Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 kisgyerek mellett kötelességem kiszolgálni a férjem? Ti mennyire szolgaljatok ki a férjetek?
Én itthon vagyok ö dolgozik. Amiket megcsinálok neki:
-főzök
-mosok
-mosogatok
-elpakolom a ruháit
-kaját adok neki
-cigit töltök neki
-a ruháit összepakolom amit vinnie kell melozni
Lelkileg, idegileg és testileg kivagyok fáradva, főleg ugy hogy egyetlen egy kikapvsolodásom van az pedig a net
Az én férjem dolgozik, én "csak" iskolába járok. Jelenleg ő keres pénzt, én heti 9 órát vagyok iskolában. Ezért én vállaltam magamra a háztartást.
- Porszívózok, port törlök
- elpakolom a ruhákat, mosok, teregetek
- főzök, mosogatógépet meg- és kipakolom, eltakarítok
- beágyazok, hamutálat kiöntöm
Emellett örömmel készítek neki is reggelit, vacsorát, és elé is teszem.
Ha viszont elfáradok, vagy épp nincs kedvem, akkor megkérem, hogy csinálja meg az adott munkát helyettem.
De úgy érzem, hogy most így vagyunk egyensúlyban - ő a háztartásba tett pénzzel, én a háztartásba tett munkával.
Na, úgy látom eldurvultak itt a dolgok :)
Én azt mondom, reggel, mikor elindul a férjed dolgozni, akkor kezdődjön a te munkaidőd.
Mintha rendes munkahely lenne, úgy végezd. Tehát 4 óra munka, félóra ebédszünet, megint 4 óra munka közben pisi, kávé szünetek. Amit ezalatt a munkaidő alatt elvégzel, az a te napi feladatod. Délután mikor hazaér párod, a te munkaidőd is lejár, és nem kell senkit kiszolgálj, mert nem szolga vagy.
Ha ezeket a dolgokat előkészítetted a nap közben, akkor meg nem is kell úgy érezd (tehát a te 8 órád alatt készíts elő ruhát stb.)
De miután otthon van, kitudja szedni a levest magának, megtudja engedni a fürdővizét, és a szennyesbe tudja dobni a ruháit.
A hétvége meg teljen pihenéssel.
Ja a gyerekek. Miután mindkettőtök munkaideje letelt, kb egyenlő részben neveljétek, gondozzátok a gyereketeket, mert ők nem csak a tieid, ketten vállaltátok.
"Azért azt szögezzük le, hogy senki nem szolgalelkű azért, mert tud egy tányér ételt a férje elé tenni, kérés nélkül.
Igen jól tud az esni egy férfinak, az egész napos gürizése után. pl."
Egy nőnek is jól tud ez esni.
Ha egy férfi tenné, mégis papucsnak néznék.
Amíg otthon vagy, igenis csináld te. Majd ha dolgozol, akkor megoszthatjátok a munkát.
Jó hogy nem munka mellett még ő takarítson, stb, miközben te mindvégig otthon vagy.
Neked jót tenne, ha dolgoznál, azáltal közösségbe járnál. Nem hülyék nyugaton, hogy hamar visszamennek szülés után. A magyar nők azért olyan lelki betegek, mert meghibbannak a házimunkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!