Ti elmennétek dolgozni kisgyerek mellett, ha a párotok azt szeretné, hogy ne menj?
2,5 éves a kisfiam,visszahivtak a m.helyemre dolgozni 6 órában, csak még nem jár oviban, nagymamának kellen addig vigyázni rá(nincs más lehetöség)de aférjem azt szeretné, hogy inkább a gyermekeimmel legyek(a másik ovis)azokat rendezzem!
igazábol anyagilag nem lenne rá szükségünk, hogy a gyerekemnek nélkülözni kellene, mig távol vagyok.
Nehéz kérdés. Itt az az igazi kérdés, hogy akkor is visszavárnak-e majd, ha te szeretnél visszamenni dolgozni.
Vagy az az opció, hogy vagy most mész, vagy ne is akarj majd oda visszamenni.
Ha a munkahely azt mondta, hogy most menj, vagy sose, és később nem nagyon lenne lehetőséged elhelyezkedni, akkor mennék.
Ha szeptemberben is visszamehetsz (gondolom a kicsi akkor kezdi az ovit), akkor maradnék otthon.
Meg az is kérdés, hogy te mennyire akarsz már dolgozni? Nagymama szívesen vállalná a kicsit? Utazási időd mennyi lenne? Sokat elvenne a napodból a munkába járás? Esetleg a kicsit nem vennék be az oviba a nagyhoz (már ha vegyes csoportba jár, és van év közbeni felvétel)?
most lett egy üres hely. szept. be hogy lessz oda helyem, vagy sem, még nem tudni. több vállalkozása van a fönökömnek.
én már ugy vágynék dolgozni(2 gyerek születtett egymás után, 2 év korkülönb.ség.)viszont a kisfiamat is nézni kell, hogy most az ö érdekét nézem, vagy önzö vagyok és a magamét. részmunkaidös lenne, az ebédeltetés, altatás a mama dolga volna. csak elég anyás még a kisfiam. nem számitottam rá, hogy hamarabb keresni fognak, azzal voltam, majd szept. töl.
Én nagyon furán néznék a férjemre, ha ilyet mondana. Én nem azért megyek vissza dolgozni, mert kell vagy nem kell, hanem mert SZERETEM a hivatásom. Én azt gondolom, hogy egy ember nem egyfunkciós... A kislányunk születésétől kezdve dolgoztam itthonról éjszakánként (szakfordítottam, cikkeket írtam) - a férjem pedig rettentően büszke volt rám, amiért nem csak anya voltam. 26 hónapos lesz, amikor főállásban visszamegyek dolgozni, mert lassan érzem, hogy vágyom rá, a kislányunk pedig okos nagylány lett azóta. Most 23 hónapos, időnként már jár egy bölcsibe (hetente 2 délelőttöt), hogy lassan én is visszaállhassak a régi menetrendbe, ő pedig időben és óvatosan szokja meg a gyerekközösséget.
Nem az anyagiak miatt, hanem mert szeretem csinálni, amit csinálok, és szeretném, ha a kislányom sem azt látná, hogy anya egész nap csak körülötte sürög-forog. A munka azért egy ember életében nem pusztán megélhetésről vagy kötelezettségről szól, azt gondolom, hogy több annál, akármennyire is a gyerek az ÉLET, mert nyilván nekem/nekünk is a lányunk a minden.
Szóval igen, én mennék, főként, hogy fél év múlva így is-úgy is közösségben lesz a kicsi is.
Ha nekem a kicsi 2,5 éves lenne és vágynék vissza dolgozni + hívnának, akkor leülnék és beszélnék a férjemmel. Hallgasson végig, mondd el az érveidet, nem hiszem, hogy ha akar, akkor ne értene meg. Viszont nagymamára nem hagynám. Iszonyat sok idő (meg felelősség) neki, mire a fiad oviba megy. Magánintézmény nincs a környéken? Biztosan oda adnám inkább a gyereket.
(Engem a kicsi 7 hónapos korában hívtak. Akkor egyértelműen nem mentem, de 2,5 évesen már gondolkodnék rajta.)
En maradnek otthon es halas lennek a ferjemnek, amiert megadta ezt a lehetoseget nekem. Munkara ott lesz meg az egesz eletem, de a gyerekek pikk-pakk felnonek.
Viszont ha visszavagysz, akkor menj vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!