Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Meddig tatható fenn a monogámia?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tatható fenn a monogámia?

Figyelt kérdés

Engem mostanában ez a kérdés foglakoztat a legjobban. 8 éve monogám kapcsolatban élek, de nem vagyok benne biztos hogy nem fogok félre lépni.... Tudom "ringó szilva" vagyok.... Oké, legyek az. DE mi van akkor ha történetesen én megteszek mindent annak érdekében hogy működjön a házasságom de a másik fél el van kényelmesedve?! Nincs kedve fogyni, szőrteleníteni, szexelni, programokon részt venni, családi életet élni? Oké, elválok.... Mi a garancia rá hogy a következő ember jobb lesz? Így megpróbálok "alkalmazkodni" vezetem a háztartást, dolgozom, gyereket nevelek... Cserébe biztonságban vagyok, jó anyagi háttérrel, "családdal"..... De nekem hiányzik "az".

Akik "ringózni" jönnek, kérem kíméljenek, én tudom hogy az vagyok.... Nem kell 20x elmondani jó?

Tanácsokat várok, tapasztalatokat, hogy tudták megoldani az életüket akik ilyen problémákkal küzdöttek....

2015. máj. 6. 10:16
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
32%
Minden kapcsolatomban hűséges voltam,egy-egy kivételével,mindig azon morfondíroztam mi helyes mi nem,hogy kellene viselkednem.Ahogy idősebb leszek,ez kezd átalakulni.Nincs bűntudatom,nem lenne ha félrelépnék egyszer az újdonság varázsa miatt.Amit már megtettem,és nem bánom.Akkor nekem arra a szenvedélyre volt szükségem,és kész.Nem is gondolkozok ezen.Egy életem van,nem érzem ezt árulásnak,én akarom eldönteni hogy mit szeretnék és hogyan.Ettől még szeretem a páromat,és nem ilyeneken jár az agyam,néha belefér.
2015. máj. 6. 16:11
 32/44 anonim ***** válasza:
82%

Bocsi, hogy nem olvastam végig a válaszokat.

Kérdező, a monogámia addig tartható fenn, amíg

1: be nem nő a fejed lágy

vagy

2: amíg nem találkozol VELE.

3: amíg mindkét fél megtesz mindent a kapcsolatért

4: ha fiatalon is gondot okozott az ismerkedés, és ezt a nyavalyás egyetlen kapcsolatot is véres verítékkel sikerült összehozni

Az első verzióhoz némi magyarázat: Fiatalon mindenki idealista. A holtomiglan valóban azt is jelenti, és a megcsalás halálos bűnnek tekintendő. 35 körül benő a fejünk lágya, és nem minden fekete, vagy fehér. Erről 3 regényt megtöltő anyagot lehetne összehozni, itt most hadd ne merüljek bele ennyire.

Második verzió: Kérdésedből ítélve nem azzal a férfival élsz, akivel kellene. Hogy pontosabban fejezzem ki magam, nem is vele, hanem mellette élsz. Van valakid, aki nincs. Innentől kezdve pedig nem vagy vak, és ha utadba akad valaki, aki mellett valóban nőnek érzed magad...

Harmadik verzió: A megcsalások többségében vastagon benne van a megcsalt fél keze is! Mert kevés! Mert nem tesz meg mindent a kapcsolatért. Mert beletesped a házasságba, és ölbe tett kézzel hátradől, mint akinek ezzel semmi dolga többé Kérdésedből ítélve a párod nem tesz meg mindent, csak te. Ezzel borítékolható, hogy hamarosan vége lesz.

A negyediket nincs miért ragozzam. :))

2015. máj. 6. 16:48
 33/44 anonim ***** válasza:
55%
Mikor talizunk? Amúgy nem vagy ringló. Senkinek nem könnyű. A házasság, és az élet is tehertétel, egy nagy küzdelem. Gyerekként azt hiszi az ember, hogy milyen könnyű a felnőtteknek. Stb.
2015. máj. 6. 17:59
 34/44 A kérdező kommentje:

32-es. Tudod sokszor én is ezt érzem hogy a párom nem az igazi.... De miért van ez hogy gyerek meg közös élet felépítése után történik ez??? Felépítettünk együtt mindent erre most minden összedől.... Ő miért nem aggódik hogy nekem lehet más??

Amúgy köszönöm mindenkinek, néhányotok válaszán komolyan elgondolkodtam, jó hogy kiírtam a kérdésem :)

2015. máj. 6. 19:24
 35/44 A kérdező kommentje:
33-as. Igen, úgy látom tényleg nem könnyű.....
2015. máj. 6. 19:26
 36/44 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem a lakosság 70%-a megcsalta már a párját. Rejtett dolog. Nem mondják el, mert szeretik a párjukat, meg félnek a felépített dolgok elvesztésétől.

Szereted még a férjed, vagy nyűg a hátadon?

Csak külső szexet akarsz, vagy érzelmileg is kihült a dolog.

Lehet csak annyi van h idővel csökken a pasik tesztoszteronja...iszik sok sört? Az alkohol piszkosul nyomja le a nemi vágyat...

Van a kapcsolat érdeke, és van a saját érdek!

Kapcsolat érdeke, h építsük, összedolgozzunk, áldozatokat hozzunk.

A saját érdek, rövid az élet, használjuk ki, tegyük minél szinesebbé...

Amikor az egyén érdek újdonságra vágyik akkor jön elő millió kapcsolatban az h megcsalás. Kettős én. nem tudja nem fáj. Nem létezik, ha nem tud róla.

Vallási szempontból az ördög kísért, mindenféle édes gondolattal amire vágysz...lehet h megteszed közben meg szép lassan eltávolodsz a társadtól és így teszi tönkre a gonosz a kapcsolatot.

Ha te csalod meg akkor "neked jár" miért ne..

ha téged csalnak meg akkor szemétség patkányság..

Az emberek nagy része nem monogám! Több valaki vonzó, érdekes, szimpatikus számunkra. Több valakivel tudunk egy hullámhosszon lenni.

A Monogámiát az egyház erőltette rá az emberekre, mégpedig a vagyon és a gyerekfelnevelés miatt!!!!!

Régi időkben amikor túlélés múlt azon h a férfi és a nő munkamegosztott, pénzszerzés, háztartás, gyereknevelés akkor csak így maradhatott együtt a vagyon, meg a gyerek felnevelve.

Ha nem lett volna elvárás a hűség akkor a családba születtek volna törvénytelen gyerekek is, és azt a családfentartó apa nem bírta volna, h a más kölkét az ő pénzéből etessék, meg az örökölje a vagyont. Erre kitalálták a monogámiát a nőknek, a pasik meg stikába csajozhattak, mert az olyan" férfias"

Ha nő meg a vágyai után akkor arra rányomják a bélyeget h örömlány .Manipuláció. Ezért megy titokban

Megcsalás viszont van sokféle!

Van az ilyen amikor kellemes kapcsolat , szeretik egymást, de vmi hiányzik,

Van amikor minden oké, de hajtja a vérük..

Van amikor bosszúból..

Van amikor mert már nem szeretik egymást, szaítást meg nem merik kezdeményezni..

A monogámia nem az egyén fejlődését szolgálja, mert zárt rendszer, a monogámia a kapcsolatot mint egységet védi , az elcsábulástól, széthullástól.

2015. máj. 7. 01:21
 37/44 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Inkább nyűg már nekem a férjem....

Igen, sörözik, borozik stb....de nem vészes.

2015. máj. 7. 09:22
 38/44 anonim ***** válasza:
72%

Nem hát! Itt sírnak, hogy mikor lesz már párjuk. Ha lesz, akkor utána egyre több lehetősége lesz az embernek. (Nekem úgy kell menekülnöm.) Ha van párja az embernek, akkor azon gondolkodik, hogy biztos ő-e az igazi. Mondjuk megcsalja, hajnalban forgolódik, látja a párja alszik. Akkor az lesz, hogy nem is érdemel meg. Nem mindenki alkalmas félrelépni, mert nem tudja feldolgozni, csak egy gátlástalan ember. Szerintem nincs olyan, hogy igazi, mindenkinek nehéz, legfeljebb nem mutatja kifelé. Te legalább érdeklődsz. Biztos a férjed sem úgy tervezte, hogy majd piás lesz, de "megfáradnak a legkülönbek is".

A nők erősebbek, több bennük a tartás, a férfi hamarabb elhagyja magát (ahogy én látom). Ölellek.

2015. máj. 7. 09:51
 39/44 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó :)

Változó hogy hogy iszik, van hogy 1 hétig semmi, aztán esténként 2 doboz sör, hétvégén van hogy berúg, de hétvégén amúgy sincs együtt a család legtöbbször....

Nagyon elgondolkodtató amiket írtok.

2015. máj. 7. 11:33
 40/44 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tudom ki pontoz megint lefelé, én nem az biztos.
2015. máj. 7. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!