Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szidják az oldalon sokan a házasságot úgy, hogy azt se tudják hogy mi az?
Sokan kapálóznak kézzel-lábbal, hogy a házasság mennyire rossz, meg szemét dolog, és indoknak olyan dolgokat hoznak fel, hogy az ember esze megáll, láthatóan az illető azt se tudja, miről szól a házasság, és mik a vonatkozó jogi következmények...
Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem, de ennek mi értelme, hogy valaki azt se tudja mi ez, de szidja mint a bokrot??
Ők a gagyi amerikai filmek alapján ítélnek meg egy komoly jogi témát? Vagy paranoiások? Vagy miért van ez?
Ezt én is észrevettem. Azt megértem, ha vkinek ez nem fontos, vagy rossz tapasztalatai vannak, rossz példát látott. De van egy csomó dolog, amit ki lehet küszöbölni:
- "a nő lepukkan és házisárkány lesz" - erre simán vannak jelek, ha nem 2 hónapon belül veszi el az ember, látja
- "házasodni drága" - egy frászt. A 15
Basszus, elment véletlenül...
...a 150 fős dínom-dánom hejehuja esküvő, na az a drága! A házasságot két tanúval el lehet intézni olcsón.
- "a nő visz mindent" - akkor, ha a férfi balek, mert törvény szerint a hozott vagyon külön, a szerzett vagyon 50-50. Simán kiteheti a nőt is, ha akarja, amennyiben a saját, házasság előtt szerzett lakásában vagy ajándékba kapott lakásban éltek... csak persze jön az a "vajszívű vagyok, mert a gyerek...". Hát akkor tessék küzdeni a gyerekért, bíróságon mondani, hogy a nő nem dolgozik, egy huncut garasa sincs, nem tudja felnevelni a gyereket.
- "vallási szarság" - nemcsak templomi esküvő létezik...
Szüleim boldog házasságban élnek 35 éve.
Én egyszerűen nem hiszek a monogám párkapcsolatokban, nem hiszek a holtomiglan-holtodiglanban.
Szerintem ez egy természet ellenes együttélési forma, amelynek régen praktikus okai voltak, de ma már idejét múlt és káros.
Ezt szerintem mindenki beláthatja, aki nyitott szemmel jár a mai világban.
Ma már szerencsére nem kell ahhoz házasodni, hogy az embernek gyereke legyen.
De én nem szólok bele, élje mindenki úgy az életét, ahogy akarja.
"Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem"
Little Duck
Elárulom neked, a nő szempontjából is abszolút természetellenes dolog;)
Nem arra vannak ők sem tervezve biológiailag, hogy egy férfi mellett éljék le az életüket, hiszen nem csak egy valakitől tudnak teherbe esni. A szerelem nevű erős érzelmi kötelék azért csak 1-1,5 évig tart, mert kb annyi időre van szükség egy gyermek fogantatásához és megszüléséhez.
Azért változnak meg, amikor ez elmúlik.
"A nagy hajcihőt egyébként is a nők akarják"
Nő vagyok, a hideg kiráz a nagy hajcihő gondolatától.
"az egész valójában a menyasszonyról szól, vőlegény csupán szükséges díszlet"
Voltál már esküvőn valaha, vagy csak filmekben láttad? Filmekben valóban így néz ki, hogy a menyasszony hercegnő, őt imádja mindenki.
A valóságban én akárhány esküvőn voltam eddig, mindegyik arról szólt, hogy a párt ünnepelték, mindkettőjüket.
Ha a valóságban is ezt látod, hogy a vőlegényre tojnak, akkor nagyon gáz ismerettségi köröd lehet.
"A férfi szempontjából meg abszolút természetellenes dolog a házasság, hiszen miért akarhatná egy férfi önként és dalolva igába hajtani fejét, amikor ez ellenkezik az alaptermészetével?"
Már akinek. Van, aki nem monogám, nincs ezzel a világon semmi probléma. Viszont van, aki az. Miért olyan elképzelhetetlen ez?
"ultimátumot kapnak, hogy vagy házasság, vagy megpattan valaki mással a barátnő"
Érdekes, én egy csomó nőt ismerek, akik nem akarnak házasságot, vagy egyenesen elítélik, vagy úgy vannak vele, hogy ha a pasi megkéri őket akkor igent mondanak, ha nem akkor meg úgy is teljesen boldogan elvannak. Édesanyámat is édesapám beszélte rá például, hogy házasodjanak, anya nem tartotta fontosnak.
"az a bűbájos lányka akit oltár elé vezetnek, nagyon rövid ideig lesz az, hamarosan teljes átalakuláson fog átesni, és bizony nem a javára, főleg ha jön a gyerek"
Na, vajon miért? Sokszor a pasi éli világát, amíg a nő meg otthon gügyög a gyerekkel, esetleg más anyukákkal beszélget arról, hogy kinek a porontya milyen állagút produkált a pelusba, nem csoda, ha így becsavarodnak. Ismerősi körben ahol a pasi ott volt a felesége mellett, és APAként funkcionált, nem csak megcsinálta a gyereket, ott boldog maradt a házasság gyerek után is. Nyilván ha a társad lelép otthonról a haverokkal, nem áll melletted, és minden rád szakad, akkor nem tudsz önfeledt, laza, és boldog lenni.
"akkor már késő, ugrott a fél vagyon"
A közös vagyon fele ugrik, ha az egyik fél lelép. Ez tökéletesen korrekt. Mi a probléma ezzel?
Köszi a választ, ment a zöld, pontosan ilyen hü-lye indokokra voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!