Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért szidják az oldalon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szidják az oldalon sokan a házasságot úgy, hogy azt se tudják hogy mi az?

Figyelt kérdés

Sokan kapálóznak kézzel-lábbal, hogy a házasság mennyire rossz, meg szemét dolog, és indoknak olyan dolgokat hoznak fel, hogy az ember esze megáll, láthatóan az illető azt se tudja, miről szól a házasság, és mik a vonatkozó jogi következmények...

Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem, de ennek mi értelme, hogy valaki azt se tudja mi ez, de szidja mint a bokrot??

Ők a gagyi amerikai filmek alapján ítélnek meg egy komoly jogi témát? Vagy paranoiások? Vagy miért van ez?

2017. szept. 20. 13:33
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is észrevettem. Azt megértem, ha vkinek ez nem fontos, vagy rossz tapasztalatai vannak, rossz példát látott. De van egy csomó dolog, amit ki lehet küszöbölni:

- "a nő lepukkan és házisárkány lesz" - erre simán vannak jelek, ha nem 2 hónapon belül veszi el az ember, látja

- "házasodni drága" - egy frászt. A 15

2017. szept. 20. 13:35
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, elment véletlenül...

...a 150 fős dínom-dánom hejehuja esküvő, na az a drága! A házasságot két tanúval el lehet intézni olcsón.

- "a nő visz mindent" - akkor, ha a férfi balek, mert törvény szerint a hozott vagyon külön, a szerzett vagyon 50-50. Simán kiteheti a nőt is, ha akarja, amennyiben a saját, házasság előtt szerzett lakásában vagy ajándékba kapott lakásban éltek... csak persze jön az a "vajszívű vagyok, mert a gyerek...". Hát akkor tessék küzdeni a gyerekért, bíróságon mondani, hogy a nő nem dolgozik, egy huncut garasa sincs, nem tudja felnevelni a gyereket.

- "vallási szarság" - nemcsak templomi esküvő létezik...

2017. szept. 20. 13:38
 3/38 anonim ***** válasza:
89%
A legtobben akik ezt hangoztatjak, feltik a kis 150 ezres netto fizujukat meg az OROKOLT kis nagymama lyukat, mert majd jujj mindent visz az asszony ha elvalnak XDDD
2017. szept. 20. 13:43
 4/38 A kérdező kommentje:
Igen, nagyjából ezekre gondolok én is, kedvencem a "drága az esküvő"(???????) meg a "vettem magamnak házat meg kocsit saját erőből, nem fogja senki elvinni tőlem"(????)
2017. szept. 20. 13:43
 5/38 anonim ***** válasza:
91%
Ja még az 1. válaszomhoz hozzáfűzném: a házisárkányos dolognál sok házasságban meg gyakorlatilag a pasas viselkedésére ez a természetes "válasz". Hogy a férj elkezd iddogálni, eljárkálni, asszony egyedül marad a gyerek minden gondjával... akkor persze, hogy nem lesz egy kisimult 40 kilós tündérke, mint a házasodás pillanatában :D.
2017. szept. 20. 13:46
 6/38 anonim ***** válasza:
39%

Szüleim boldog házasságban élnek 35 éve.

Én egyszerűen nem hiszek a monogám párkapcsolatokban, nem hiszek a holtomiglan-holtodiglanban.

Szerintem ez egy természet ellenes együttélési forma, amelynek régen praktikus okai voltak, de ma már idejét múlt és káros.

Ezt szerintem mindenki beláthatja, aki nyitott szemmel jár a mai világban.

Ma már szerencsére nem kell ahhoz házasodni, hogy az embernek gyereke legyen.

De én nem szólok bele, élje mindenki úgy az életét, ahogy akarja.

2017. szept. 20. 13:48
 7/38 A kérdező kommentje:

"Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem"

2017. szept. 20. 13:49
 8/38 anonim ***** válasza:
20%
Az hogy az esküvő drága lesz-e vagy sem, az csupán döntés kérdése. A nagy hajcihőt egyébként is a nők akarják, hiszen ez az ő ünnepük, az egész valójában a menyasszonyról szól, vőlegény csupán szükséges díszlet. A férfi szempontjából meg abszolút természetellenes dolog a házasság, hiszen miért akarhatná egy férfi önként és dalolva igába hajtani fejét, amikor ez ellenkezik az alaptermészetével? Ám valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a férfiak belemennek ebbe a számukra eleve vesztes szituációba, leginkább talán azért, mert ultimátumot kapnak, hogy vagy házasság, vagy megpattan valaki mással a barátnő. Más férfiak meg elfelejtik azt, hogy az a bűbájos lányka akit oltár elé vezetnek, nagyon rövid ideig lesz az, hamarosan teljes átalakuláson fog átesni, és bizony nem a javára, főleg ha jön a gyerek. De ugye akkor már késő, ugrott a fél vagyon, ha a férj ki akarna belőle szállni az "én nem ilyen lovat akartam" felismerés alapján. Ez a természet ocsmány trükkje a férfiakkal szemben, amire a törvények még alaposan rátesznek egy lapáttal. Konklúzió: Férfi csak akkor nyerhet, ha nem játszik...
2017. szept. 20. 13:58
 9/38 anonim ***** válasza:
55%

Little Duck

Elárulom neked, a nő szempontjából is abszolút természetellenes dolog;)

Nem arra vannak ők sem tervezve biológiailag, hogy egy férfi mellett éljék le az életüket, hiszen nem csak egy valakitől tudnak teherbe esni. A szerelem nevű erős érzelmi kötelék azért csak 1-1,5 évig tart, mert kb annyi időre van szükség egy gyermek fogantatásához és megszüléséhez.

Azért változnak meg, amikor ez elmúlik.

2017. szept. 20. 14:05
 10/38 A kérdező kommentje:

"A nagy hajcihőt egyébként is a nők akarják"

Nő vagyok, a hideg kiráz a nagy hajcihő gondolatától.

"az egész valójában a menyasszonyról szól, vőlegény csupán szükséges díszlet"

Voltál már esküvőn valaha, vagy csak filmekben láttad? Filmekben valóban így néz ki, hogy a menyasszony hercegnő, őt imádja mindenki.

A valóságban én akárhány esküvőn voltam eddig, mindegyik arról szólt, hogy a párt ünnepelték, mindkettőjüket.

Ha a valóságban is ezt látod, hogy a vőlegényre tojnak, akkor nagyon gáz ismerettségi köröd lehet.

"A férfi szempontjából meg abszolút természetellenes dolog a házasság, hiszen miért akarhatná egy férfi önként és dalolva igába hajtani fejét, amikor ez ellenkezik az alaptermészetével?"

Már akinek. Van, aki nem monogám, nincs ezzel a világon semmi probléma. Viszont van, aki az. Miért olyan elképzelhetetlen ez?

"ultimátumot kapnak, hogy vagy házasság, vagy megpattan valaki mással a barátnő"

Érdekes, én egy csomó nőt ismerek, akik nem akarnak házasságot, vagy egyenesen elítélik, vagy úgy vannak vele, hogy ha a pasi megkéri őket akkor igent mondanak, ha nem akkor meg úgy is teljesen boldogan elvannak. Édesanyámat is édesapám beszélte rá például, hogy házasodjanak, anya nem tartotta fontosnak.

"az a bűbájos lányka akit oltár elé vezetnek, nagyon rövid ideig lesz az, hamarosan teljes átalakuláson fog átesni, és bizony nem a javára, főleg ha jön a gyerek"

Na, vajon miért? Sokszor a pasi éli világát, amíg a nő meg otthon gügyög a gyerekkel, esetleg más anyukákkal beszélget arról, hogy kinek a porontya milyen állagút produkált a pelusba, nem csoda, ha így becsavarodnak. Ismerősi körben ahol a pasi ott volt a felesége mellett, és APAként funkcionált, nem csak megcsinálta a gyereket, ott boldog maradt a házasság gyerek után is. Nyilván ha a társad lelép otthonról a haverokkal, nem áll melletted, és minden rád szakad, akkor nem tudsz önfeledt, laza, és boldog lenni.

"akkor már késő, ugrott a fél vagyon"

A közös vagyon fele ugrik, ha az egyik fél lelép. Ez tökéletesen korrekt. Mi a probléma ezzel?

Köszi a választ, ment a zöld, pontosan ilyen hü-lye indokokra voltam kíváncsi.

2017. szept. 20. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!