Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nők miért erőltetik annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők miért erőltetik annyira az eljegyzést, házasságot?

Figyelt kérdés
Szerintem ha egy kapcsolat jól működik, akkor mindez csak felesleges formalitás, de persze mindenki másképp látja ezt. Én azt tapasztalom, hogy többnyire mindig a nők vannak azon, hogy mielőbb megtörténjen az eljegyzés, mintha ezzel úgymond beakarnák biztosítani magukat a férfi mellett. Ismerek olyan párt is, akik emiatt mentek külön. A lány addig szekálta a srácot, míg az beleunt és szakítás lett a vége. Ha egy kapcsolat alapesetben jól működik akkor miért fontos a nőknek ez "lepapirozós" része? Anélkül nem boldogok a párjukkal?

2017. okt. 5. 12:49
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"Egy nő csak nyertesen jöhet ki egy válásból,"

Ezt meg honnan szeded? Kihagy a karrierjéből éveket, esetleg többet keres, mint a férje. A közösen szerzett vagyon fele-fele arányban van elosztva.

Olyan viszont lehet, mint ma is volt egy hasonló kérdés, hogy a pasi elvárja a háttérkiszolgálást, utána meg azzal jön, hogy azt a pénzt csak ő kereste.

Megnézném, ilyen helyzetben mennyit keresne, ha 5-kor le kell lépnie a bölcsibe, oviba minden nap, betegszabira menni a gyerekkel, és utána végezni a háztartáso teendőket, hogy a felesége többet tudjon dolgozni, majd válás után a feleség ki van akadva, hogy az a pénz az övé.

2017. okt. 6. 18:47
 32/35 A kérdező kommentje:

"Olyan viszont lehet, mint ma is volt egy hasonló kérdés, hogy a pasi elvárja a háttérkiszolgálást, utána meg azzal jön, hogy azt a pénzt csak ő kereste. "

Abból a pénzből, amit a nő váláskor elvisz, símán lehet egy jó bejárónőt is felfogadni, aki elvégzi a háztartási teendőket, na meg aztán nem minden férfi olyan gyámoltalan, hogy ne tudja magának ezeket elintézni. Én például 4 évig főztem,mostam magamra és takarítottam és nem haltam bele.

2017. okt. 6. 21:02
 33/35 A kérdező kommentje:
És amellett dolgoztam is természetesen.
2017. okt. 6. 21:07
 34/35 anonim ***** válasza:

Magad után takarítottál, mosogattál, mostál? Magadnak főztél? Vagy mindezt 2 , esetleg -3-4 emberre meló mellett? Mert sok nő sajnos elég buta és munka mellett elkezdenek még cselédet is játszani, mert különben megenné őket a retek!

Sokan maradnak sajnos olyan pasi mellett (amit nem értek miért teszik) aki elvárja, hogy csicskák legyenek és nekik, mint nagy dolgozó férfiaknak semmit ne kelljen csinálniuk otthon a golyóik vakargatásán kívül. De olyan is van, amikor egész normálisnak tűnik eleinte az ember, aztán ha elkezd többet keresni, akkor kimutatja a foga fehérjét, elszáll a pénztől az agya, és ezzel együtt elkezd trágya mód bánni a párjával, amellett ugye, hogy derogál a házimunka.

Egyébként nem mindenki szereti, ha idegenek mászkálnak az otthonában. (takarító). Már miért ne lehetne felesben, vagy munkaidő arányában elosztani a házimunkát? A pasik jó részének miért ekkora probléma ez? A legtöbb a gyerekkel se akar otthon maradni egyébként gyesen, vagy ha beteg a gyerek. Nagyon extrém eseteket leszámítva, az 50-50 %-os vagyonelosztás jogos.

2017. okt. 6. 23:02
 35/35 anonim ***** válasza:

Én nőként soha nem értettem a házasság jelentőségét. Nem érzem, hogy ettől jobban elköteleződnénk, vagy ez egy kifejezése lenne annak, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Azt az összeköltözés, közös lakás, kocsi vétele, közös idő- és pénzbeosztás jelenti. Sokkal többet jelent, hogy a párom kiköltözik hozzám Hollandiába, mint hogy felhúz egy darab fémet az ujjamra. Pláne nem számít, hogy erről mit gondol ország-világ, család, barátok, Isten. Ország-világ esküdjön ahogy neki jól esik, család, barátok értik a hozzáállásom, Istenben meg nem hiszek.

Ha lesz esküvőm, azt nem a kapcsolat hivatalossá tételének, hanem a szerelmünk ünneplésének szeretném megélni. Az meg csak akkor az igazi, ha mindketten egyformán szeretnénk, és pont olyan ahogy mi megálmodtuk.

2017. okt. 8. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!