, hogy le tudjuk győzni az ösztöneinket, többek között nem kefélünk mindenkivel aki megtetszik.
Persze van aki igen, és ez is lehet korrekt, ha a társával előre megegyeznek abban, hogy nyílt kapcsolatot akarnak, mert nekik a több partner hoz kielégülést. Én nem mennék bele, de alapból ezzel nincs baj, hiszen korrekt. Mindkét fél tudomásul veszi a "feltételeket".
Viszont az gerinctelen, gyáva dolog ha az az ember, akit mindennél jobban szeretsz, akiben megbízol, kiderül, hogy szabadidejében mással hempereg.
Önzőnek nem tartom magam, én elfogadom ha a páromnak nem vagyok elég, vagy nem jó neki velem. Csak pár szavába kerül, és lelépek, nem állok a boldogsága útjába. Persze ez is szomorú és nehéz lenne, hiszen imádom, de legalább tiszta sor. Közölje velem, hogy nem vagyok jó, és onnantól kezdve azzal lehet akivel jólesik.
Mindazonáltal én sosem értettem, mennyivel jobb egy másik nővel/pasival ágyba bújni... A nőkön ugyanolyan luk van, a pasiknak is nagyjából ugyanolyan farkuk (tekintsünk el a szélsőségektől, az átlagembernek nem 5 és nem 50 centis a szerszáma), nem tudom miért várják hogy jobb lesz mással hemperegni, miközben a párjuk otthon ül boldogan abban a hitben, hogy a kedves párja hűséges hozzá.
Én nem akarok kisajátítani senkit, de ha már velem van - márpedig erre nem kényszeríti senki - akkor igenis velem legyen. Ha mással akar lenni akkor meg ne várja el tőlem hogy vele legyek, hiszen akkor egyáltalán mi szüksége van rám, ha más nő jobb?
Értem. Így a vége felé eléggé közös nevező alakult ki a kommentek között.
A másik nő nem feltétlenül jobb, egyszerűen csak másabb. Szerintem ez a kíváncsiság is jelentős mértékben járul hozzá a megcsalásokhoz. És ugyanez férfiban is.
"Mindazonáltal én sosem értettem, mennyivel jobb egy másik nővel/pasival ágyba bújni... A nőkön ugyanolyan luk van, a pasiknak is nagyjából ugyanolyan farkuk (tekintsünk el a szélsőségektől, az átlagembernek nem 5 és nem 50 centis a szerszáma), nem tudom miért várják hogy jobb lesz mással hemperegni, miközben a párjuk otthon ül boldogan abban a hitben, hogy a kedves párja hűséges hozzá."
Igen, csak éppen olyan a "karosszéria", hogy megfogom és már kifolyik az ember kezei közül, már minden egyes együttlét ugyanolyan, sokszor egyenesen unalmas. Nincs újdonság, már egyáltalán nem kíséri az együttléteket az az izgalom, mint régen. ekkor felbukkan valaki, aki olyan vágyakat ébreszt az emberben, amiket már régen nem tapasztalt.Tüzes, vad és őrjítő a teste. Ráadásul ő is benne van a dologban. Ki az a hülye, aki ebben a helyzetben nem tenné meg, ha módja lenen rá?!
Szép és jó dolog a hosszú kapcsolat, a házasság, de ha az ember egy ilyen lehetőséget nem használna ki, akkor élete végéig verhetné a fejét a falba, hogy nem tette meg!
Ez a lényeg!
Akkor miért nem lehet szakítani? Ha már nem jó a párunkkal, akkor hagyni kell. És lehet újabb őrjítő testű csajokat/pasikat felszedni.
Vagy esetleg megpróbálni újítani valamit a párunkkal. De egyszerűbb félrekúrni sunyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!