Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalt a férjem. 11 éve vagyunk együtt, van egy 5 éves lányunk és várandós vagyok a második kislányunkkal. Megcsalt a kollégájával és lebuktak egyszer, megígérte hogy több ilyen nem lesz mégis folytatták. Mit tegyek?
Nagyon átérzem a helyzeted, én sem tudnám könnyen lapátra tenni a férjem, ha ilyen derülne ki. Két kicsi lányunk van, imádják őt és ez kölcsönös, nagyon nehezen tudnám rávenni magam, hogy akkor mostantól ne legyen a mindennapjaik aktív részese.
Ugyanakkor így nem lehet egészséges, stabil kapcsolatot fenntartani és olyan hátteret adni a gyerekeknek, amire valóban szükségük van. Te sosem fogsz így már megbízni a férjedben (jogosan), ő meg vagy túlkompenzálna, vagy ugyanezt folytatná, így semmiképpen sem olyan mintát látnának, amit felnőtt korukban normalizálni kéne. Viszont az időzítés nem a legjobb, a kicsi születésével te egy határozottan kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, a nagylányotoknak meg éppen elég változás lesz a kistesó születése önmagában is, nemhogy még megspékelve egy válással és potenciálisan költözéssel. Őszintén szólva ezeket figyelembe véve én a helyedben 1-2 évig szüneteltetném ezt a válás dolgot, egyrészt addig te is visszatérhetsz a munka világába és könnyebben ellátod a lányaitokat is egyedül, illetve addig a kicsi érkezéséből fakadó káosz is kicsit talán enyhül, összeszoknak a lányok és talán kevésbé lesz sűrű a sok változás a nagynak. Addig meg végül is mondhatod, hogy adsz esélyt kettőtöknek, megpróbálhatjátok ezt a házasságosdit tovább folytatni, és a végén még akár be is jöhet, hogy ő visszaszerzi a bizalmad és nem is folytatja tovább ezt a viszonyt, de ha esetleg mégsem (és ennek adnék nagyobb esélyt), akkor is a te lelkiismereted tiszta, te részedről mindent megtettél, ami elvárható. Sőt, még többet is.
"a családosok azt mondják egy próbát megér a gyerekek miatt"
Értsd már meg, hogy megvolt már a próba, elb*szta szó szerint. Milyen egy próbáról beszélsz, ha egyszer már lebukott, és tovább folytatta?
Te dolgod, de ha vele maradsz arra készülj fel hogyha soha többet mégcsak eszébe se jutna nő, mert tegyük fel aromantikus/aszexuális lenne irántuk (feléd nem termeszetesen) te akkor se bíznál meg benne. Mégha a csillagokat is lehozná neked akkor se. Hiába nem hánynád a szemére akkor is benned lenne a tüske mindig míg élsz. Azok a gyerekek érezni fogják, hogy valami nem stimmel.
Habár nagyobb a valószínűsége annak, hogy ismét félre fog lépni lehet nem vele hanem újabb és újabb személyekkel (vagy te fogsz minimum érzelmi szinten, hiszen megfogod gyűlölni, elhidegülsz tőle még jobban). A viták mindennaposak lesznek és a gyerekeid abban fognak felnőni, hogy fogalmuk nem lesz az őszinte szeretetről, békességről. Átveszik a mintát és vagy elkötelezettségre képtelennek lesznek, szexkapcsolatokban vesznek részt, vagy hűtlenek lesznek ők is.
A gyerekeidnek jobb lenne milliószor tőle külön és neked is. Látogatni ha akarja úgyis fogja, gyerektartást fizetnie kell (ha nem ott a bíróság).
Ha vele maradsz tönkretesz titeket, de te ugyanúgy részese leszel annak, hogy a gyerekeid gyermekkora és felnőttkora sivár, érzelemmentes, komplexusokkal teli lesz.
Pontosan azért van ennyi olyasmi típusú felnőtt/tini manapság. Nincsenek normális szüleik. A nagyobb megfogja szokni, hogy az apja nincs vele annyit, a kisebb észre se fogja venni egy ideig. Nem ők lennének se az elsők se az utolsók. Őket nézd a jövőre nézve is ne csak jelenleg, sokkal több kárt okoznál nekik ha vele folytatod az életed.
Így telt a gyerekkorom. Az apám állandóan csalt anyámat, majd mindig esküdözött, hogy az volt az utolsó, de aztán persze újra és újra voltak újabb nők. Mást sem hallgattam gyerekkoromban, csak a balhét, hiába próbálták úgy intézni, hogy én és a nővérem ne halljuk. Ha nem volt balhé és csendesebb időszak volt, akkor is a zsigereimben éreztem már gyerekként is, hogy valami nem oké, egyszerűen érződött anyámon, bármennyire próbálta szépíteni a dolgokat. Nem egyszer láttam, hogy elbújva sír.
Aztán mi lett a vége? Sokra ment azzal, hogy 30 évig tűrt, ugyanis apám 30 év házasság után bejelentette, hogy beleszeretett az aktuális szeretőjébe és válni akar. Ha anyám erős lett volna még akkor, amikor kicsik voltunk, sokkal boldogabb gyerekkorunk is lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!