Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok túl követelőző?
Nem lehet mást kitalálni esetleg? Mondjuk nem a mosogatásban segitene hanem egy olyan dolog amit szivesen megcsinál.
Nem az hogy az ő partjat fogom de ha ezen megy a veszekedés és evek ota nem segit ebben akkor nem ér annyit az egesz. Lehet porszívózás jobban tetszene neki vagy nem tudom tenyleg.
Kérdezd meg, melyik házimunkát vállalná el szívesen? Enyém se mosogat, viszont szívesen porszívózik, mos fel, rámol el. Ha megkérem, szívesen megfőz (néhany dolgot tud, de azt finoman).
De portörlésre, mosogatásra, kádsúrolásra, csempetörlésre már külön rá kéne vennem. Mi ebben a munkamegosztásban állapodtunk meg közösen annak idején. És ezért is vettünk mosogatógépet. M7ndketten utálunk mosogatni. Én is, nem csak ő.
"segitene"
Nem segíteni kell, hanem csinálni.
Vagy szállodában van?
Általában akkor teljesen eredménytelen minden kérés és követelőzés, ha a másik nem partnerként volt kezelve, hanem meg lett neki mondva, hogy mit csináljon, vagy akna módszerekkel lett rábeszélve, hogy ő azt "akarja" választani. Ha nincs beleszólása, csak ki lett neki adva, akkor miért érezne késztetést, motviációt arra, hogy megcsináljon valamit, amit eszébe se lenne amúgy? Adni kell neki választási lehetőséget.
Szívem, úgy látom, hogy a mosogatás nem működik. Belefáradtam a folyamatos emlékeztetésbe és veszekedésbe, de szeretném, ha valami terhet levennél a vállamról mindenképpen. Mi az, amit szívesebben csinálnál?
Ha a mosogatást azért toldtad rá, mert utálod, de ezek szerint ő is utálja, akkor meg spóroljatok össze egy mosogatógépre.
A "segíteni" szót én is gyűlölöm.
Ha mindketten dolgoztok, akkor miért a te felelősséged a házimunka, és neki miért csak segítenie kell ebben???
Felezzétek, majd visszasírja a mosogatást.
A mosogatast o valasztotta, mindig hangoztatja, hogy az az o feladata. Ha latja, hogy szo nelkul neki allok en mosogatni, akkor azt mondja, hogy hagyjam, majd o HOLNAP megcsinalja. Csak hogy kiprobLtam mar a holnapot es tudom, hogy a holnapbol is holnap lesz :(
Rettenetesen bant a dolog, nem konkretan a mosatlan jelenlete, hanem az, hogy hiaba sorolom fel neki, hogy en mi mindent csinalok, egyszeruen nem veszi eszre, nem erti meg, hogy cseled vagyok itthon. Semmi mast nem tudok rabizni.
Porszivozas/portorles: nem, mert porallergias
Mosas: nem, mert sehogy se tudom megtanitani neki, hogy milyen ruhakat lehet egybemosni es melyikhez milyen mososzer szukseges. A teregetes neki annyi, hogy kirazatlanul, osszegyurve radobalja a szaritora a cuccokat.
Vasalas: szimplan nem hajlando megcsinalni, inkabb felveszi az inget is gyurotten
Fozes: neha szokott, de azert is megszol sokszor, hogy milyen mar, hogy a ferfi foz...
Rendrakas: fingja nincs, hogy mi/hova valo! Az alsogatyain kivul semmit nem tud, hogy hol van +szerinte minden jo helyen van ott, ahol van.
Minden szombaton nagytakaritok es mig en egy delelott alatt a porszivozastol a portorlesig, wc pucolasig mindent megcsinalok, addig o elmosogat par dolgot, mert annyira lassu. Utana meg hallgatom, hogy milyen faradt, mert egesz delelott mosogatott.
Nem tudom mar, hogy mit csinaljak vele! Probaltam azt is, hogy sz@rtam bele, hagytam, hogy putriva valjon a lakas, de fel se tunt neki. Bezzeg, amikor elfogynak az alsogatyak, akkor a szememre hanyja, hogy mikor akarok mosni! Legutobb megmondtam neki, hogy ahhoz nem kell doktoratus, hogy berakna az alsogatyakat a mosogepbe, mire azt mondta, hogy az nem az o dolga....
Hogyan ertessem meg vele, hogy egy all inclusive szallodaban lakik es en vagyok a szobalany napi 8 ora munka mellett?? Most azzal jon, hogy 2 hete folyton tulorazik es legyek mar megerto, hagyjam beken. En meg tavaly egesz evben, minden aldott nap 2-3 orakat tuloraztam, megis rend volt, tisztasag es mosott ruhak. Nem panaszkodtam! Nem fair, hogy en vagyok a csicskas! De ezt se szep szoval, se sirassal, se orditozassal nem tudom megertetni vele. Nagyon magam alatt vagyok mar! A megertes, elismeres es a megbecsules hianyzik! :((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!