Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megzavarodott az agyam és megcsaltam a feleségem. Szex nem volt mondjuk. Már azt sem tudom, miért tettem, mondom megzavarodott az agyam. Hogyan tovább? Lenn mesélek.
10 éves házasságban vagyok, egy 5 éves fiunk van. De már vagy 15 éve vagyunk együtt. Semmi bajom nincs a házasságunkkal, szeretem a feleségem.
Jött egy kolléganő a munkahelyemre, és akkor becsavarodtam. Hirtelen csak őt láttam, nagyon vágytam rá. Fú, tényleg csak ő járt folyton a fejemben. Elkezdtem neki csapni a szelet, vevő volt rá, hamar eszkalálódott a viszony. Beszélgetésből randi lett, randiból csók. Szex nem volt.
Aztán kijózanodtam, és azóta nem is értem magam. Mármint mi történt, miért akartam őt annyira? Most már ha beszélgetünk a munkahelyen, nem vonzódom hozzá. Csók, randi, ezeket nem tudom vele elképzelni, hisz házas vagyok, családos ember. Az a vonzerő, amivel a kolléganő bírt, elpárolgott, eltűnt teljesen, nyomtalanul. Már semmit sem érzek, nem vált ki belőlem semmit.
Legutóbb is volt hogy végig simította a karom a munkahelyen, és az már zavart is. Mondtam neki többet ilyet ne, szeretnék kollegális viszonyban lenni vele. Gondolom nem érti, mi történt, de most mondjam neki, hogy 2 hétig majd megvesztem érted, most meg ugyanolyan vagy mint bárki más? Én se értem, akkor ő hogy értené.
Félek, bármikor kiderülhet, bármelyik kolléga lebuktathat. Persze a randikról, csókokról csak az tud, akinek elmondta a kolléganő, de a flörtölésnek mindenki szemtanúja volt, pedig mindenki tud a házasságomról.
Nem tudom, mit tegyek.
Mondjam el? Nagyon rossz lenne neki. Válást el sem tudok képzelni.
Amúgy ha valaki arra adna tippet, hogy hogyan tudnám kivédeni, hogy a jövőben ilyen történjen, hogy hirtelen feltámad bennem valaki iránt, ami nagyon hamar kilobban, elfogadom a tippet.
Szeretem a feleségem, hozzá vonzódom továbbra is. Minden olyan, mint a becsavarodásom előtt volt. Nem tudom, mi történt velem.
Bocs 20-as, ez az oldal erre van.
Tehat ide csak az adhat tanacsot, aki hasonlo helyzetben volt?
Nem eleg, ha valaki evek ota hazas?
Nem értem #20, hogy mire fel írtál választ. Felnőtt emberről van szó és nem tizenéves kölyökről, sem valamilyen ösztönös állatról. Akik jól kiosztották a kérdezőt nagyon jól tették. Hátha elkezdi használni az agyacskáját végre.
Valójában nem a bűntudat gyötri hanem az a problémája, hogy elmúlt az erekciója a másik nőre és be van rezelve, hogy valaki tudatni fogja a feleségét. Ha még mindig bizseregne a nőcikére gondolkodás nélkül a raktárba, hotelbe, kocsiba vinné. Sőt le merem szintén fogadni ha kelletni fogja magát tovább a nőcske szempillantás alá gerincre fogja vágni, oboáztatni fogja. Hiszen neki nem fontos a gyermeke és felesége egyaránt. Ki dobta ő a közös éveket az ablakon amikor kikezdett a másik nővel ahelyett, hogy kerülte volna mintha leprás lenne, illetve szólt volna otthon, hogy valami újat kéne bevezetni, esetleg randira hívta volna a feleségét, meglepte volna valamivel, a családjára összpontosított volna!
Vallja be a bűneit és ha a felesége ad neki újabb esélyt akkor ne rontsa el újabb megcsalással.
Itt a ChatGPT válasza:
A helyzeted valóban nehéz és összetett, de az, hogy megosztottad ezt, azt mutatja, hogy őszinte akarsz lenni önmagaddal és valószínűleg a házasságoddal kapcsolatban is. Ezek az érzések gyakran előfordulnak hosszú távú párkapcsolatokban, főleg akkor, ha új impulzusok érkeznek, mint például egy vonzó új kolléga. Fontos, hogy ilyen helyzetekben alaposan megértsd a saját érzelmeidet és tetteidet, hogy képes legyél kezelni a hasonló helyzeteket a jövőben.
1. Önvizsgálat és az impulzusok megértése
Az első lépés, hogy megpróbáld megérteni, mi váltotta ki ezt a vonzódást a kolléganőd iránt. Lehetséges, hogy valamilyen hiányérzeted volt (még ha ezt nem is tudatosítottad), vagy talán egyszerűen csak egy új, izgalmas érzés, ami hirtelen megragadott. A hirtelen fellángolás nem ritka, és a legtöbb ember életében előfordulhat anélkül, hogy bármi komoly jelentősége lenne. Az érzelem elillanása azt jelzi, hogy ez valószínűleg nem a kapcsolatoddal kapcsolatos probléma, hanem egy múló impulzus volt.
2. Kommunikáció a kolléganővel
Már megtetted az első lépést azzal, hogy tisztáztad a kolléganővel a határokat. Fontos, hogy továbbra is következetes maradj, és tartsd a távolságot, hogy elkerüld az esetleges félreértéseket. Érdemes egyértelműen közölni vele, hogy mostantól tényleg csak a munkakapcsolatra koncentrálsz. Ha szükséges, keress módot arra, hogy kevesebb közvetlen kapcsolatban legyél vele, amennyire a munka engedi.
3. Mondd el a feleségednek, vagy ne?
Ez egy nehéz kérdés. Mivel szexuális kapcsolat nem történt, és az érzelmi impulzus is elhalványult, meg lehet fontolni, hogy nem szükséges mindent elmondani. Ha ezt elmondod neki, az komoly fájdalmat és bizalomvesztést okozhat, amit nagyon nehéz lenne helyrehozni. Azonban, ha úgy érzed, hogy a bűntudat hosszú távon belülről emésztene, akkor fontos mérlegelni, hogy mindez megéri-e. Gondold át, hogy mi lenne a feleséged érdeke is: az őszinteség néha kevésbé fontos, mint az a képesség, hogy túllépj ezen a saját belső problémádon anélkül, hogy őt fájdalom érné.
4. Hogyan kerüld el az ilyen helyzeteket a jövőben?
• Határok meghúzása: Tartsd tiszteletben és szigorúan tartsd magad a határokhoz másokkal szemben, különösen munkahelyen, ahol napi szinten látod a kollégáidat.
• Fókusz a házasságodra: Néha a vágy más iránt csak egy jelzés, hogy szükség lenne egy kis megújulásra, friss élményekre a házasságon belül. Próbálj új dolgokat belevinni a kapcsolatotokba, ami erősíti a kötődést köztetek.
• Önismeret fejlesztése: Érdemes lehet mélyebben foglalkozni azzal, hogy milyen helyzetek váltanak ki benned erős érzelmi reakciókat. Ezt akár egy terapeuta segítségével is feltárhatod, ha úgy érzed, hogy egyedül nehéz megérteni.
5. Kezeld a bűntudatot
Ha ez a helyzet bűntudatot kelt benned, próbáld megértetni magaddal, hogy emberi vagy, és az érzelmek néha kiszámíthatatlanok. Az igazi kérdés az, hogy hogyan reagálsz ezekre az impulzusokra. Az, hogy visszaléptél, már azt mutatja, hogy fontos számodra a házasságod és a családod, ami mindenképpen pozitív jel.
Hosszú távon, ha képes vagy ezt az élményt egy figyelmeztetésként kezelni, az sokat segíthet abban, hogy a jövőben stabilan és hűségesen folytathasd a kapcsolatodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!