Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Halott férjem sírjához kijárkál a szeretője. Ti mit tennétek, elzavarnátok?
Igazából mindig tagadta a férjem, hogy lett volna bármi több közöttük, mint barátság de én nem hittem el. Túl sok gyanús jel volt, szerintem a férjem többet kezdett érezni iránta, mint barátság. Az a nő ráadásul sokkal fiatalabb, mint ő.
Fél éve hunyt el hirtelen a férjem. Egy ismerősömmel beszélgettem és ő említette, hogy kint volt a temetőben és látott egy fiatal vörös hajú nőt ott a sírnál, virágot vitt majd ott álldogált egy darabig. A leírás alapján egyből tudtam, ki az.
Szívem szerint ha rajtakapnám ott így, elzavarnám, nincs keresnivalója ott. Egy barátnőm viszont ellenezte ezt az ötletemet. Tény, hogy már nem olyan volt a házasságunk mint a legelején, lehet, hogy hiányzott a férjemnek valami lelkileg-testileg, de ezt akkor is felháborítónak tartom.
Szeretném, ha válaszokat kapnék ki hogyan cselekedne a helyemben. Köszönöm
49N
#52 meg kell tanulni elengedni dolgokat, jól írod. De hogy van az, hogy a feleség folytsa el magában a szerető lelkivilága viszont legyen békénhagyva?
Lehet a szeretőnek is megkönnyebbülés lenne tisztázni a dolgokat. Ha most felkavaró is, hosszútávon könnyebb lenne a lelkének. Az elfolytás nem jó, az elengedést viszont meg kell tanulni. A kettő nem ugyanaz.
54-es: Irigylem azt, akinek ilyen a felfogása, mint neked. Jókat írsz szerintem, csak egyszerűen én nekem akkor sem mindegy, hogy volt-e szerető vagy nem. Én pl, ha megnézek egy jó filmet és a befejezése nyitott kérdés marad, akkor napokig nyomaszt. Sőt! SPOILER: A viharsziget a mai napig idegesít.
A kérdéseidre válaszolva: még nem voltunk házasok akkor, nem adtam semmilyen okot a megcsalásra, leszámítva egy kis túlsúlyt, amit együtt szedtünk fel (majd a szerető után adtunk le). Megbocsátottam neki, mert azt éreztem szeret, hozzámentem, szültem neki egy gyereket. Akkor meglepődtem a megcsaláson, most viszont nem lepődnék meg, ha megcsalna. Kicsi a gyerek még viszonylag és minden időm, energiám rámegy. A férjem háttérbeszorult. Egy időben, amikor újszülött volt a kicsi lelkiismeret furdalásom volt emiatt, de a férjem ahelyett, hogy beszélt volna az érzéseiről minden háztartásbeli hiányosságért elkezdett piszkálni (így fejezte ki szerintem a sértettségét), így teljesen ellökött magától. Már nem igazán piszkál, de lélekben van mit helyrehozni, mert úgy érzem falat húztam magam köré és valahogy sokszor le sem akarom bontani.
Én egyébként az özvegy-szerető beszélgetést nem látom ennyire fekete-fehéren. Ha a szerető olyan lenne szerintem már rég bekavart volna, akár a férjet manipulálva. Én lehet rosszul, de hiszem azt, hogy ebből a beszélgetésből nem feltétlenül sülne ki rossz, de a természetüktől függ. Én akkor a szeretőnek úgy adtam le nyitásnak az érzéseimet, mint egy nőtársamnak, nem a riválisomnak, nem támadtam őt. Hagytam, hogy beleérezze magát a helyzetembe és szépen megnyílt, megtudtam mindent amit akartam (a férjem mondjuk neki a létezésem is letagadta... na ezt gusztustalanabbnak tartottam, mint egy sima botlást). Ha a szeretővel ember módjára, nem szemrehányóan beszélnek és emberszámba veszik (még ha nehéz is), akkor valójában ő fogja a lehető legkellemetlenebbül érezni magát és szerintem tuti nem fog támadni, sőt inkább tisztelni fogja a feleséget, hogy emelt fővel, higgadtan kezelte a helyzetet. Nyilván nem kell puszipajtársnak lenni attól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!