Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/2277 Grizesteszta ***** válasza:
97%

#230: Én ki, helyette is. A 'Nincs kapcsolatod a valósággal' jelen helyzetben azt jelenti, hogy nem fogadod el/nem kezeled releváns infóként azt, hogy itt senki nem hiszi el neked, hogy nem Te vagy a férj. És ennek az egyik oka az, hogy pl. nem derült ki mindeddig, hogy ha nem a férj vagy, akkor ki... És ezzel meg is feneklik a beszélgetés, egy tapodtat sem juttok előrébb.

Egyébként én már megfogadtam, hogy kiszállok, de most mégis rád néztem és hálás is vagyok neked.:)

A szomszéd kislány 4. gimis , de olyan kis 'élhetetlen'. Ő jött a panasszal, hogy pszichológia fakultáción valamilyen párkapcsolati/kapcsolati erőszak témát kell felvezetnie és a beszélgetést moderálnia, de ő nem jár senkivel, osztálytársat nem akar 'kibeszéltetni', ami eszébe jutott eddig, az olyan egysíkú, stb. Na, a lényeg: egy 26 fős érettségizős osztály fogja a kérdésedet elemezni a jövő héten. Kíváncsi vagyok, mire jutnak majd a gyerekek ill. mi lesz a véleménye a képzett pszichológusnak, aki az órát tartja. Szeretnéd majd Te is tudni az eredményt?

2023. nov. 24. 17:34
 232/2277 A kérdező kommentje:

193-ad:"a ’kicsikének’ és a ’Mangalicának’ minden jót kívánok, teljes szívemből"

Hájszen megérdemlik, megdolgoztak érte, sokat "fejlődtek". Beért munkájuk gyümölcse. Szorítsunk még Tóth Gabika és Várkonyi And

2023. nov. 24. 17:52
 233/2277 A kérdező kommentje:
Szóval szorítsunk még Tóth Gabika és Várkonyi Andika boldogságáért is, nekik is "jár", mint mangalicáéknak...
2023. nov. 24. 17:53
 234/2277 A kérdező kommentje:
#231 Miféle "erőszak"...?
2023. nov. 24. 17:55
 235/2277 A kérdező kommentje:

231-es:"ha nem a férj vagy, akkor ki"

Irreleváns...

2023. nov. 24. 17:59
 236/2277 Grizesteszta ***** válasza:
96%
232-235:Összeszedetlen vagy, egyben nem sikerült volna? Szép estét neked!
2023. nov. 24. 18:11
 237/2277 anonim ***** válasza:
95%
Verbális erőszak, lelki terror, nyomasztó közeg teremtése és fenntartása, ahol az egyik féllel, jelen esetben a volt feleséggel folyamatosan azt érezteti a volt férje, hogy nélküle egy nulla, értéktelen, semmire nem jutna az életben és a karrierjében.
2023. nov. 24. 19:12
 238/2277 A kérdező kommentje:

#237-es: "Verbális erőszak, lelki terror, nyomasztó közeg teremtése és fenntartása, ahol az egyik féllel, jelen esetben a volt feleséggel folyamatosan azt érezteti a volt férje" Ilyen nem történt.

"nélküle egy nulla, értéktelen, semmire nem jutna az életben és a karrierjében."

Nem a volt férjnek, hanem a vakszerencsének (ld. 53-ss hsz-omat), majd a házasságtörésének köszönheti a kicsike a "karriérjét"...

2023. nov. 24. 19:41
 239/2277 A kérdező kommentje:

231-es:"Szeretnéd majd Te is tudni az eredményt?"

Hogyne. Legfőképpen amikor a "képzett" piszológusod a kicsike meg a mangalica "fejlődését" részletezi...

:P

2023. nov. 24. 19:44
 240/2277 A kérdező kommentje:

236-os:"egyben nem sikerült volna?"

Nem volt kedvem hozzá. Amint neked sem érdemben reagálni...

;-)

2023. nov. 24. 19:48
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!