Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mióta divat házasságban külön...

Mióta divat házasságban külön kasszán élni?

Figyelt kérdés

Számomra ez elképzelhetetlen!

Főleg hogy van gyerekünk is.

Már egy család vagyunk,egy kasszával:-)

Ti hogy látjátok?

2011. febr. 21. 18:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
a 19: 10- es válaszolónak: Abszolút igazad van!!!!!, az én véleményem megegyezik a tieddel!!
2011. febr. 21. 19:17
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

amit a 65%-os ír, tényleg működik akkor, ha annyi pénzt keresnek a felek, amennyiből lehet spórolni, de mi van, ha minden fillért ki kell számolni?

barátnőméknél pl meg van, hogy anyuka melyik számlát fizeti, meg apuka mit fizet, és ha anyukának fizetés előtt 2 héttel már nincs egy fillérje se, akkor apuka nem ad neki (pl a gyerekeknek) mert nem így állapodtak meg....

tudom, hogy ez lehet h egy szélsőséges eset, de szerintem inkább ez van többségben Magyarországon, mint a spórolós, "mindenre van pénzünk" típusú közös kassza... sajnos

2011. febr. 21. 19:20
 13/25 anonim ***** válasza:
70%

Elsó hallásra hülyeségnek tűnik,de vannak esetek,amikor egyszerűen muszáj. Például,ha a férj iszik és játékgépezik.Közös kassza esetén a feleség munkájából származó jövedelem is lecsúszik a torkán,míg a feleségnek és a gyerekeknek nem marad semmi a közösből.

Ezért gondolom úgy,hogy nem rossz a köztes megoldás.Összerakni a közös kiadásokra a pénzt,ezen felül pedig mindenki azt csinál a fizetésével,amit akar.

Sok nőnél látom,hogy teljes kiszolgáltatottságban él a férjével és anyagi okok miatt nem akar válni.Míg,ha lenne saját félre tett pénze,akkor nem érezné magát sarokba szorítva.

2011. febr. 21. 19:20
 14/25 anonim ***** válasza:
85%
Hát én nem tudom elképzelni, hogy ha lesz férjem közös számlára menjen a pénzünk.Mindenki dolgozik, azt megkapja a számlájára.Ebből gazdálkodunk, már most is, ami kell azt összedobjuk, a többi marad.Nálunk itthon is így megy, anyukámnak, és apukámnak is van külön számlája, nem látok ebben semmi kivetnivalót.
2011. febr. 21. 19:26
 15/25 anonim ***** válasza:
75%
65%-os vagyok, természetesen egyetértek abban, hogy az én verzióm csak akkor működik, ha nem kell minden garast a fogunkhoz verni. Ha meg a férjem iszik vagy játékgépezik, és nem bírok hatni rá, hogy ne tegye, menjen elvonóra, elválok tőle...és akkor nem az lesz a legfontosabb problémám, hogy közös legyen-e a kassza vagy ne.
2011. febr. 21. 19:46
 16/25 anonim ***** válasza:
83%
Olvas bele a válás kategoriába hogy maradnak a szerető felek egy fillér nélkül vállás után.
2011. febr. 21. 20:24
 17/25 anonim ***** válasza:
38%

20:24 a külön számlára érkező fizetés is közös a biróság előtt, és feleződik. nem számít külön vagyonnak.

aki meg azt irta, hogy mindent közösen összedobnak csak van dugipénz: drágám, EZ a közös kassza :) csak nektek van arra pénzetek, hogy maradjon nálatok zsebpénz. A külön kassza nem erről szól :) a külön kassza olyan, mint amilyet a lakótársaiddal (egyetemista korodban) kialakítottál, ha voltál ilyen helyzetben. Befizettétek a rezsit, még csak nem is feltétlenül reális használat alapján osztottátok fel, és minden egyéb külön van fizetve és szólva, ha a másik elvenné. EZ a külön kassza. Külön kaja, külön spórolás, külön pénz. Amiről te írsz, az egy tehetősebb közös kassza. Mindenki, aki megteheti tart magánál zsebpénzt (van aki 2 ezret, van aki 100 ezret, kinek mennyi van és mire van igénye), még ha közös kasszán is vannak.

Amúgy meg: soha nem kérte tőlem a férjem számon, hogy közös kasszánk terhére mit vettem magamnak, neki. Soha nem kellett erről számot adnom. Tehát ez is egy tévhit! (pedig nekünk még zsebpénzre sem telik, tehát minden ajándék, minden ruha, minden pipere a szigorú értelemben vett közös kasszából megy nálunk)

2011. febr. 21. 20:32
 18/25 anonim ***** válasza:
Hát jó, akkor legyen ez a közös kassza, de én azt vettem észre, hogy azokban az esetekben, mikor mindkét fél összes pénze megy a közösbe, ott valamelyik fél mindig átveszi az irányítást. Hol a férfi, hol a nő...és onnantól kezdve a másiknak semmi beleszólása nincs a dolgokba, egy fillért sem vehet ki a másik engedélye nélkül.
2011. febr. 21. 21:40
 19/25 anonim ***** válasza:
nagyon sokaknál nincs ez igy :) rossz és kevés példát láttál :)
2011. febr. 21. 21:43
 20/25 anonim ***** válasza:
Én nem értem,hogy miért kell ennyire feketének vagy fehérnek lennie. Nálunk közös kassza van. Megkapjuk a fizut, meg egy közös borítékba. Onnan fizetünk mindent. DE! Attól még ugyanúgy megveszünk magunknak bármit. Ha nekem kell egy parfüm akkor azt, ha férjemnek kell egy focicipő, akkor azt.
2011. febr. 22. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!