Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mennyire hibáztatható a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire hibáztatható a megcsaló egy régóta rossz kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, sem megcsaló nem vagyok, se megcsalt, pláne nem szerető.

Tételezzük fel, van egy évek óta kihűlt kapcsolat, ami házasság is, szóval könnyen nem lehetne válni, mert van közös vagyon, közös lakás, közös hitel, közös gyerek.

De egyik félnek elég egy hónapban az egyszeri szex, elég ha a párja rendesen elmosogat, elég hogy délután tanul a gyerekkel egy órát.

Másik fél viszont X év után is vágyna romantikára, szexre, bújásra, de ezt nem kapja meg.

Megtett elmúlt években mindent. Udvarolt, kedveskedett, de hiába.

És jön egy harmadik fél, aki mindent megad.

Ilyenkor nem borítékolva volt, hogy ez lesz?

Ilyenkor a megcsalt fél milyen jogon kéri ki magának?

Nem kéne a megcsaltnak is elgondolkodnia, hogy nem csak akkor kéne igényt tartania a másikra mikor már idáig eljutottak?

Társas lények vagyunk, miért furcsa, hogy ha már nem is beszélgetnek velünk, megyünk máshoz akár lelki feltöltődés miatt?

Van olyan, aki prostihoz is úgy jár, hogy nem a szex kell, csak meghallgassák.

2021. ápr. 11. 19:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:

Látod pont ilyen válasz miatt tettem fel a kérdést.

Próbáltam körülírni, de te ezt átugrottad.

Átugrottad, hogy nem lehet válni, mert anyagilag függenek egymástól, átugrottad a gyerekkérdést is.

És már jön is az általánosítás, hogy mereszti otthon a ....t és persze a párja meg mint egy rabszolga és csak kiszolgálja, kényezteti és csakis a kedvét lesi.

Nálad minden ilyen egyszerűsített az életben, vagy direkt húzod rá a saját fájdalmad?

Hiába írom, hogy egy olyan esetről beszélek, ahol a megcsaló netán évekig próbálkozott, ezt itt egyesek meg sem hallják.

Igen hűen tükrözted a hozzáállást, és ezért hálás is vagyok.

Pont a legerősebb példa vagy a gyűlölködő hozzáállásra.

Még egy hipotetikus kérdésnél is kikerülöd a leírt tényeket.

Mintha a Piroska és Farkasban belemagyaráznád, hogy Piroska egy picsa volt mert direkt ment a farkas elé, hiába olvasod a történetet.

Egyértelmű, hogy részedről kész az ítélet, és a megcsaló csakis aljas, szemét, akasztanivaló és a megcsalt csak egy olyan ártatlan fél, aki szolgalelkű és csak körülugrálja a párját aki ezt sosem értékelte.

Mindegy is ezek után mit írtam kérdésként...

2021. ápr. 12. 00:05
 42/64 anonim ***** válasza:
63%

Pedig teljesen olyan, mintha te írnál ki már hetek óta kérdéseket ezzel kapcsolatban. Ma is már a többediket, néhány héttel ezelőtt is napokig sorra, elvétve naponta többet is. Egyszer megcsalás történik, egyszer csak érzelmek vannak, most semmi, de a stílus, az alapsztori, a család és annak körülményei mindig stimmelnek. Meg hogy aktívan végig kíséri a válaszokat a kérdező.

Kb. mintha egy férj lennél, aki egy szexmentes házasságban a megcsalás szélére sodródott, amibe kicsit érzelmileg is belekeveredett, és nem tudod mit csinálj. Ki is akarsz belőle szállni, menteni is akarod magad, hogy nem te tehetsz róla, felmentést is akarnál kapni, ha véletlen mégis félrelépnél...

Pedig hibáztatható a megcsaló. Abban, hogy eljutott a megcsalásig, abban a megcsalt fél hibáztatható, de hogy a megcsaló meg is tette, abban ő.

Vannak esetek mikor érthető a megcsalás, de sosem nézhető el.

Meg kell próbálni megoldani a problémákat. Ha nem megy, akkor dönteni, hogy megy-e tovább úgy ahogy addig, vagy válás. Vagy ha meglépi az illető a megcsalást, akkor fel kell vállalnia, hogy igenis ő a hibás, és nem a másikra hárítani.

2021. ápr. 12. 00:08
 43/64 anonim ***** válasza:
100%

"nem lehet válni, mert anyagilag függenek egymástól"

Ez egy döntés. "Nem válok, mert nem akarok foglalkozni a vagyonmegosztással, mert az munkát, energiát kíván."

Egyébként kb. egy flórás, 15 000 Ft-os ügyvédi tanácsadást kíván, nem többet. Nekem ez pofonegyszerű dolog, fél napon belül elintézem.

" átugrottad a gyerekkérdést is."

Ez is egy döntés nem válok, mert gyerekem van.

Arra meg mi a kifogás, hogy ezt nem közlöd a társaddal? "Szar nekem veled, szakítok, megtetszett más, holnaptól neki akarok udvarolni."

Lakat van a szádon?

Mert ugye a szó, csalás az a másik átverése. Onnantól, hogy elmondtad a fenti mondatot, nem beszélhetünk csalásról.

2021. ápr. 12. 00:31
 44/64 anonim ***** válasza:
75%

Én a megcsalásos történetekben azt nem értettem soha, hogy mindig előkerül a "közös vagyon", "gyerekek" kártya. Rendben. Legyen ez a fontos, legyen ez a szempont!

De akkor minek lép valaki félre?

Konkrétan dugás közben nem gondol a gyerekére? Nem gondol az otthonára? Mert ha kiderül teljesen mindegy miért lépett félre, kinek volt a hibája, miért jutott oda, bukta a gyerekeket is meg a vagyont is. Megcsalásnál ezért pont azt érzem, hogy kicsit inkább a cheatelés a motiváló, én megtehettem és büntetlenül. És nem azért maradnak együtt mert a közös dolgok számítanak.

Ezt csak azért feltételezem, mert sok emberrel beszélgettem itt privát is. Ítélkezés mentesen (nekem teljesen 8, hogy ki hogy éli az életét), és szinte kivétel nélkül azt olvastam vissza, ha a másik félröl is kederülne, hogy félrejár, akkor nagyon ki lenne akadva. Mert ez csak úgy buli, hogy másik hűséges. Pedig egy ilyen helyzetben pl. simán játszhatna a nyílt házasság is, vagy ha máskor nem akkor most megbeszélhetnék a dolgaikat. És működhetne nyílt lapokkal a történet, ha már úgyis a "közös" miatt maradnak együtt.

De itt úgy alapvetően a közös csak egy kifogás, úgyhogy én ezt el is szoktam vetni, mint valid kifogás. A megcsalás pszcihológiájában teljes más tényezők játszanak. Erre bizonyíték az, hogy nem minden ember lesz megcsaló, akkor sem ha otthon már tényleg csak háztartasi cseléd vagy malacpersely.

2021. ápr. 12. 00:35
 45/64 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező!

Igen, én ilyen egyszerűen élem az életemet, mert a boldogságra törekszem. Túl vagyok már egy váláson, pontosan tudom azt, hogy nincs olyan hogy nem lehet válni. Miért ne lehetne? Anyagilag függenek egymástól? Mi otthon szépen leültünk és megbeszéltük hogy mi hogy legyen, ki mit visz. Sajnos volt amiben nem tudtunk dönteni, azt a bíróság eldöntötte helyettünk. Gyerek? Gyerekünk is van. Velem él a kislányunk, de az apukájával minden héten találkozik. Utálom, mikor a gyereket hozzák fel indoknak, hogy miért nem válnak el... Szerinted melyik a rosszabb a gyereknek? Hallgatni ahogy apa és anya veszekednek ( vagy ha nem is előtte, de akkor is érzi a feszkót, a gyerek nem hülye, csak gyerek), vagy elválni. Ha a felek elválnak a gyerek kap 2 szülőt, akik lehiggadnak és csak a gyerekre tudnak összpontosítani.

Közös lakás? Megbeszéltük, hogy mivel én nevelem a gyereket, így én maradok a lakásban. Az exem kb 2 hónapot még maradt, ameddig talált új helyet magának, ez teljesen rendben van.

Hitelünk nem volt, de esetleg ez az egyetlen dolog, amit fel tudnék hozni, hogy nem lehet elválni miatta. De szakítani, külön élni és együtt fizetni lehet.

Ezek után ne mondd azt, hogy nem lehet válni. Lehet, csak ahelyett, hogy egy másik személy ágyában hentergünk, inkább kommunikálni kell a párunkkal. Ha megtörtént a szakítás, utána félre lehet menni.

2021. ápr. 12. 00:42
 46/64 A kérdező kommentje:

42/ Pedig nem vagyok megcsaló férj, és nem írok ki hetek óta kérdést.

Persze, hogy hibáztatható, nem mondtam, hogy nem, kérdés, hogy mennyire, és hogy mindig csak egy ember a hibás?

Nem keresek felmentést, mert nincs mi alól. Sajnálom, hogy másnak hasonló a stílusa, mertem remélni, egyedi vagyok :)

43# Nem igazán értelek. Nem a válás drága, hanem a külön élet. Van, hogy egyik fél sem tud önálló lakást venni egy vagyonmegosztás után.

44# Gondolom szex közben nem a gyerekére gondol... De értem mire célzol. Viszont egy apának/anyának is vannak felnőtt igényei. És ha nem tud anyagi okokból válni, de pl. szerelmes lesz, mit tegyen. Mégis egy életünk van, te várnál míg a gyerek 18 lesz, és addig szívnád a fogad?

2021. ápr. 12. 00:43
 47/64 anonim ***** válasza:
69%

"43# Nem igazán értelek. Nem a válás drága, hanem a külön élet. Van, hogy egyik fél sem tud önálló lakást venni egy vagyonmegosztás után."

Én sem értelek téged.

Annak, hogy házasság előtt nem teremtettél magadnak önálló életet, végképp semmi köze ahhoz, hogy hazudsz-e valakinek a szerelmi életedről.

Nem hazudok, mert nem vagyok hajlandó.

Ennyi.

2021. ápr. 12. 00:46
 48/64 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondtam, hogy ott a gyerek nem a legfontosabb... csak kifogás.
2021. ápr. 12. 00:48
 49/64 anonim ***** válasza:
69%

"43# Nem igazán értelek. Nem a válás drága, hanem a külön élet. Van, hogy egyik fél sem tud önálló lakást venni egy vagyonmegosztás után."

Ja, és az is egy döntés volt az életedben, hogy a szerelmi életed szerencséjére bízod, hogy ki tudsz-e repülni a szülői házból, és egy olyan helyre repültél ki, ami nem saját, hanem valakivel közös.

Én ezt például nem így csináltam.

A szülői ház most is megvan, mért is nem tudsz visszamenni?

Illetve tőkéd is van, hogy elkezdj önálló életet felépíteni, úgy beszélsz, mintha ezek a dolgok nem léteznének.

Valószínűleg nagyszüleid is vannak saját ingatlannal, amikből előbb-utóbb részesülsz majd.

2021. ápr. 12. 00:49
 50/64 A kérdező kommentje:

Hát még mindig nem vagyok férj :D

Ennyire hihetetlen, hogy érdekel a téma, érintettség nélkül?

Érintett vagyok, annyiban, hogy sok rossz házasságot látok és sok jó embert vergődni rossz kapcsolatban. De továbbra sem csalok senkit. Sőt eddig sem tettem.

Csak úgy gondolom, nem lesz egy megcsaló feltétlen egyedül hibáztatható

Könnyű mondani, hogy legyen önálló tőkéd, de legtöbb házasságban bizony közös lesz a vagyon

2021. ápr. 12. 00:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!