Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nők miért erőltetik annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők miért erőltetik annyira az eljegyzést, házasságot?

Figyelt kérdés
Szerintem ha egy kapcsolat jól működik, akkor mindez csak felesleges formalitás, de persze mindenki másképp látja ezt. Én azt tapasztalom, hogy többnyire mindig a nők vannak azon, hogy mielőbb megtörténjen az eljegyzés, mintha ezzel úgymond beakarnák biztosítani magukat a férfi mellett. Ismerek olyan párt is, akik emiatt mentek külön. A lány addig szekálta a srácot, míg az beleunt és szakítás lett a vége. Ha egy kapcsolat alapesetben jól működik akkor miért fontos a nőknek ez "lepapirozós" része? Anélkül nem boldogok a párjukkal?

2017. okt. 5. 12:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Számomra azért fontos mert ahogy írták ez egy sokkal erősebb kötelék. Egy házasságot (jó esetben) nem rúgunk föl csak úgy azért mert olyan kedvünk van. Persze ettől még tény hogy rengeteg a válás.

Az szerintem butaság ha egy két éves kapcsolatban olykor együttélés nélkül házasodnak emberek de ha 5-6 éve elvagytok együtt megvan a szeretet és a tisztelet egymás iránt már nem fogtok csak úgy elhidegülni egymástól (persze ha tesztek is az ügyért és nem csak bele ül az ember hogy hisz már házas mit teperjen) nem múlik el a fellángolás hisz ilyen sokáig nem is tart hogy úgy fogalmazzunk már elmúlt mire a házasság jön. Viszont a házasság egy olyan kötelék amire már szívesen vállalok gyereket amiben biztonságban érzem magam. És maga a gesztus is megtisztelő hogy az adott férfi tart annyira fontosnak hogy elvegyen.

2017. okt. 5. 13:51
 12/35 anonim ***** válasza:
86%
Engem nem erdekelnek a papirok olyan ertelemben, hogy nem fogom tobbnek erezni magamat attol. Viszont gyerek nem szuletik amig nem vagyunk hazasok. Kesz, pont.
2017. okt. 5. 14:01
 13/35 anonim ***** válasza:
56%

"csak úgy egyszerűen elmúlik a fellángolás"

.......és? Ez miért is baj? Ettől miért kéne szétmenni?

2017. okt. 5. 14:19
 14/35 anonim ***** válasza:
30%

"Viszont gyerek nem szuletik amig nem vagyunk hazasok. Kesz, pont."

Mert a gyerek összetartja a házasságot? Nem.

Szerintem az a gáz, amikor a nő akar házasodni, és mégis a férfitól várja, hogy kezdeményezze ezt.

2017. okt. 5. 15:01
 15/35 anonim ***** válasza:
29%
14# Nem, de a gyerek miatt kiesek X idore abbol, hogy penzt keressek. Egy esetleges valas eseten hazassag utan megkapom, ami jar es nem ugy nez majd ki a dolog, hogy a pasi felrerakott, o kereste a tobb penzt mert en csak otthon babaztam, o is viszi el a tobb penzt, nekem meg kiszurja a szemem talan par tizezer ft gyerektartassal, a tobbit oldjam meg.
2017. okt. 5. 15:03
 16/35 anonim ***** válasza:
80%

A házasság egy jogi dolog és vannak gazdasági előnyei.

Pl. nem örököl, özvegyi nyugdíjat nem kap, halál esetén haszonlélvezet a közösen lakott ingatlanra nincs, vagyis mehet az utcára, ha az elhúnyt ingatlanában laktak, nem egymás családtagjai, közösen nem fogadhatnak örökbe gyereket....

2017. okt. 5. 15:47
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából egyet értek az előttem szólókkal, szerintem is az egymás melletti elköteleződés stb a lényege.

Elvileg. Viszont sajnos ma már, amikor 3 hónap után jegyben járnak, valahogy nem tudok így nézni a házasságra.. Nagyon sokszor ettől várják a megoldást a kapcsolati problémákra, vagy így próbálják magukhoz láncolni a másikat. Meg akkora jelentőséget kapott már most, hogy ki lehet rakni a facebookra, hogy "juujj de romcsikahh eljegyzett az xy örökké veled szerelmem".. 2 hónap múlva meg szétmennek. Engem mindig úgy felidegesítenek az ilyenek. Szerintem annyira szép dolog, mikor leélünk egymás mellett 3-5 évet, és eldöntjük, hogy mostmár végleg együtt akarunk maradni, ezért összeházasodunk. Persze maga a papír nem számít, hiszen enélkül is együtt maradnánk, de akkor is nagyon szép gesztus és az elköteleződés jele (kellen, hogy legyen).

2017. okt. 5. 16:06
 18/35 anonim ***** válasza:
93%

Én sem szülnék házasságon kívül.

A keresetem többszöröse a magyar átlagnak, és ugyan a háztartási munkát, gyereknevelést beleszámítják együttélés esetén is a a hozzáadott értékhez, de közelről sem olyan mértékben, mintha dolgoztam volna az gyerekekkel való otthonlét helyett, mikozben az élettársam gyüjtögeti a kis magánvagyonát.

Hát köszönöm szépen, nem akarom megszívni.

2017. okt. 5. 16:11
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva: ha erőltetni kell a házasságot, az már rég rossz. Csak akkor érdemes belevágni, ha mind a két fél akarja. A gyors eljegyzést értelmetlennek tartom. Sőt, amíg tart a nagy lángolás, addig egyáltalán nem érdemes eljegyzèsen gondolkodni. Amikor lecsillapodtak a hormonok, tisztán látod a másik hibáit, el tudod dönteni, hogy ezekkel együtt tudsz-e élni. Ha igen, akkor mehet az eljegyzés meg a házassàg. Nekem nem is annyira a papír volt a fontos. Hanem az esküvő, mint esemény. Jó volt kèszülni rá. Az esküvőszervezés remek főpróba házasság előtt. Kiderül, hogy képes vagy-e a pároddal egy csapatként, egy célért dolgozni. Jó volt megélni az esküvőt. És jó rá visszagondolni. A 8as hozzászólásra reagálva: az esküvőn nem azt ígéred meg,hogy mindig imádni fogod a másikat.Hanem azt, hogy akkor is vele maradsz, amikor épp gyűlölöd. Ès együtt megoldjátok az olyan problémákat, mint a szerelem elmúlása, elhidegülés. (Mellesleg ezek a problémák nem hirtelen történnek. Az elhidegülés hosszú folyamat).
2017. okt. 5. 16:52
 20/35 anonim ***** válasza:
19%
Jó cucc, elvetetik magukat, másfél év múlva elmennek valami fiatalabb bikával, és apuci nehezen megkeresett vagyonának jó nagy része is repül velük, amiért a legtöbb esetben egy szalmaszálat nem tettek keresztbe. Gyakorlatilag egy biztosítás, amiből mindenhogy a nő jön ki jól.
2017. okt. 5. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!