Mióta divat házasságban külön kasszán élni?
Számomra ez elképzelhetetlen!
Főleg hogy van gyerekünk is.
Már egy család vagyunk,egy kasszával:-)
Ti hogy látjátok?
Számomra is elképzelhetetlen. mi már most, pedig még nem élünk együtt (de 3,5 éve együtt vagyunk) mindent közösen veszünk, eszünk, használunk. Nehogy már a házasságba lenne ez másképp. Legalábbis számunkra teljesen kizárt.
Az más, hogy mindenkinek legyen azért egy kicsi saját dugi-pénze amivel néha meglepetést szerezhet a másiknak. De legyen egy kis megtakarítás is amennyiben lehet.
Én egy "különkasszás-házasságba" nem mennék bele
Külön kassza, külön ágy, persze egy minimális
"közös költség" kell, hogy legyen.
Szerintem ez a hosszú házasság titka, nameg a vagyonszerződés.
Azért elképzelhetetlen számotokra, mert nem egészen úgy működik, ahogy elképzelitek! Nem úgy van, hogy az egyik befizeti a számlákat, majd tartja a markát az összeg feléért, és a kajánál egyik nem eheti meg a másikét!
Ez úgy működik, hogy mindenki belead a közösbe, egy közös számlára x összeget a fizetéséből, ami fedezi a kaját, számlákat, és félre lehet tenni belőle, hogy együtt gyűjtsön a pár autóra, vagy házra, vagy amire éppen kell. A többit, ami a fizuból megmarad, mindenki úgy és arra költi el, ahogy és amire csak akarja. Ennyi a "külön" kassza, hogy nem kell beszámolni egyik félnek sem arról, hogy miért vett magának fülbevalót, parfümöt, bukósisakot, egyebet. Én meg ezt nem tudnám elképzelni, hogy ne legyen saját költőpénzem is, amihez a férjemnek az égvilágon semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!