Mióta divat házasságban külön kasszán élni?
Számomra ez elképzelhetetlen!
Főleg hogy van gyerekünk is.
Már egy család vagyunk,egy kasszával:-)
Ti hogy látjátok?
5éve együtt vagyunk a barátommal, és 3éve lakunk együtt de külön kasszán vagyunk. A lakás az enyém és én fizetem a törlesztőit, és ő a rezsit és a bevásárlásokat. Régebben, amikor rendes állásom volt beszálltam másba is de mivel, lassan egy éve nincs rendes munkám, és csak éppen annyit kapok amiből állni tudom a hitelt, nem lenne pofám pénzt kérni tőle, akár hogy jobban keres (volt, hogy kölcsönkértem, de mindig visszaadtam), van még dugipénzem, így ha kell valami megveszem belőle, felújításnál is én fizettem mindent ő pedig a fizikai munkát végezte. Teljesen jól megvagyunk így, még nem panaszkodott:-)
26/l
Egyetértek a 11:14-essel, akár milyen furcsa is!
Én már csalódtam emberekben, és úgy vagyok vele, hogy amiért én dolgoztam meg, az az enyém, amiért ő az az övé, még ha meg is osztjuk egymással.
Akár mennyire is bízol a párodban meg szereted, meg örökké vele, meg blablabla, én is ajánlom a válás rovatot, meg az ott szereplő "közös kasszát" amit esetenként az egyik fél letiltat, hogy a másik ne tudjon hozzányúlni.
Egyszer ők is határtalanul megbíztak egymásban, és láss csodát...
Ez a válasz 69%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-21 18:56
a második válaszoló vagyok. az én értelmezésemben a közös kasszát írtad le, nem a különt. hiszen mi is egybe dobjuk a pénzt, csak nem közös bankszámlára, hanem egy kis dobozba, kivesszük, amennyi kell, és marad is mindkettőnknek. számomra a külön kassza a felezést jelenti, mindennek a felét. úgyhogy szerintem egyre gondolunk, csak más értelmezésben.
de írta valaki, hogy a lakás az övé ő fizeti a törlesztőt, a párja a fennmaradót. számomra valamilyen szinten ez is közös, hiszen most tök mindegy, hogy elfelezik a pénzt, vagy egyik ezt fizeti, a másik azt, hónap végén így is - úgy is annyi pénzt kell befizetni. mi közösen vagyunk, de ha kell valami, akkor is megvesszük, már ha marad rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!