Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem túlköltekező vagy én vagyok zsugori?
30 ezres telefon, igen is DRÁGA!!!! Feléért kártyafüggetlent láttam a Madarastacskós újságban... Telefonálni avval is lehet! Sőt SMS-ezni, internetezni, fényképezni és videózni is!!! De én semmilyen telefont nem vennék, sőőőt kártyásra váltanék és csak avval a havi 3 ezerrel gazdálkodnék... Ha a cég ezt nem díjazza, kapjon céges telefont és a céges telefonokat állja az!
Bár lehet én vagyok a sóher, hogy csak akkor cserélem le a cuccaim, ha tönkrementek... Nem csak a telefont.
Alapesetben egy telefon nem szabadna, hogy nagy gondot okozzon. Sőt továbbmegyek, nem szabadna hogy luxusnak számítson. Persze vannak más élethelyzetek is.
Nagymamámtól tanultam a következő gazdálkodási módszert - ő a gyerekeit tanította vele, de a páromnál is bevált, aki szintén képtelen átgondolni a dolgokat és imád költekezni. Neked is ajánlom.
Fizetés után (vagy bármikor, amikor kell, akár most is) ültesd le és írjátok össze a teljes bevételt, az pontosan mennyi. Majd írjátok össze a kiadásokat és rendezzétek fontossági sorrendbe. Nálunk így néz ki: lakbér, rezsi, kaja és általános háztartási kiadások, alkalmi háztartási kiadások (pl. ebben a hónapban klímafertőtlenítés és a télikabátok mennek a tisztítóba), megtakarítás, hiteltörlesztés (A hitel, ezért nem annyira sürgős, nyilván egy havi fix törlesztőrészletet előrébb kellene venni).
Minden kiadás mellé írjátok oda, hogy mennyibe kerül. Ha tudjátok a pontos összeget, akkor azt, ha nem, akkor a körülbelüli összeget, fölfelé kerekítve. Én kis rátartással is szoktam számolni, az az alapelv, hogy valamilyen váratlan, előre nem látható kiadás várhatóan lesz a hónapban.
Végül a jövedelemből ezeket szépen levonogatva látszik, hogy mi az, amire jut és mi az, amire nem, jobb esetben - ha mindenre jut, ami kell - mennyi szabadon elkölthető pénz marad. Ez szépen oszlik annyifelé, ahányan vagytok, tehát esetetekben négyfelé. Ennyit költhet mindenki magára az adott hónapban. (Gyerek esetében nyilván a gyerekre :D)
Mi meg szoktuk beszélni, ha szeretnénk valami etrát a lakásba közösen, akkor az ebből megy. Egyébként viszont a magára eső részt mindenki szabadon elköltheti.
Szerintem üljetek le a férjeddel és számoljátok ki így, hogy mennyi pénzt tud magára költeni. Ha marad 30 ezer, akkor ne problémázz, hadd vegye meg.
Ha viszont nem marad, akkor elvetted a sértődése okát: hiszen szó nincs arról, hogy TE nem akarod megvenni, arról van szó, hogy nincs annyi pénzetek. A lényeg, hogy nem te leszel a gonosz :)
De értetlen itt sok válaszoló.
Ha nem tudjátok kifizetni a számlákat, vagy nincs miből kaját venni, ha hitelek vannak, akkor egy 5 ezer forintos plusz kiadás is sok, nem ám 30 ezer forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!