Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerényen élő feleségek! Hogy oldjátok meg, hogy ápoltak legyetek?
Egy ideje nem meg jól, már a tartalékainkat is feléltük.
Hobbimunkával keresek egy kis pénzt, de már azt sem tudom magamra fordítani.
Az új ruhákról, cipőkről már rég lemondtam, ezer éve nem vettem semmit. Már ott tartok, hogy nem is sminkelek, egyszerűen nincs rá. (Minőséget nem tudok venni, olcsó vackot meg nem fogok a bőrömre kenni)
Egyedül a hajamra költök, hogy azért kinézzek valahogy. (Nincs festve, nem járok fodrászhoz)
A saját márkás termékek nem váltak be ilyen téren, egyedül a Gliss Kur és hasonló kategória, de abból már majd´ ezer forint egy flakon, és csak két hónapig bírja.
(Rengeteg helyre beadtam az önéletrajzom, várom, hogy jelezzenek, de eddig semmi)
Ti hogy oldjátok/oldottátok meg az ápoltságot?
Kérdező, az ápoltság az, hogy mindennap tiszta, rendes ruhát veszel, tiszta a tested és a hajad. Szépen vagy fésülve, ennyi.
Ezt meg lehet oldani egy flakon samponnal-balzsammal, egy szappannal, mosószerrel és öblítővel.
A sminkelés és hajfestés nem tartozik ide.
"Ápoltság: nem zsíros, lenőtt töredezett haj, tiszta ruhák, ápolt bőr "
Jaa, akkor megválaszoltad magadnak.
Kéthavonta 1000 forintért levágatod a hajad alját, a többit előbb megválaszoltam.
Én nem tudom hogyan,de régen kaptam/vettem sok hasznos cuccot,és mégha talán le is járt a dátuma,használhatóak...Próbálok spórolni is a cuccaimmal.
Úgy vagyok vele,ha kicsit jobban vagyunk anyagilag,inkább veszek mindenből kettőt, hogy jó lesz későbbre.Amikor nincs,akkor meg csak tervezem, hogy veszek egyszer :)
Már sok éve rájöttem, hogy a tusfürdőtől és a pamacstól nem érzem magam tisztának,csak akkor,ha szappant használok. Egy flakon tusfürdő ha eurós boltban is veszed 600 ft...supermarketben 1000 ft-ot súrolja.
Én kettesével veszek szappant(150forint palmolive) és hetekig elég. Kezdésnek így :)
Sajnos én nem bírom ki smink nélkül, de volt, hogy rávoltam szorulva.Leszoktam a szempillaspirálról,s csak a számat rúzsoztam ki, de nekem valami kellett,ami színt dob a szürke arcomra...
Köröm:nem festem,csak vágom,reszelem
Epilátorral szőrtelenítek tizenéve,így borotvára sem kell költenem
Hajam magam vágom,és csinálok frizurát egyedül.(ezt anno nem a pénzhiány miatt kezdtem el!)
Ruháim régiek,de megvarrom még az utolsó melltartót is,ha kijön a merevítője.
Nem tartom magam igénytelennek,lehet nem mindig vagyok csinos,de ápolt vagyok!Hajmosás alap,ha nem tudnánk vizetű//áramot fizetni,akkor is valahogy megmosnám...
Fenékig érő hajam van, Head&Sholders-szel mosom, balzsam sem kell rá általában. A hajvégeket érdemes olajjal ápolgatni, erre az olívaolaj is megfelelő. Korábban én is ragaszkodtam az L'Oreal cuccokhoz, de kis türelemmel átszokott a hajam, a DM saját márkás cuccok is nagyon jók voltak. (A H&S a száraz fejbőröm miatt kell, a hajam amúgy szerette a DM-es termékeket is.)
Tusfürdő szintén DM, Rossmann, arcradírnak pedig a legjobb, ha a szappanos arcot átdörzsölöd kávézaccal. :) Frissít, alapos, és nem durva (mint pl. a sokszor ajánlott kristálycukor).
A haj ás a köröm állapota nagyon nagyban függ attól is, mit eszel. Ha vitaminhiányos vagy, mert kevés zöldséget-gyümölcsöt eszel, akkor aztán kenhetsz Gliss Kur-t a hajadra, sose lesz jobb.
Tusfürdő helyett valamilyen természetes alapanyagból készült szappan.Nagyjából egy árban vannak, de sokkal tovább elég.
Sampon/balzsam recepteket esetleg keress neten, van egy csomó amit házilag is meg lehet csinálni és teljesen természetes, pár száz Ftból kijön több liter.
Köröm tisztántartásához elég egy körömkefe (40 Ftért már lehet venni) és egy reszelő.
Ruhákat esetleg ruhafestékkel is fel lehet újítani, vagy barátnőkkel cserélgetni. Anyagot is lehet tőlük kérni.
Cipőn sajnos felesleges spórolni, azt muszáj venni.
Táskát is viszonylag könnyű otthon varrni, esetleg a régebbi ruháidból, vagy a férjed farmerjaiból lehet vmit alkotni.
Ha ügyesen varrsz esetleg csinálhatnál patchwork dolgokat, mondhatod a családban/barátoknak, hogy ez a hobbyd és adják neked a régi ruhákat/anyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!