Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Feleségek/Barátnők! Ti milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségek/Barátnők! Ti milyen gyakran főztök rendes kaját? Olyat, ami nem por/ilyesmi? Férjek/Barátok, ti minek örültök jobban?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy milyen gyakran van az, hogy veszek valami gyors port vagy szószt, főzök tésztát/rizst, sütök egy kis húst és kész, vagy por alapból chilisbabot + ilyenek... Ti milyen gyakran főztök ilyen "gyorskaját"?

Az egészség annyira nem érdekel, szóval ezt a tényezőt figyelmen kívül hagyhatjuk...



2015. jan. 28. 22:57
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
78%
Poros dolgokat még fiatalabb koromban használtam,mikor még annyira nem tudtam főzni.Most is inkább a barátom főz,mert ő mindent meg tud csinálni.2naponta,naponta van főtt kaja,bár én nem igényelném ennyiszer.Vannak ezek a 100ft-os kínai zacskós levesek,nem tudom miért,de baromira szeretem,pedig aztán messze áll az egészséges cucctól.Amiket meg már nem bírok megenni,azok a fagyasztott félkész pulykamedál és társai,szinte mindegyiknek ugyanolyan az íze.
2015. jan. 29. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/42 anonim ***** válasza:
68%

Minden nap főzök, levest általában két napra.

de semi gondom azzal, ha valaki nem így él.

Kit érdekel?

Én is megveszem néha a lasagne-t, amit csak be kell dobnom a sütőbe, miért ne... sőt, kéthavonta simán rendelek vacsira pizzát, mert néha én is kipurcanok.

2015. jan. 29. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/42 anonim ***** válasza:
85%

Nem feltétlenül gyorsabb a zacskós alappal főtt étel. Jó, persze, egy húsleves hamarabb kész van a zacskóból, mint húsból,és zöldségekből, de nem kell mellette állni egész nap.

Az, hogy a bolognai nem porból van, hanem paradicsomból, az maximum plusz 5 perc (a friss paradicsomot mindig meghámozom, egy egyszerű trükkel. Kenőkés "élét" merőlegesen tartva végighúzom a paradicsomon, és könnyen lehúzható a fellazult héja). Télen konzerv paradicsomot használok, azt csak kicsit összeaprítom, hámozni már nem kell.

Carbonara szintén nem gyorsabb, csak annyiban más, hogy por helyett tejszínnel és fűszerekkel készül. De bármilyen tésztaétehez elkészül a szósz annyi idő alatt, amíg a tészta megfő.

Hétköznap max egy órát töltök főzéssel (előkészületekkel, mosogatással együtt) hétvégén szoktam időigényesebb dolgokat főzni.

Nincs baj a zacskós alapokkal, kezdőknek nagyon jó dolog. De időben nem gyorsabb, mint friss alapanyagból főzni.

2015. jan. 29. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/42 anonim ***** válasza:

Én mindig normális kaját főzök, mert semmivel sem kerül több időbe, mint a mű porok, de ezerszer jobb.


- hagyma, zöldség/sonka aprítás, dinsztelés, paradicsomos, joghurt, vagy sajtszósz rá, meg pár fűszer; kb. tíz perc alatt megvan és isteni

- a port meg előbb csomómentesre kikeverni, hagyma ahhoz sem árt, meg után-fűszerezni, hogy íze is legyen... áh, macera a köbön


Most sonkás-gombás-joghurtos tésztát eszek reszelt sajttal, úgy öt perc alatt összedobtam.

2015. jan. 29. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/42 anonim ***** válasza:
72%

Főzés meg:

- hétköznap, max. este, amikor megkívánunk valamit (pizza, lángos, palacsinta, tészták, saláta), mert ebédelni meleget szoktunk melóhelyen

- hétvégén 99%-ban összedobunk valamit (közösen, én aprítok, párom készíti, vagy míg ő alkot én sütök)

- a maradék 1%-ban (dolgunk van, vagy nincs kedvünk konyházni) pedig hozunk gyrost, vagy kínai kajcsit

2015. jan. 29. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/42 anonim ***** válasza:

A gyerek születése előtt több ilyen kaját ettünk, örök kedvencünk a Bolognai alap.

Aztán jött a gyerek, ráadásul ételallergiás, úgyhogy leszoktunk róla.

Én hétközben nem főzök, mindenki eszik a munkahelyén /oviban, vacsorára esetleg sütök valamit, ha nem hideget eszünk. (A gyereknek én biztosítom az óvodai étkezését, arra főzök minden nap, de az más tészta.) Hétvégére tartogatom a nagy kifőzéseket.

A férjem viszont nagyon szereti a "konzervkaját", ő szokott enni konzerves babfőzeléket, pacalt, üveges szecsuánit, ilyesmit, ha nem tudunk együtt vacsorázni vagy nem kívánja, amit készítettem. Köret többnyire van, ahhoz önti az üveges cuccokat.

2015. jan. 29. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/42 anonim ***** válasza:
Soha nem használok ilyen "por kaját". Hétvégén mindig főzök! Hétköznap meg (ha főzök) valami gyorsan elkészíthető ebéd friss alapanyagból!
2015. jan. 29. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/42 anonim ***** válasza:

Szerintem időben sem több... Csak annak, aki nemismeri a recepteket...

Pl bolognainala húsnak ugyanúgy kell főnie, akkro a finom..vagy a babnak a hússal,mha chilis bab..

Amivel gyorsítok, az a mirelit, és a konzerv dolgok...


Bár én imádok főzni, és egyebkenta. Ferjem is szeret, megis szempont a sebesség, mert sajnos nincs időnk..

Most hazaugrottam 5re hogy lepakoljak, és akkor kar meg is főzzek, de 6:05 kor indulnom kellett meg egy esti meetingre vissza dolgozni, a férjem pedig munkavacsorán van éjfelig..

Neki max rendelve lenne ebédje másképp,az meg kevés neki,( akarmelyik teletál, vagy stb, plusz a hazait szereti) mert a közelben nincs semmi kifőzde, vagy étterem..


Én hetvégén főzök leginkább, vasárnap többfélét, így kb szerdáig adott,így csal egyszer kell hetközben főzni

2015. jan. 29. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/42 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem szoktam porból főzni, egy tésztaszószt megcsinálni nem nagy ördöngösség, bár mondjuk pont a chilisbabot tényleg por alapból szoktam csinálni, de mondjuk spagettiszószt, sajtmártást, pizzaszószt meg ilyeneket mindig házilag készítünk (a spagettit csak a férjem csinálhatja, ezt sosem engedné másnak).

Mondjuk a "főzök tésztát/rizst, sütök egy kis húst és kész" az nálam nem minősül gyorskajának, az simán rendes kaja az én szótáramban, annyi a különbség, hogy nem porból csinálom a szószt, meg nem üvegeset veszek, hanem vagy van a húsnak saját szaftja, vagy úgy főzöm, hogy mártással együtt, vagy külön megfőzöm hozzá a mártást.

Szóval ha arra kell válaszolni, hogy milyen gyakran főzünk (hála a jó égnek nem csak én, a férjem is képes főzni, és szokott is) rendes kaját, akkor arra a válasz az, hogy szinte mindig. Én pl. a porból készült levest meg sem enném, és nem azért, mert olyan egészségmegszállott lennék, hanem mert a legtöbbnek számomra undorító az íze. Ez alól kivétel a Knorr hideg gyümölcsleves, de azt inkább nevezném italnak, mint levesnek :D Azokat véletlenül pont szeretem, de nem rendszeres, hogy ilyesmit készítenénk.

Amúgy csak hétvégén szoktunk főzni, hétköznap semmi értelme nem lenne, úgysem vagyunk itthon ebédidőben. Esetleg ha valamelyikünknek nagyon főzhetnékje van este, akkor viszünk itthonról főtt ételt ebédre, de ez elég ritkán van, havonta talán 1-2 alkalommal főzünk hétköznapokon.

2015. jan. 29. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/42 anonim ***** válasza:
93%

Érdekesek a magyar háziasszonyok nagy része, a toroskápoaszta, lángos, pörkölt, gulyás, paprikás krumpli, na azok aztán egészségesek, mert nem porból készülnek, de a gyros, amiben esetleg friss zöldség is van, az véletlenül se.

Akik azt írják, hogy semmilyen mirelitet nem esznek, azok pl. télen miből főznek?

2015. jan. 29. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!