Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire hibáztatható a megcsaló egy régóta rossz kapcsolatban?
Előre leszögezném, sem megcsaló nem vagyok, se megcsalt, pláne nem szerető.
Tételezzük fel, van egy évek óta kihűlt kapcsolat, ami házasság is, szóval könnyen nem lehetne válni, mert van közös vagyon, közös lakás, közös hitel, közös gyerek.
De egyik félnek elég egy hónapban az egyszeri szex, elég ha a párja rendesen elmosogat, elég hogy délután tanul a gyerekkel egy órát.
Másik fél viszont X év után is vágyna romantikára, szexre, bújásra, de ezt nem kapja meg.
Megtett elmúlt években mindent. Udvarolt, kedveskedett, de hiába.
És jön egy harmadik fél, aki mindent megad.
Ilyenkor nem borítékolva volt, hogy ez lesz?
Ilyenkor a megcsalt fél milyen jogon kéri ki magának?
Nem kéne a megcsaltnak is elgondolkodnia, hogy nem csak akkor kéne igényt tartania a másikra mikor már idáig eljutottak?
Társas lények vagyunk, miért furcsa, hogy ha már nem is beszélgetnek velünk, megyünk máshoz akár lelki feltöltődés miatt?
Van olyan, aki prostihoz is úgy jár, hogy nem a szex kell, csak meghallgassák.
Még annyit 49-es hozzászólására, hogy szerencsés vagy, hogy ha neked ennyi örökséged van / lesz.
Nekem sosem lesz. Mert más örökölt nagyszülőktől. Szüleim még élnek (hála Istennek) de onnan sem fog sok jó jönni. Nem mindenki tehetős :/
50: Amíg be nem adod a válást. Mert attól a naptól nem közös a vagyon.
Erről ennyit.
51: Mondom, hogy az egész a fantazmagóriád, mert ez egy házassági állatorvosi ló. A valóságban nem létezik olyan élet, ahol minden olyan lehetőség eleve lehetetlen, ami általában mindenkinek rendelkezésére áll.
Vagy van szülői ház, ahova vissza lehet menni, vagy van olyan jövedelem, amiből lehet ingatlant venni pár éven belül, vagy a meglévő ingatlan felével is képes beérni a váló fél.
A többi körülményre is mind igaz ez.
Kérdező, egy fiktív történetben nem ragaszkodik az ember ennyire a részletekhez. Ld. 41. kommented például.
Lehet nem vagy megcsaló férj, de hogy akkor előre keresed a felmentést, ha esetleg az leszel...
És nyugodj meg, egyedi vagy. :) Mindenki az.
"Nem a válás drága, hanem a külön élet. Van, hogy egyik fél sem tud önálló lakást venni egy vagyonmegosztás után."
Most itt a fő kérdés a megcsalás, azaz a házastárs becsapása volt szerelmi kapcsolatról. Megmondod az igazat: nincs megcsalás.
Ez nem kerül konkrétan semmibe.
Válásba se.
De még a válásnak sem feltétele a különköltözés.
53# Valószínűleg nem én élek álomvilágban, ha neked olyan hihetetlen, hogy ma Magyaroszágon szinte minden második ember él hónapról -hónapra.
Gondolom a hitel is csak meseországban létezik nálad.
Szerintem menj nézz szét a való világban. Még annyit el tudok képzelni, hogy gazdag szülők elkényeztetett és világtól eldugott gyereke vagy, hogy ilyen biztosra tudod , hogy mindenkinek van hova mennie válás után.
54# Továbbra sem. De ahogy jónak érzed :) Pont azért ragaszkodom a részletekhez, mert egyesek kiforgatják. Lényegesek a részletek. Nem azért tettem fel a kérdést, hogy másra válaszoljanak.
Nekem is nagyon furcsa, hogy nem akarod elfogadni, hogy a dolog oroszlánrésze a megcsalót terheli. A megcsalt is hibás, hiszen kellett tennie valamit ami miatt ennyire kihűlt ez a kapcsolat. De én továbbra is azt mondom, hogy ilyenkor nem a megcsalás a megoldás.
Nincs annyi pénze az egyik félnek, hogy egyedül boldoguljon? Akkor hogyan élt mielőtt megismerte a párját? Ha a szüleivel, akkor miért nem költözik vissza? Vagy mint a saját példámat írtam, az exem ott lakhatott addig, amíg nem gyűjtött annyi pénzt, amennyivel el tudott költözni.
Az egy dolog, hogy kihül egy kapcsolat, az meg egy másik hogy egy beszari alak vagyok és a szembenézés helyett inkább félrelépek...
44# Gondolom szex közben nem a gyerekére gondol... De értem mire célzol. Viszont egy apának/anyának is vannak felnőtt igényei. És ha nem tud anyagi okokból válni, de pl. szerelmes lesz, mit tegyen. Mégis egy életünk van, te várnál míg a gyerek 18 lesz, és addig szívnád a fogad?
Nem szívnám. De nem is vergődnék egy rossz házasságban. Ez vagyok én. (még életemben nem csaltam meg senkit, pedig 19 éves koromtól csak látógató vagyok a szülői házban.
De attól még tény, a gyereket fontosnak beállítani miközben a tettekkel ezt nem igazolod, hülyeség.
Egy példa: azt mondod a gyereked a szemed fénye! Legyen az. Berakod a kocsidba de nem kötöd be. Azt mondod, hogy nem marad el úgy ezért hagyod hátul viháncolni. (ez amúgy egyre gyakoribb eset a közlekedésben) Mégis történik egy balesett és a gyereked bele is hal, egy olyan ütközésbe, ahol a biztonsági öv az életét mentette volna meg. A kérdés az, hogy miért? Ha annyira fontos a gyerek akkor nem tennél meg mindent a boztonságáért? És amikor beütt a krach akkor már nem teljesen mindegy mivel indokoltad a saját felelő(tlen)séged, ezen már nem változtatnak a kifogások.
Lehet keresni a kis kapukat, de ha..., mégis..., mi lenne... mind abból indulunk ki, hogy sosem derül ki, kinek ártunk, de amikor a valóság szembesít a saját felelősségünkkel, ott már nincsenek kiskapuk.
Ezért lenne jó ha a megcsalók legalább saját magukkal őszinték lennének. De a megcsalás folyamata pont ott kezdődik, hogy saját magunknak hazudunk. Hogy validdá tegyük későbbi tetteinket, és reménykedünk, hogy nem derül ki soha.
"Valószínűleg nem én élek álomvilágban, ha neked olyan hihetetlen, hogy ma
Magyaroszágon szinte minden második ember él hónapról -hónapra."
Nem ez volt a beszédtéma, amire reagáltam.
A beszédtéma az volt, hogy van olyan eset, amikor nem tud mindkét fél lakást venni a megosztott vagyonból.
Ez mind még mindig nem akadálya annak, hogy kinyissuk a szánkat és elmondjuk, hogy már nem élvezzük a kapcsolatot és holnaptól mással fogok ismerkedni.
Ingyen van.
Azért, mert egy válással nem tud valaki zsebből venni egy saját ingatlant, nem kell hazudozni a szerelmi életünkről. A kettőnek semmi köze egymáshoz ugyanis.
Nincsenek egymással ok-okozati összefüggésben.
"Valószínűleg nem én élek álomvilágban, ha neked olyan hihetetlen, hogy ma
Magyaroszágon szinte minden második ember él hónapról -hónapra."
Nem tudom, honnét veszed, hogy ez számomra hihetetlen.
Egyáltalán nem hihetetlen.
Csak ennek semmi köze a megcsaláshoz, mégis mindig előrántod.
Mért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!