Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem egyre nehezebben viseli, hogy még mindig itthon vagyok a gyerekek miatt. Hogyan tudnék kicsit javítani a helyzeten, hogy lelkileg jobban viselje a dolgot?
Nem, én sem akarok a végtelenségig itthon lenni, de sajnos most nem tehetek mást, mert a gyerekeket hozni vinni nem tudnánk másként. 9, 6, 3 évesek.
Anyagilag valahogy megoldjuk, bár az építkezéssel nagyon lassan haladunk és nem élünk luxusban, de jut mindenre ami fontos, többek között a gyerekek fejlesztésére is. A férjem inkább lelkileg viseli rosszul a dolgot és nem tudom, hogy ez ellen mit tudnék tenni.
Egyre többször csúszik ki a száján néhány beszólás amit utána nem sokkal meg is bán és bocsánatot kér, de nekem mégis egyre jobban fáj ez az egész.
"És ne mondja nekem,hogy minden nap kitakarítja a házat,főz mos reggeltől délutánig."
Miért ne?
Anyósom ezt csinálja.
- Muszáj minden nap takarítani: felváltva egy nap lepucol mindent, ami vizes (fürdőszoba, konyha), mert iszonyatosan vízkövesedik minden, 2 nap után undorító, másnap pedig "poroz" (portörlés, porszívózás), mert télen a padlófűtés, nyáron meg a közeli bánya miatt van iszonyat por a lakásban... és akkor ezek csak a napi szintű rutinfeladatok, szó sincs nagytakarításról.
- Főz minden nap, plusz naponta süt valami péksütit meg zsemlét reggelire-vacsorára, plusz gondozza a konyhakertet, hogy házi zöldség-gyümölcs legyen az asztalon. Ha idény van, akkor csomó idő elmegy a lekvárfőzéssel, savanyúság eltevésével, stb. Mostanában gondolkozik, hogy kéne pár csirkét tartania, és akkor lenne házi tojás és hús is.
- Mos napi szinten, egyszerre két mosógéppel, mert a fentebb említett port beveszik a szövetek is, és az egész család allergiás, ráadásul após minden délután fülig szutykos munkásruhában ér haza, ami nem takarítja ki magát.
- Ha marad ideje, akkor megy az apósához, és kb ugyanezeket megcsinálja ott is, mert a papának már nincs erre ereje. Mielőtt anyósa elhunyt, őt etette-fürdette-gyógyszerezte.
Emellett mikor a párom gyerek volt, akkor őt is kellett gondoznia, hozni-vinni, mert ha az ember gyereke lebénul, akkor kicsit többet kell foglalkozni vele.
A beteg gyereket leszámítva ebben semmi extra dolog nincs, semmi olyan, ami másnál ne fordulhatna elő. Nem mindenkinél annyi a házimunka, hogy havi 1 portörlés, meg mikrós kaja....
Ki keresi a pénzt, hogy anyuka meg gyerekek egyenek, ruházkodjanak, tanuljanak??
Azért az anyákat se kell fényezni, hogy nevelik a gyerekeket! Pedagógus vagyok, és látom, hogy a gyerekek lelkileg üresek, mert hiába van otthon anyuka, nem törődik a gyerekkel. Az, hogy ellátja őket fizikailag egyáltalán nem nagy feladat! Pszichológiai szemmel a gyerekek nagy része elhanyagolt!
A kérdező is már keresen munkát, mert lehet a párja talál egy olyan nőt, aki nem savanyodott be gyereknevelésbe.
Aki meg azt írja, hogy régen a férfi dolgozott, anyuka otthon volt, az nézzen utána, mit csinált a nő! Nevelt 8-10 gyereket, ellátták az állatokat, meg a kertet!
A fene a nagy v@lagát annak, amelyik lusta dolgozni, otthon tesped, és várja hogy eltartsák! Megnézném a gyereke lelki állapotát meg a fürdőszobáját csillivilli ragyog e? Egyáltalán nem kiváltság a gyerek, és legfőképpen nem lehetne kifogás!
Az a baj, hogy néha napi 6 órát is utazok a gyerekek vitele és hazahozatala során, ami alapból lefáraszt.
3 gyerek, 3 különböző intézmény, ráadásul mindegyik másik kerületekben, mert a miénkben nem volt hely.
A kicsit az integráló oviba is csak úgy vették fel, hogy ott vagyok vele a beszoktatás alatt (még nem szokott be, napi 2-3 órát vagyunk bent), mert nem tudnak vele mit kezdeni, a gyógypedagógiaiban pedig nincs hely, csak várólista.
Az eredeti főnököm szívesen visszavenne dolgozni, de csak 8 órában. Jelenleg fizu nélküli szabadságon vagyok és a kicsivel gyesen.
A férjemet lelkileg viseli meg ez az itthon töltött időm. A minap például az bukott ki belőle, hogy szerinte élve eltemetem magam és ezt nem bírja nézni.
Tény, hogy mindketten ki vagyunk készülve, de azzal, nem leszünk előrébb, ha még el is távolodunk egymástól. Én mindent megteszek, hogy őt tehermentesítsem, de ezek szerint még ez sem elég. Nem ömlesztem rá a napi sz*rt amint beesünk a gyerekekkel az ajtón, ha pihenni akar hagyom, ha sörözni akar a haverokkal mehet, majd megkapom, hogy már csak a gyerekek körül jár az agyam és este nem lehet velem egy jót beszélgetni vagy filmet nézni sem, mert amint lefekszek, már el is alszok. Jó, ezek után is bocsánatot kért, de akkor is nagyon rosszul esnek ezek a beszólogatások. Az is baja, hogy alig vagyok itthon, mert mindig vagy valakit viszek, vagy valakiért megyek stb. Azt mondta, már nem szívesen van itthon mikor szabin van, mert csak azt látja, hogy egész nap rohangálok mint pók a falon, ha meg otthon vagyok pörgök, csinálom az otthoni tennivalókat és este beájulok az ágyba. Kértem, hogy akkor segítsen valamiben, amit meg is tesz, de azzal sem lett jobb a helyzet mert mindent a saját ütemében csinál és az elég lassú. Nem bírja a tempót.
8-17-ig dolgozik, irodai munka, szerencsére jó fizetéssel. Nagyon szereti a munkáját.
Nem tudom, min változtassak, hogy javuljon a helyzet. Megérti, hogy miért vagyok itthon, azt mondta, ez az egyetlen járható út, mégis rosszul viseli. Számtalanszor beszélgetünk a témáról, mégsem lesz semmi megoldás, mert ő maga sem tudja, hogy mi is a baja.
Egyébként emlékszem, hogy mikor a lànyom bekerült az oviba, első évben többet volt beteg, mint nem.Engem sikeresen el is küldtek, nem tudtàk toleràlni hogy sokat vagyok tàppénzen.Valahol jogos.
Következő évben màr egyàltalàn nem kapott el semmit.
Kérdező is felkészülhet sajnos erre, a legtöbb kisgyerek àtesik ezen.
És jól írta valaki, hogy 3 gyerek esetében az egyik beteg, a màsiknak ez van a suliba, a harmadiknak meg szülői értekezlet.Sajnos hàromfelé senki nem tud szakadni.
És igen, aki kertes hàzban lakik, mindig van mit csinàlni. Na ilyenkor télen én sem gyomlàlok, de nyàron igen, van kettő sziklakertünk, rendben kell tartani, ezmellett a rózsabokrok is úgy szépek, ha gondozva vannak.
Hàtul van egy kis kertünk, tényleg csak paradicsom, paprika, zöldbab, de ezekkel is kell foglalkozni.Főzök mindennap, mosok heti 4x tuti, vasalom pàrom ingjeit plusz a lànyom ruhàit, (én màr rég nem veszek magamnak gyűrődős anyagból), a halastó is csak akkor szép ha körülötte levő növényekbe ne nőjön beke a gaz, ezmellett csak szedem a kutyapiszkot, s mivel nagy udvar, nem 5 perc míg bejàrom.
A tujàk is úgy szépek, ha formàra vannak nyírva.
A lànyommal is foglalkozom, ugyanúgy takarítok mint bàrki màs, lehet annyi különbséggel, hogy valaki 70 nm-en, én 140-en.
Munka mellett is megcsinàltam ezeket, meg is fogom most, ha végre összejön màr valami melóhely, de!!! 3 gyerek mellett ez fizikai képtelenség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!