Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki a saját házért teper vagy vannak olyan párok, akiknek más terveik vannak?
A férjemmel azt tervezzük, hogy saját ingatlan helyett a megtakarításokból és biztosításokból inkább utazgatunk és szórakozunk.
A magyar pároknak a legfontosabb és végső cél a saját (tulajdonú) otthon megteremtése, vagy van más is amiért tepernek?
Oké, hogy München Németo. legdrágább városa, de egy 100m2-es sorházért 400.000 reális, egyenlő egy falu vagy kisvárosi kicsit nagyobb házzal, telekkel. Annyira extrém különbségek Németország feljettebb részein belül nincsenek, csak a keleti részen kerülnek feleannyiba az ingatlanok.
Olcsóbb helyeken annyira számíthatsz, hogy 10-20%-al olcsóbban kijössz, de mást nagyon nem. A 100-150.000 euró egy nem létező ár gyakorlatilag, ha házakról van szó...
mi küldöldön élünk, ès aránylag sokat utazunk, kirándulunk, campingezünk, szeretünk a természetbe lenni, tengerpartokon nyaralni, mert ezen itteni viszonyban elérhető árakon lehetséges.
azzal foglalkozunk amit szeretünk. a vagyongyártás eddig nem jött össze csak gürizéssel, amikor utáltam a munkámat és nem tudtam önmagam lenni. így váltottam. tehát a boldogságot választottam a pénz helyett. és jó.
Nézd, Európa ezen részén mintha fontosabb volna, hogy a saját házadban/lakásodban élj.
Ennek megvan a maga praktikus oka, de lehet filozófálgatni róla.
Én speciel azért szeretek saját házat, mert az az enyém, azt teszek vele, amit akarok, úgy alakítom a magam gusztusára, ahogyan akarom, anélkül, hogy engedélyt kellene kérnem bárkitől is. Ha öt macskát akarok tartani, öt macskát tartok, ha faburkolatot akarok a nappaliba, azt csinálok, ha egy szobából kettőt akarok, megtehetem.
Ha ki akarom vágni a diófát, mert fenyőt akarok a helyére, azt is. Felnőtt életemben sosem költöztem, és nem is szeretnék.
Nekem a saját ház a stabilitást, a biztonságot jelenti. És azt is, hogy majd ráhagyom a gyerekemre. Persze, nem kívánom, hogy itt éljen, de ha eladja, egy induló tőke lesz neki, amiből majd olyan otthont varázsol magának, amilyent ő szeretne.
Mi teperünk mindkettőért, de nem mindenáron.
Lakásra gyűjtögetünk, LTP-nk van, 4,5 év múlva jár le, akkor lesz kb. 5-6 milla önerőnk.
Mellette, ha meg tudjuk oldani, évente egyszer elmegyünk pihenni pár napra, idén rokonokhoz megyünk, hogy olcsóbb legyen apukámmal megyek és öcsémmel, így kevesebb a költség is. Ennyire futja. Várom nagyon :)
De nem vonok meg magamtól mindent, és a férjem sem, amit lehet, megveszünk, de tény, hogy nem tudunk havi 10.000 Ft-nál többet félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!