Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők miért erőltetik annyira az eljegyzést, házasságot?
"Egy nő csak nyertesen jöhet ki egy válásból,"
Ezt meg honnan szeded? Kihagy a karrierjéből éveket, esetleg többet keres, mint a férje. A közösen szerzett vagyon fele-fele arányban van elosztva.
Olyan viszont lehet, mint ma is volt egy hasonló kérdés, hogy a pasi elvárja a háttérkiszolgálást, utána meg azzal jön, hogy azt a pénzt csak ő kereste.
Megnézném, ilyen helyzetben mennyit keresne, ha 5-kor le kell lépnie a bölcsibe, oviba minden nap, betegszabira menni a gyerekkel, és utána végezni a háztartáso teendőket, hogy a felesége többet tudjon dolgozni, majd válás után a feleség ki van akadva, hogy az a pénz az övé.
"Olyan viszont lehet, mint ma is volt egy hasonló kérdés, hogy a pasi elvárja a háttérkiszolgálást, utána meg azzal jön, hogy azt a pénzt csak ő kereste. "
Abból a pénzből, amit a nő váláskor elvisz, símán lehet egy jó bejárónőt is felfogadni, aki elvégzi a háztartási teendőket, na meg aztán nem minden férfi olyan gyámoltalan, hogy ne tudja magának ezeket elintézni. Én például 4 évig főztem,mostam magamra és takarítottam és nem haltam bele.
Magad után takarítottál, mosogattál, mostál? Magadnak főztél? Vagy mindezt 2 , esetleg -3-4 emberre meló mellett? Mert sok nő sajnos elég buta és munka mellett elkezdenek még cselédet is játszani, mert különben megenné őket a retek!
Sokan maradnak sajnos olyan pasi mellett (amit nem értek miért teszik) aki elvárja, hogy csicskák legyenek és nekik, mint nagy dolgozó férfiaknak semmit ne kelljen csinálniuk otthon a golyóik vakargatásán kívül. De olyan is van, amikor egész normálisnak tűnik eleinte az ember, aztán ha elkezd többet keresni, akkor kimutatja a foga fehérjét, elszáll a pénztől az agya, és ezzel együtt elkezd trágya mód bánni a párjával, amellett ugye, hogy derogál a házimunka.
Egyébként nem mindenki szereti, ha idegenek mászkálnak az otthonában. (takarító). Már miért ne lehetne felesben, vagy munkaidő arányában elosztani a házimunkát? A pasik jó részének miért ekkora probléma ez? A legtöbb a gyerekkel se akar otthon maradni egyébként gyesen, vagy ha beteg a gyerek. Nagyon extrém eseteket leszámítva, az 50-50 %-os vagyonelosztás jogos.
Én nőként soha nem értettem a házasság jelentőségét. Nem érzem, hogy ettől jobban elköteleződnénk, vagy ez egy kifejezése lenne annak, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Azt az összeköltözés, közös lakás, kocsi vétele, közös idő- és pénzbeosztás jelenti. Sokkal többet jelent, hogy a párom kiköltözik hozzám Hollandiába, mint hogy felhúz egy darab fémet az ujjamra. Pláne nem számít, hogy erről mit gondol ország-világ, család, barátok, Isten. Ország-világ esküdjön ahogy neki jól esik, család, barátok értik a hozzáállásom, Istenben meg nem hiszek.
Ha lesz esküvőm, azt nem a kapcsolat hivatalossá tételének, hanem a szerelmünk ünneplésének szeretném megélni. Az meg csak akkor az igazi, ha mindketten egyformán szeretnénk, és pont olyan ahogy mi megálmodtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!