Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki a saját házért teper vagy vannak olyan párok, akiknek más terveik vannak?
A férjemmel azt tervezzük, hogy saját ingatlan helyett a megtakarításokból és biztosításokból inkább utazgatunk és szórakozunk.
A magyar pároknak a legfontosabb és végső cél a saját (tulajdonú) otthon megteremtése, vagy van más is amiért tepernek?
Kérdező, szerintem Magyarországon azért fontos szempont a lakás, mert elég labilis a megélhetés, és ha valaki már sokat váltott kényszerből munkahelyet, stabilitásra vágyik. Hitel és albérlet költségei között nem sok a különbség, mindkét esetben ott az alap rezsi, plusz a hitel vagy a bérleti díj, ha mondjuk hitel nélkül tudsz venni egy saját lakást, akkor már csak a rezsi van. Sokan alig élnek meg hónapról hónapra, olyanról is tudok, aki közmunkára került, aki egyébként jó szakember.
Van egy nagynéném, aki Svédországba ment évekkel ezelőtt, megpályázott valamit, és sikerült, a svédek minden költségét fizették, néhány év alatt odakint autót és lakást tudott venni, itthon albérletről albérletre vándorolt és hónapról hónapra élt a gyerekével, akit egyedül nevel. Van egy kis különbség. Odakint megbecsülik a tudását, amit itthon nem honoráltak anyagilag (szegény családban nőtt fel, úgyhogy szóba se került, hogy esetleg vállalkozzon itthon).
"Mi most 85 m2-en lakunk, 1100 euro/hó. Stuttgart-ban kisebbért fizettünk 1400 eurót havonta...A 120 m2-es házak ára valóban 100-150 ezer euró körül mozog. Legalábbis olyan helyeken, ahol én szeretném, kelet német városba a préribe nem szeretnék menni.."
Ezt irtad konkretan.
A 300e euro is eros alulbecsles. Nekunk Münchenben van hazunk, 3as sorhaz kozepso resze, kb 100nm+pince, nekunk osszesen 400.000 euroba kerult, de minden tovabbi nelkul kapnank erte 500ezret, lehet tobbet is.
Kérdező igen lehet hogy máshol a fele, de mi van ha én épp nem ott akarok élni? A válaszoló megadta nekem privátban hogy ő hol él, hol talált annyiért, de nekem pl az nem opció. Nem tudnék helyben keresgélni az ország másik végéből, csak neten és nem is az a végcélom.
Illetve ma már nem adnak devizában hitelt, tehát kiszámítható a törlesztő. És szerintem aki nem tud kifizetni egy 40-50ezres törlesztőt az az albérletet sem fogja tudni fizetni, ha anyagi gondjai akadnak.
77: 28-as válaszom: A kérdező kommentje:
A 120 m2-es házak ára valóban 100-150 ezer euró körül mozog. --> meg feljebb, attól függ.(<--!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!