Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek házasságban közös kasszán v. külön kasszán?
Valamit magyarázzatok el nekem.
Ha van a bankban 10 millióm és férjhez megyek, akkor az különvagyon, mert házasság előtti. Erről ki ad igazolást, hogy nekem ennyi volt? A bank? Vagy külön le kell papírozni?
És ha közös számlánk van, amire rávezetem a 10 milliót, és válás előtt a férjem szépen elkölti vagy kiveszi vagy valahogy eltünteti, akkor mit érek egy igazolással, hogy egyszer volt ennyi pénzem?
Jogilag az, de nem mindenki azért házasodik, hogy joga legyen a másik vagyonához, sőt, egy esetleg válás esetén le is nyúlhassa a felét.
Szerintem ez szokás- és értékrendfüggő, én pl. nem gondolom úgy, hogy csak mert valakivel együtt élek, rögtön meg kell szüntetni a számláinkat és közöset nyitni és azt lesni, hogy a másik mennyi fizetést kapott a hónapban és mire akar költeni belőle.
Nálunk, mivel a párom majdnem 3x annyit keres, mint én, ő fizeti a számlákat és a nagyobb kiadásokat. Nem is engedi, hogy beszálljak. Én veszem az élelmiszert, a tisztítószereket, a fürdőszobai holmikat, ruhákat, a gyerekek dolgait. Zsebpénzt is főleg én adok nekik.
Sosem tudtam, hogy mennyit keres pontosan, nem is óhajtok turkálni a pénztárcájában, bárki bármit mond, az bizony az én szememben az Ő PÉNZE, azt csinál vele, amit akar, és nem akarnám rátenni a mancsom a felére, ha esetleg szétmennénk. Ő sem kérdezi, mennyit keresek és nem szól bele, mire költöm.
Persze nálunk nem kell a forintokat számolgatni, csak az igazán nagy kiadásokat szoktuk megbeszélni közösen.
Bizonyára olyan családokban, ahol az egyik fél vagy mindkettő csak minimálbért kap, sokkal nehezebb a helyzet, hiszen ők nem tudnának egy fizetésből megélni és tényleg nézniük kell, hogy megengedhetik e éppen maguknak a csokit.
Nyugodtan lehet lepontozni, de nálunk ez működik.
"Valamit magyarázzatok el nekem.
Ha van a bankban 10 millióm és férjhez megyek, akkor az különvagyon, mert házasság előtti. Erről ki ad igazolást, hogy nekem ennyi volt? A bank? Vagy külön le kell papírozni?
És ha közös számlánk van, amire rávezetem a 10 milliót, és válás előtt a férjem szépen elkölti vagy kiveszi vagy valahogy eltünteti, akkor mit érek egy igazolással, hogy egyszer volt ennyi pénzem?"
A bank rendszerében bármikor visszakereshető, mely időpontban mennyi pénz volt a számládon.:-) Az össz vagyonotokból pedig te nem a felét kapod, hanem először a különvagyonodat, utána a maradék feleződik.
Amúgy ki az a hülye, aki 10 milliót hevertet évekig egy sima folyószámlán?:D
Ha neked van 10milliód, és az szépen csücsül a bankban válásig, akkor az a tied. Ha a házasságon belül elköltitek, akkor a 10millió már nem lesz, csak az ami érte lett véve, az már közösnek számít. Ha te egy mocskos patkányhoz mész feleségül, aki ellopja a te 10milliódat és elkártyázza, akkor így jártál, max lecsukják pár évre.
Házasságkötéskor nem kötelező minden addigi számládat megszüntetni és közöset nyitni. A bankszámla kivonatokon ott lesz feketén fehéren, hogy az a te 10milliód. Elmehetsz akár egy ügyvédhez is, akinél szépen elhelyezed letétbe a 10milliódat, és legjobb esetben, ha nem váltok el, majd melléd temetik a sírba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!