Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szidják az oldalon sokan a házasságot úgy, hogy azt se tudják hogy mi az?
Sokan kapálóznak kézzel-lábbal, hogy a házasság mennyire rossz, meg szemét dolog, és indoknak olyan dolgokat hoznak fel, hogy az ember esze megáll, láthatóan az illető azt se tudja, miről szól a házasság, és mik a vonatkozó jogi következmények...
Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem, de ennek mi értelme, hogy valaki azt se tudja mi ez, de szidja mint a bokrot??
Ők a gagyi amerikai filmek alapján ítélnek meg egy komoly jogi témát? Vagy paranoiások? Vagy miért van ez?
"a szerelem nevű erős érzelmi kötelék azért csak 1-1,5 évig tart"
Egyrészt, én ennél jóval régebb óta vagyok szerelmes ugyanabba az egy emberbe (nyilván ha nem foglalkozok vele, akkor tényleg elmúlik nagyon hamar a szerelem, ezt nem tagadom), másrészt a házassághoz nem kell feltétlenül szerelem, legalábbis nem az a fajtája, ami a kapcsolat első 1-1,5 évében van. Az lótúró ahhoz képest, amilyen érzelmek lehetnek két ember között egy hosszú kapcsolatban.
Kérdésre válaszolva: Azért mert itt mindenki mindenben szakértő, hásasság témában pld: családjog, gyermeklélektan, szociológia, pszichológia. Ezekhez mindenki nagy szakértelemmel szól, anélkül hogy tisztában lennének bármivel is.
Ha olvassuk a mai társadalomtudósok írásait a házasság jogintézményéről akkor rögtön le lehet vágni a kérdésre a választ: soha nem volt ennyire szükség a házasság és a család intézményére mint napjainkban.
Én nem szidom, csak értelmét nem látom. Pontosabban, ha rosszindulatúan közeltem meg akkor naná, hogy van értelme, elég sok iparág épít a házasság-lakodalom-válás szentháromságra.
Ha jóindulatúan nézem akkor sincs értelme. Nincsenek már földbirtokosok meg hűbérurak, hogy a szövetséget házassággal pecsételjék meg.
Meg most mond meg, mitől különb a házasság, mint az élettársi kapcsolat? Mi változik a házasság után? Semmi. A vallási bla-bla pedig nem érv, mert az átlagember nem követi a vallásos dolgokat, így a papi locsogás is képmutatás.
A házasságnak nincs funkciója, az első szex bőven előtte történik, ahogy az összeköltözés is, így a nászéjszaka sem olyan nagy dolog már.
Engem a házasság a Sheldon Cooper-féle "baráti/lakótársi szerződés"-ekre emlékeztet. Értelmetlen, mivel nélküle is pont az lenne, mint vele. Csak sokaknál működik a "KELL, mert AZT MONDTÁK HOGY KELL". Meg "ez a szokás". Számomra ezek nem érvek.
Akkor továbbra is azt mondom, hogy elég alja ismerősi köröd van :D
Az én ismerőseim között minden gyerek hasonlít már baba korában az apjára, vagy egyik apai nagyszülőre (én pl az apai nagymamám mása vagyok)
Ha nem az ismerőseid köréből veszed az infót erről a "rengeteg" gyerekről, akkor tudnál linkelni egy valid forrást a dologról?
Nem hinném, hogy különb, mint egy élettársi kapcsolat, esetleg apróbb különbségek vannak. Igazság szerint én nem a házasságot akarom védeni vagy promózni, bár én házasságpárti vagyok, de tökéletesen elfogadom, hogy nem mindenki az.
Engem csak az piszkál, hogy sokan egyszerűen nem tudják, mi az, és úgy szólják le. Nem értem, hogy ez miért jó...
Gőzöm sincs az autókhoz, nem is járok abba a topicba észt osztani, érted :D
Értelek! Én is vagyok ellene, viszont mellette sem, amíg meg nem indokolja valaki, hogy miért is jó/előnyös dolog ez. Sajnos az érvek az általam már említett "mert kell" "mert ez a szokás" "mert az úgy jó" "mert a szomszédék is" jellegű sziporkák szoktak lenni, valódi érvet még nem hallottam mellette. Igaz ellene se nagyon.
Az értelmetlensége/szükségtelensége mellett viszont sok érv van.
15. Sokaknak a spirituális töltet miatt fontos. Nekem is. Tetszik, hogy van egy ceremónia, ahol törvény előtt kijelentem, hogy vele akarom leélni az életem. (nem a vallásira gondoltam, mert nem vagyok vallásos, épp ezért nem lesz templomim)
Az egyik előző baromi hosszú kommentre meg:
1. ha vki nem akar házasságot, akkor keressen olyan nőt, aki szintén nem akar. Rengeteg van. Csak épp akkor ugrik az ingyenpuni meg a házicseléd sokaknak, ill. fél, hogy nem talál jobb nőt. Normális esetben nem erőltetés (párom pl. azelőtt kérte meg, hogy én egyáltalán felhoztam volna neki, sőt akkor még nem is gondolkodtam rajta erősen, hogy hát, a közeljövőben meg kéne házasodni, csak majd). Revolvert senki nem tart a fejéhez. Ha a nő zsarolja, és ő nem akar házasodni vagy nem akkor, veheti szépen kalapját-kabátját is.
2. amint már korábban írtam, kétféle házisárkányosodás van. 1) aki már alapból ilyen típus, csak a férfin rózsaszín szemüveg van. Talán nem kéne meggondolatlanul házasodni, a másik ismerete nélkül sem, és azért sem, mert "hát nem biztos, hogy találok jobbat". Ill. ne olyat vegyünk alapnak, amikor meggondolatlanul házasodik vki. A házasságtól nem feltétlen sárkányosodik el a nő, csak jó nőt kell választani hozzá. 2) akkor biztos, hogy lepukkan, elsárkányosodik a nő, ha a férfi lassan minden házimunkát a nyakába tol, gyereknél nem segít be... nő akkor van emberek között, amikor lemegy a postára, és az a legérdekesebb dolog, ami történik vele, hogy a fia pocak helyett azt mondja, hogy pocok. Nincs semmi szabadideje, mert a pasas hazajön, ledobja magát a tv elé, és nézi a focit, és semmit nem csinál, mert a házimunka a nő dolga, vagy heti 7 napból 5öt haverokkal tölt. Akkor, ha a kedves megbeszélés nem hat, akkor jön a sárkányodás, hogy "Nem mész te el ma este inni, kell itthon segítség"
3. Ha a pasas egy balek, és nincs tisztában a jogaival, akkor van az, hogy teljesen megkopasztják. Ha a közös vagyonból akar többet, mert 20e-vel többet keres, akkor írasson szerződést, ha annyira akar
18. vagyok
És azzal egyáltalán nincs bajom, ha vki elmondja, hogy ő nem akar házasodni, mert 1) természetellenesnek tartja, 2) nem látja hasznát vagy értelmét, 3) rossz példákat lát, 4) csalódott már nőkben/férfiakban.
A gáz az, amikor ezt nem vállalja fel vki, és bullshitel arról, hogy miért. Ezt főleg azoknál a paliknál szoktam észrevenni, aki titkolt!!! házasságellenesként olyan nővel él, aki szeretne házasságot (magyarul a nő erről nem tud, mert a pasi kummant)... vagy olyanoknál, akik most épp elvannak az adott nő mellett, és jó, hogy van szex meg előrébb van plusz 1 fizuval, esetleg mossák az ingét, de nem annyira szerelmes a nőbe, hogy feleségül vegye... de azért hülyíti. A maradék még az, akinek még láthatáron sincs egy kapcsolat, mert nyomi, és ez persze a nők hibája, és mindent a nőkre kell kenni...
Ilyenkor szoktak ezek jönni, hogy "a nő lepukkan", "a nő menyasszörny lesz és túlszervezi az esküvőt" (akkor talán nem olyan nővel kellene lenni, mert az a nő az élet más területén is egy irányításmániás), "az esküvő drága", "a nő A TELJES VAGYONOMBÓL kiforgat, és mehetek majd csövesnek".
Abszolút monogám kapcsolat és házasság párti vagyok. Ennek ellenére én is írtam már olyan választ, amiben "ellene vagyok", maga a kérdés tulajdonságai miatt. Például volt olyan kérdés, hogy "vajon a házasságtól rendbe jönne a kapcsolatunk?" vagy valami hasonló. Basszus nem... ha a kapcsolatotok egy nagy szerencsétlenség, akkor szakítsatok ne házasodjatok.
Meg az ilyen eljegyzés sürgetős kérdéseket sem szeretem. Annyira sajnálom, hogy a házasság már ilyen semmitmondó dolog lett.. Fél év kapcsolat után már jegyben járnak, rá pár hónappal lagzi, utána meg 1-2 éven belül elválnak. Én azt látnám szivesen, ha a házasság tényleg a komoly, elkötelezett kapcsolat jele lenne, nem pedig azé, hogy szülinapja volt a csajnak, a pasinak meg nem volt ajándékötlete ezért megkérte a kezét... Remélem értitek mire gondolok. Ebben a formában, ahogy mostanában a korosztályomon belül házasodnak egyesek, én sem támogatom a házasságot.
Illetve azzal a nézettel is tudok azonosulni, hogy csak egy darab papír. Tulajdonképpen maga a párkapcsolat tényleg nem lesz jobb vagy rosszabb tőle, de szerintem akkor is egy nagyon mély üzenetű dolog, és nagy elköteleződés (jó esetben). Már csak azért is, mert szerintem senki nem akar évekig pereskedni egy válás után. Tehát ha nem hiszem, hogy ő az igazi, akkor nem megyek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!