Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért szidják az oldalon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szidják az oldalon sokan a házasságot úgy, hogy azt se tudják hogy mi az?

Figyelt kérdés

Sokan kapálóznak kézzel-lábbal, hogy a házasság mennyire rossz, meg szemét dolog, és indoknak olyan dolgokat hoznak fel, hogy az ember esze megáll, láthatóan az illető azt se tudja, miről szól a házasság, és mik a vonatkozó jogi következmények...

Félreértés ne essék, aki tisztában van mindennel, és úgy mondja, hogy neki ez nem kell, annak a véleményét maximálisan tisztelem, de ennek mi értelme, hogy valaki azt se tudja mi ez, de szidja mint a bokrot??

Ők a gagyi amerikai filmek alapján ítélnek meg egy komoly jogi témát? Vagy paranoiások? Vagy miért van ez?

2017. szept. 20. 13:33
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Persze, nem kell mindenáron házasodni, nagyon sok embernek nem való, ezzel nincs semmi gond.

Azt nem értem, hogy gyökér kifogásokat minek kell gyártani, amiknek semmi valóságalapjuk nincs.

2017. szept. 20. 15:56
 22/38 anonim ***** válasza:

Nem olyan biztos egyébként, hogy nincs alapja. Lehet, hogy ők ilyen példát láttak csak. Pont a mai komolytalan házasságok miatt. Vagy ha belegondolsz a mai fiatalok nagyrészének elváltak a szülei. Persze baromi korlátolt gondolkodásra vall, hogy két ember hülyeségét leáltalánosítja az összes házasságra, de ha előtte csak ilyen példa van, akkor valamilyen szinten érthető. Én is tudok pár olyat, ahol a feleség elszórta az összes pénzüket (még a gyereknek félrerakott pénzt is). De szerintem ez megint csak 2 ember baromsága, nem a házasság "hibája". Ha nem lettek volna házasok, akkor is ugyan ez lett volna.

Illetve például ez, hogy drága ez is relatív. Nekem mondjuk nem lenne drága, aki minimálbérből él, vagy garasoskodó, annak lehet hogy az. Én kevés esküvőn voltam, ahol 1 millió alatt megúszták a dolgot. De szerintem ennyit megér a kapcsolatom "ünneplése" meg az életünk egybekötése. Falusi lány vagyok, nekem a legzi élőzenés, pörköltes stb. Nem azért, mert társadalmi elvárások meg ismerősök lenyűgözése stb, hanem mert nekem így tetszik.

2017. szept. 20. 16:15
 23/38 anonim ***** válasza:
22-es, de nem az esküvőre mondják, hogy drága, hanem a házasságra. Az meg bullshit, mert lehet 2 tanúval is esküdni a városházán. Ha hozzáteszi, hogy azért, mert az asszony dáridós lagzit akar, akkor elhiszem. Vagy hogy az anyja akkor kitagadná. De azt, hogy a házasság drága... tudja, kit hülyítsen.
2017. szept. 20. 16:17
 24/38 A kérdező kommentje:

Köszi.

A buli nyilván drága, de az egyéni preferencia, meg pontosan ugyanannyi pénzt el lehet költeni egy sima bulira is, esküvő nélkül. A házasságkötés maga tudtommal ingyenes a városházán 2 tanúval. Az, hogy ki milyen körítést akar magának, az megint nem a házasság intézményének a hibája.

2017. szept. 20. 16:24
 25/38 anonim ***** válasza:

Nagyapám ès nagyanyám "vagyona" 18 Ft volt mikor összeházasodtak a hatvanas èvek elejèn. A lagzijuk is elèg szegènyes volt, 8 ember, egy olcsóbb vacsora, pár sör ès ennyi volt. Akkor ennyit tudtak megfizetni. Viszont a 10.èvfordulójuk volt az ami másoknál a lagzi. Akkor már telt rá.

2017. szept. 20. 17:49
 26/38 anonim ***** válasza:
63%

Azért szídják tudatlanul, mert ez a divat:)Hogy egészen egyszerűen fogalmazzam meg. Ettől érzik menőnek magukat, hogy ők marha haladó szelleműek nem házasodnak, zabigyerekeket csinálnak, és élvezik a szabadságukat.

Teljesen igazad van. A legtöbben csak kifogásokat keresnek. A legröhejesebb az a szöveg, hogy a házasság csak egy darab papír. Amikor az értelmes, és kicsit is intelligens ember tudja, hogy ennél jóval több. Mivel, ha aláírod, annak következményei vannak. Sokan fosnak ettől de ezt azért nem vallanák be, inkább kifogásokat gyártanak.

Ilyen az is, hogy drága az esküvő. Nem drága, csak akkor, ha puccparádét rendezel. Ez meg egyrészt saját döntés, másrészt nem kötelező.

A vagyont is nevetséges félteni, írhatnak házassági szerződést, a házasságkötés előtti vagyon meg úgy sem lesz közös soha. Az örökség sem.

Szóval főleg csak mellébeszélés van. Ha valaki nem tartja fontosnak, lusta egy kéttanús esküvőt is megszervezni, az megint más téma, de akkor ő nem is keres nevetséges és valótlan kifogásokat.

2017. szept. 20. 18:21
 27/38 anonim ***** válasza:
82%

Ha két ember úgy gondolja hogy az életüket együtt élik le, kitartanak a másik mellett jóban rosszban, és hűségesek lesznek egymáshoz akkor ez az egyetlen forma arra hogy az akaratukat, szándékukat szentesítsék.

Minden más esetben nincs értelme a házasságnak.

Csak zárójelben mondom: Elnézem a lakóparkban a kutyás, macskás kiöregedett szingli nőket, illetve a kocsmában naphosszat ücsörgő szebb napokat látott agglegényeket, akik már a kutyának sem kellenek (illetve annak igen). Nagyon jó a függetlenség, szabadság, szabadosság, de egyszer eljön az az idő amikor valaki arra ébred hogy már nem érdekel a teste senkit sem és tök egyedül van.

2017. szept. 20. 23:32
 28/38 anonim ***** válasza:
82%

Illetve elnézem azokat az öregeket akik kéz a kézben sétálnak, kitalálják egymás gondolatait, érzelmeit, és sugárzik róluk az egymás iránti szeretet és összetartozás.

Azért óriási a kontraszt ... nem?

2017. szept. 20. 23:35
 29/38 anonim ***** válasza:
Azért van ez, mert az emberek döntő többsége nem gondolkozik. Ráadásul azt hiszik sokan, hogy egy házasság annyi, hogy aláírjuk a papírt, majd bulizunk. Valójában, ha jól csinálják, a házasság egy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtő gazdasági szövetség. Ketten nem egyszerűbb a megkeresett pénzt befektetni, mint egyedül? De, nyilván. Csak sok ember szerelmes a saját egójába, és nem tud közösséget vállalni, a másikat segítve élni.
2017. szept. 21. 11:15
 30/38 anonim ***** válasza:

Élettársi viszonyban ugyanúgy megvan a vagyonközösség, ha a felek között megvan a szerelem/lelki társ viszony. Csak annyi, hogy nincs hozzá ez a körítés, illetve szakításkor nem kezdődik el a "válás" nevű ökölharc ahol jól csak a két ügyvéd jár.

2017. szept. 21. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!