Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok túl követelőző?
27 éves gyereket nem tudsz megnevelni, főleg, ha úgy, hogy végül mindig kizsarolja, mai neki "jár" - pont egy 5 éves szintje.
Férfiként én is utálom, ha dicsérnek, hogy "segítek" az asszonynak, csinálom, ami éppen szükséges, az egyik kicsinkhez is én keltem minden nap 4-kor, valahogy az alakult ki.
Nem tartanám fent ezt a házasságot, ahogy az egyik megjegyzésedben írtad, hiányzik részéről a megbecsülés és a tisztelet, - ezen meg semmi gépvásárlás nem segít.
2 dolgot biztos utalnak a pasik:
1. ha parancs szerint ki van osztva nekik, hogy mit kell csinalniuk
2. ha az asszony/baratno elkezd pampogni, hogy miert nem csinalta mar meg
En a helyedben a következöket tennem:
- ird ossze egy lapra, hogy az otthoni teendokbol Te mit csinalsz es hogy o mit csinal
- uljetek le beszelgeni es rogton az elejen mondd azt neki, hogy "Figyu, nem akarok tobbe hazisarkany lenni, aki allandoan azzal cseszeget, hogy csinald mar meg a dolgodat, ugyhogy valtoztassunk a felosztason. Nem az anyad vagyok, hanem a parod."
- told a kepebe a papirlapot, hatha a lista majd egy kicsit eszhez teriti
- mondd meg neki, hogy legyszi valasszon mast a papirrol, mert szemmel lathatolag a mosogatas nem neki valo es hogy mennyire undorito mar az orakig tarto kajaszag meg a totalisan beleszaradt kajamaradek
- mindezt teljes nyugalommal, barmifele tamadas es veszekedes nelkul. Ajanld neki inkabb a porszivozast, portorlest, agynemuhuzast, szemetkivitelt, amiket 1-2 napos hataridon belul meg lehet csinalni vagy kituzol egy napot a heten, amikor ezeket csinalja meg.
Ha pedig nem hajlando valtoztatni, ime par csel:
- az elejen probald humorral kezelni a dolgokat, pl. volt hogy mar eros celzaskepp elovettem a porszivot, megalltam mellette amig gepezett es elkezdtem vigyorogva bokodni a cso vegevel. :D Erre elkezdett rohogni es mondta, "jolvan banyek, felporszivozok". De ezt nyilvan nem mindenkivel lehet eljatszani.
- agresszivabb, de hatasos megoldas: ha nem pakol el, fogd az osszes cuccat, amikor rendet raksz es rakd oda, ahova ulni szokott. Ugyanezt eljatszhatod a porszivoval (mosatlan edennyel ez nehez. :D). Ha lesöpri, rakd vissza kesobb csendben, veszekedes nelkul.
- ha kitör köztetek a haboru, akkor onnantol kezdve csak maganak moss es fözz, szard le hogy mit csinal. Ha addig szavakkal nem ertel el semmit, akkor kesobb sem fogsz.
Egyet viszont tarts eszben: a veszekedes, panaszkodas es pampogas csak ront a helyzeten! Azt kell felismerie, hogy nelkuled egy elveszett kisfiu lenne tiszta gatya meg elelem nelkul. Te meg felejtsd el, hogy csicska vagy es mutasd meg hogy a haztartasban Te vagy az alfa nösteny. :) Ha pedig elvegzi a dolgat, menj oda, koszond meg, mosolyogj ra es nyomj egy puszit az arcara. Sok sikert!
figyelj nekde van egy cuki kisbabád, nem kell több
ez a pasi életképtelen, ennyi
Köszi a tanácsokat! Igazából mindenkinek teljesen igaza van, hogy én rontottam el a helyzetet és hozzá szoktattam. Ilyet nem szabad csinálni.
A kedveskedő, viccelődős próbálkozásokon már sokszorosan túl vagyok. A feladatlista is megvolt már, de mást nem akar választani.
A legjobb megoldás a mi helyzetünkre (és az egyetlen, amit még nem próbáltam), az az, hogy mától addig semmi házimunkát nem fogok végezni, amíg rá nem kényszerül és meg nem tapasztalja, hogy mi mindent csinálok én egyedül. Nem fogok semmit megcsinálni! Sokszor mondtam már neki, hogy "majd, ha egyszer meghalok, akkor rájössz, hogy mennyi mindent a segged alá tettem". Na, majd most akkor eljátsszuk úgy 1 hónapig, hogy nem vagyok és nincs, aki pizsit hajtogat, porszívózik, port töröl, éjjel sütit süt, mos, vasal és hasonlók. Rohadt nehéz lesz megállni, mert rendmániás vagyok, de esküszöm, nem fogom még a szemetet se levinni. Majd rájön...
Nagyon irigylem azokat, akiknek nem ilyen a párjuk. Ez nem normális viselkedés. Én senkitől nem várom el, hogy alám pakolja a dolgokat és kiszolgáljon. Ha lenne is, aki önzetlenül megtenné, akkor se használnám ki.
Ha már így véded, akkor szagold, amit szakítottál.
Az élet más területein lehet rá számítani? ÉS? Az életed több mint felét otthon fogod leélni vele, egyik átkozott házimunkával a másik után. Ennél még egyedül élni is jobb, mert akkor legalább nincs ott a teszetosza szerencsétlen, akit körbe kell takarítani, akit etetni kell, akire mosni kell, aki után pakolni kell, aki semmit sem talál és a kezébe kell adni, aki lomot, koszt csinál!
Vagy keressen annyit, hogy fizessen egy takarítónőt, aki levesz a válladról terhet, vagy fogja be a pofáját, és csinálja ő is, magad uram, ha szolgád nincsen!
figyelj akkor nem hord majd alsót és pizzát rendel
aztán egy hónap múlva te kaparod a ganét mindenhonnan.
én biztos otthagynám
Oké, értelek Benneteket, de akkor sem hiszem, hogy minden esetben a szakítás a megoldás. Mindenkinek vannak hibái. Ha igazán szeret, akkor hajlandó értem megváltozni ebben a jóformán jelentéktelen dologban. Csak azt kell kitalálni, hogy mivel tudom rádöbbenteni, hogy ha nem változik, akkor lelépek.
Nem azt mondom, hogy életem végéig cselédkedni akarok, hanem azt, hogy valahogy rá akarom őt döbbenteni arra, hogy ez nem normális, nem természetes és nem elvárható dolog, hogy lenyelem a lustaságát és ha nem változik, AKKOR ELHAGYOM.
pff bocs de nagyon h.lye vagy
változzon? oké. de miért? eddig keltél 5kor éjfékor sütike meg amit akar, most a te "hisztid" miatt változzon? nem fog. tuti!
eddig miért tűrted? nem hiszem, hogy ez esküvő előtt az összköltözéskor nem derült ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!