Albérletben vagy hitellel élők? Hogy osztjátok be a pénzt kisgyerek mellett? Mennyi a bevételetek? Mire megy el? Tudtok félre tenni?
Sokszor szégyenlem magamat. 200 ezer ft a bevételünk és mégis elmegy a pénz :(
40 ezer az albi plusz rezsi.
7 ezer a közös költség
7ezer a gáz
Télen több...15-20 ezer
8 a viz
3 ezer a villany
10 körül a tv,nett,telefon
6 ezer a bérletem
10 ezer a telefonunk havonta (hivatalos+magán)
Kicsilányom tápszere most olcsóbb lesz havi 10 ezer kb.
Ugye most a családnak is tartoztunk, illetve a cafetériát hamarabb megkapjuk így elköltjük ételre, szorosan jövünk ki sokszor.
Van egy hitelünk arra fizetünk 7-10 ezret havonta!
Hitel: 40 ezer
Közös költség: 36.600
Áram: kb. 6ezer, de nem több
Víz + gáz (két havonta): 10ezer
Telefon: ~12ezer
Bérlet: 12950
Pelenka: (kicsinek, 7 hós) 200 db/8ezer
Tankolás: 5-10ezer. Attól függ, hogy megyünk-e vidékre vagy sem?!
Élelmiszer: 40-50ezer
Gyógyszer: 10ezer
Kisebbik lányom havi "extrái": 10ezer (tápszer, ruházat, életkorának megfelelő dolgok)
Óvoda: 12ezer
Nagylányom "extrái" (pl.CsodaTanya):5ezer
Tv+Internet: ~7ezer
+ pl. következő hónapban majd elkezdek hótaposót nézni magamnak, mert a tavalyi tönkre ment :(
Havi 40-50ezer marad még.
Albérletben is lakhatnánk, de 5× költöztünk ezelőtt, abból 2× a nagyobbik lányunkkal már. Sosem velünk volt a gond, hanem azokkal, akik kiadták. Utolsó bérletből még jön nekünk a tulaj 135ezer forinttal (felújítás --> öreg volt a wc tartály és kitört a falból + a kaukciók).
Utólag tudtuk meg, amit eltitkolt, hogy van még egy tulaja a lakásnak. Elfelejtette velünk ezt közölni. A testvére (másik tulaj) meg rájött, hogy kiadja nekünk a lakást. Beperelte és azóta bíróságon van az ügy.
nekünk már a második lányunk is megszületett és 2,5 éve folyamatosan járok a bíróságra meghallgatásra + a követelésünk miatt is.
Én azt mondom, hogyha valaki nem tervez maradást az országban, az költözzön albérletbe. De nézze jól meg, hogy mit vesz ki, és hogy kitől !!!
Én meguntam a folyamatos bizonytalanságot. Ráadásul magára csak az albérleti díjra többet fizettem mindig, mint a havi törlesztőmre. Még 5 év és lejár a lakáshitelünk.
De ez is egy ördögi kör, mert manapság csak az tud felvenni hitelt saját lakásra, akinek van önrésze. És még az se mindegy lassan, hogy mennyi :/
Én azt ajánlom neked, hogy üljetek le a férjeddel és beszéljétek át a dolgokat, mit hogy szeretnétek.
Látjátok-e itt a jövőtöket vagy kimentek-e külföldre szerencsét próbálni, stb.. Mert, ha az utóbbiba gondolkodtok, akkor felesleges lakást/házat vennetek.
Van-e megfelelő munkahely teremtés, ahol laktok?! Ha nem, akkor hajlandóak vagytok-e esetleg az országon belül kicsit nyugatabbra költözni?
Ha lakást szeretnétek venni, akkor van-e a családban olyan kapcsolat, hogy besegítenek nektek esetleg önrészben?!
Min.10%-ot szoktak kérni a bankban.
Félre tudtok-e tenni 5-10ezer forintot minden hónapban önerőre?!
Mindent csak ti tudtok eldönteni.
Mi is így vagyunk, csak annyi, hogy nincs hitelünk. Ne szégyelld magad, amit tenni lehetne, az, az, hogy olyan munkát nézünk, ami többet fizet. Vagy kapcsolat kell, hogy olyan munkát találjunk.
Gondolom majd jön a sok beszólogatás, hogy mond le a netet, meg telefon sem kell, lassan már tévét sem nézhetünk, azért mert havi 200 ezerből élünk és mertünk gyereket vállalni. Én kimennék külföldre, de párom nem akar, neki így is jó, neki elég ez a pénz. Mert oké, van ennivalónk, a gyereknek ruha, cipő, de hogy őszinte legyek, olyan rossz, hogy magamnak szinte semmi kis pluszt nem engedhetek meg. Pedig én is tanultam, nem minimálbéren vagyok, párom sem, de egyszerűen egy normális, élhető élethez, ami nem luxus, 1 gyerek mellett kell legalább annyi, hogy az a 200 ezer ne az összes kereset legyen, hanem ami mehet már a rezsin felül élelmiszerre, ruhára, cipőre és egy kis szórakozásra néha.
Nekem pl. a fiam beteg lett, nem megy oviba, gyermekápolási táppénz, ami 60% és persze gyógyszerek. Pedig már augusztustól kapta a vitaminokat, mert azt is megkapja mindig és a gyümölcsöt is.
Mi havi kb. 130 ezerből élünk hárman.
Az albérlet 28 ezer, a rezsi szintén kb. ennyi, télen persze több a fűtés miatt.
A maradékból veszem a pelenkát, tápszert, élelmiszert, kutyatápot, ruhát, ha szükséges és egyéb tisztálkodási szereket.
Autónk nincs, bérletet se veszünk, ha nagy ritkán messzebbre kell menni, akkor buszjegyet lyukasztok, a párom kerékpárral jár.
Sokat lehet spórolni az akciók keresésével.
A tv+net+telefon is csak havi 3990 ft-ba kerül hűségidővel.
Ha ez lejár, szerződést bontunk és 3 hónap múlva ismét kérhetjük ennyiért a diginél.
Télen sem fűtünk csak max. 18-19 fokig és nem veszünk semmiféle felesleges dolgot, nem dohányzunk, alkoholt is csak ritkán fogyasztunk.
Félretenni sajnos semmit sem tudunk, de legalább nem éhezünk és van fedél a fejünk felett.
Kicsit megnyugodtam. Mikor megkapjuk a pénzt úgy érzem, óh de sok, aztán valahogy eltünik...pedig nem iszunk semmi ilyenek, nem dohányzunk :(
Legnagyobb "bűnünk" hogy elmentünk étterembe most amit félévente 1szer teszünk meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!