Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem egyre nehezebben viseli, hogy még mindig itthon vagyok a gyerekek miatt. Hogyan tudnék kicsit javítani a helyzeten, hogy lelkileg jobban viselje a dolgot?
Nem, én sem akarok a végtelenségig itthon lenni, de sajnos most nem tehetek mást, mert a gyerekeket hozni vinni nem tudnánk másként. 9, 6, 3 évesek.
Anyagilag valahogy megoldjuk, bár az építkezéssel nagyon lassan haladunk és nem élünk luxusban, de jut mindenre ami fontos, többek között a gyerekek fejlesztésére is. A férjem inkább lelkileg viseli rosszul a dolgot és nem tudom, hogy ez ellen mit tudnék tenni.
Egyre többször csúszik ki a száján néhány beszólás amit utána nem sokkal meg is bán és bocsánatot kér, de nekem mégis egyre jobban fáj ez az egész.
De rendes itt mindenki -.-
Nem tudjuk, mi a kérdező szakmája. Nem mindenki tud távúton dolgozni. Illetve azt sem, milyen a beosztása az adott munkakörben. Lehet, reggeltől estig kéne dolgoznia valahol 12 órában (az ápolónők is így dolgoznak pl), lehet, nincs részmunkaidő a környéken, lehet, még munkahely sincs a környéken, és be kéne utaznia. Lehet, nincs nagyi, szomszédnéni, rokon, akárki.
A férjed nem tudja hozni a gyerekeket? Vagy a nagyobb nem tudna elmenni a kicsikért esetleg?
Nálunk anno én vittem iskolába és haza a 7 éves húgomat 10 évesen, dolgoztak a szüleink. Bár, az óvodából nem biztos, hogy kiadnák (nekem napköziből kiadták a húgom igazolással anyutól)
Üljetek le megbeszélni, hogy mikor tudsz elmenni a legkorábban dolgozni. Fél év múlva, egy év múlva...
Lehet, az zavarja, hogy bizonytalanság van emiatt. Tehát, hogy nem egyeztetek meg semmiben.
Milyen fejlesztésről van szó, és mennyire szorulnak segítségre a gyerekek a korukhoz képest? Ez se mindegy.
Nem mindegy azért, hogy 3 egészséges, vagy 3 problémás (vagy akár két egészséges, egy problémás) kicsiről van szó.
Miért nem a férjeddel beszélitek ezt meg?
Üljetek le, mint két felnőtt ember, és oldjátok meg! Puffogás és nyafogás tuti nem hoz megoldást.
Kérdezd meg tőle, hogy konkrétan mi zavarja abban, hogy otthon vagy.
Pénz?
Egész nap otthon ülsz, de úszik a lakás, nincs főtt kaja, mert a telót nyomkodod?
Felnőtt társaságra kiéhezve egyből rárontasz, mihelyt hullafáradtan belép az ajtón meló után?
Lehet, hogy úgy érzi, egyedül visel minden terhet, mert súlyos problémái vannak melóban, de nem is figyelsz rá, csak csacsogsz, hogy mi volt a sorozatban, amit itthon néztél, miközben ő húzta az igát?
Rendben van a házaséletetek? A pasik akkor kezdenek beszólogatni, mikor keveslik a szexet vagy a minőségét...
Te a 3 gyerek után megmaradtál számára kívánatos nőnek, vagy nem lát másban, mint mackónadrágban és foltos pólóban?
A felesége vagy-e még a férjednek, vagy anyává változtál az évek alatt?
Van kettesben töltött időtök, vagy az egész életetek a gyerekek körül forog?
Ne vedd ezeket bántásnak, csak ötleteltem, hátha...!
Igen, és ha reggel 6-ra kell bejàrni dolgoznia?6 előtt a suliban sincsenek bent, és reggel 6 órai kezdésnél bizony ott kell lenni 3/4 6-ra.
Olyan könnyen beszélnek itt azok, akik 8-16 között dolgoznak, de sajnos nem minden munkakör ilyen.
Mi sem "rendelkezünk" màr nagyszülőkkel, de mivel 9 éves a lànyom, egyedül megy-jön a suliba, de itt nincs kistestvér.Amíg kicsi volt, fizetett segítség volt csak.
Most én is itthon vagyok, mert amiben szeretnék elhelyezkedni (nyàron csinàltam meg) sajnos olyan, hogy nem lennék itthon este mikor pàrom délutànos, úgyhogy erről le is mondok mostmàr. Keresek màst.Nem élünk rosszul, de unalmas egész nap egyedül a hàzban. Hiàba nagy, ennyit akkor sem tudok takarítani, hogy ne egyen meg az unalom.
Kérdező, próbàlj meg valami 4 óràsat keresni kezdetnek, aztàn a 9 éves majd lesz nagyobb, akkor jobban tudsz helyezkedni.
14# Minden nap 4-kor kelek,és ingázó vagyok,nem gyárban.Van ismerősöm akinek szintén 3 gyereke van,egyedül neveli őket,dolgozik,mert amùgy nehéz lenne nagyon.5-6 között kel reggelente.És sokan írhatnak még példákat.
Kérdező nem akar dolgozni,beleszokott a semmittevésbe.Ennyi.Kifogás az egész,az elvárás,hogy a férje viszont tartsa el mind a négyüket az megy.
Jaj,jön a sok mártír. Képzeld, kérdező, én 12 gyerek mellet 3 műszakban dolgozom, minden nap hatfogásos vacsorával várom szegény, kimerült Uramat (akinek persze fogalma sincs, mennyire fárasztó és lelkileg megviselő egész nap kizárólag gyerekek közt lenni vagy a négy fal közé bezárva takarítani, és az egyetlen felnőtt akit làtok, az ő). Persze emelett szexi fehérneműben flangálok egész nap, nehogy csak az anyát lássa bennem.
Szánalmas ez az egofényezés, ami itt megy. "Rengeteg az otthonról végezhető munka"?? Mondj egy olyat kedves kommentelő, ami nem piramisjáték meg mlm cég vagy biztosítási ügynök. Normális, otthonról végezhető munka max.annak van, aki diplomás fordító. Így is tolonganak az emberek minden munkára, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy van olyan lehetőség, ami összeegyeztethető a gyerekek suliba és oviba cipelésével és elhozásával. Nem mindenhol jöhet szóba a nagyszülő, mert pl 200 km're lakik, meghalt, nem olyan a viszony stb. Egyébként is gusztustalan egy nyugdíjastól elvárni, hogy napi szinten ugráljon, csak mert szegény férfiút frusztrálja a munka. Régen a nők otthon maradtak, a férfi meg eltartotta a családot. Meg lehet oldani most is. De persze egyszerűbb játszani a feminista egyenlősdit és azon versenyezni, ki dolgozza ki jobban a belét a semmiért, és ki hanyagolja el jobban a gyerekét. Csak gratulálni tudok. Álszent emberek mindenhol...
Én értem #17, de oviba meg suliba nem adhatja be a gyereket reggel 5-kor.
Én is mindig koràn keltem mikor dolgoztam, mert a Jóreménység fokàt megkerülve jàrtam dolgozni, és még csak közöm sincs Budapesthez vagy környékéhez, fsza hajnali keléshez megteszi ha az ember a Màtra aljàn él.:)
Most se szàmítok majd arra, hogy alszok legalàbb 6-ig.
Ha a Kérdező férje is hajnalban indul, akkor nekik is csak az lesz, mint nekem volt, fizetett segítség. Nekünk abból a szempontból màzlink van, hogy pàrom ha akarja, el tud késni, variàlhat ezt-azt, és itt nincs kisgyerek.
Na, tudtam én évekkel ezelőtt miért nem akartam/akarok màsodik gyereket.
Kérdező, esetleg ruhaboltba megpróbàlni, vagy drogériàba?Azok nem nyitnak 9-nél előbb, a gyerekekért is tudnàl menni.
"13 as! Ha 50-50% a felelősség (házi munka, gyerekkel való foglalkozás stb) akkor gondolom anyuka is pont annyi pénzt tesz a háztartásba, mint apuka."
AZ nem úgy működik, hogy a többet kereső félnek kiszolgálás jár. Ha szerinted igen, akkor férj/feleség helyett fogadj bejárónőt és dadust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!